ČAJI DOBRE MISLI TEREZIJE NIKOLČIČ – Terezija Nikolčič

Narava je večni vir življenja. Ko je človek iz davnine iskal hrano za golo preživetje, je bil vedno tesno v stiku z naravo. Spoznaval je koristne rastline in se z njimi hranil. Pri svojih boleznih je preizkušal zeli, spoznaval njihovo moč in delovanje. S tem si je lajšal tegobe in tako je še danes, kajti zdravljenje z zdravilnimi rastlinami ostaja večno.

Terezija Nikolčič: ČAJI DOBRE MISLI TEREZIJE NIKOLČIČ

Število strani: 311 – Format: 13,0 x 20,5 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 25,90 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 4,39 €.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

101 zelišče za ljudi in živali

V knjigi Čaji dobre misli Terezije Nikolčič boste spoznali več kot sto zelišč, s katerimi boste okrepili svoje zdravje in pregnali marsikatero bolezen. Zaradi natančnih opisov zdravilnih rastlin in njihovih rastišč, ki so jim dodane čudovite barvne slike, jih boste v naravi zlahka prepoznali in nabirali sami. Bogati opisi njihovih zdravilnih učinkov in uporabe vam bodo pomagali, da jih boste kar najbolje izkoristili.

Pri vsakem zelišču boste odkrili:

 • čudovito barvno sliko opisane rastline,
 • opis njenega videza,
 • kje najpogosteje raste,
 • katere dele rastline nabiramo in kdaj,
 • učinkovine, ki jih vsebujejo posamezni deli, in pri katerih težavah nam koristijo,
 • kdaj in kako lahko rastlino uživamo in si iz nje pripravimo čaj,
 • kako si iz nje pripravimo različne obloge, obkladke, kopeli in še kaj drugega,
 • kako lahko zel uporabimo v kulinariki, pa tudi za pripravo kozmetike, v kmetijstvu in veterini,
 • recepte za pripravo marmelad, džemov, likerjev, tinktur in še več!

Posebno poglavje je namenjeno pripravi čajnih mešanic, s katerimi boste lajšali različne bolezni in izboljšali počutje vas in vaših najdražjih.

V hrambi domačih nasvetov se boste naučili, kako pripravljati zdravilne tinkture, krepčilna vina, likerje, tradicionalne domače pripravke, zdravilne obloge, kopeli in še mnogo več.

Tako kot ljudje se tudi živali v naravi instinktivno zdravijo z zelišči. Avtorica je zato v knjigo vključila tudi napotke, kako z zdravilnimi zelmi lajšamo najrazličnejše zdravstvene tegobe domačih živali.

O avtorici

terezija-nikolcic
Terezija Nikolčič

Terezija Nikolčič je bila rojena leta 1935 v majhni vasici z imenom Blatna Brezovica. Že od otroštva je spoznala zdravilne rastline, z družino so jih tudi gojili. Kasneje se je vpisala v Društvo zeliščarjev Ljubljana in postala prva uradna zeliščarica v Sloveniji. S pomočjo družine je pripravila prvo razstavo zdravilnih rastlin v Sloveniji, ki so ji sledile še mnoge druge.

Občasno se pojavlja na radiu in televiziji, predava po šolah in knjižnicah. Z družino je ustanovila podjetje Hedera d.o.o., ki skrbi za pridelavo in predelavo zdravilnih in aromatičnih rastlin. Že 29 let jo lahko najdete na osrednji tržnici v Ljubljani, kjer svoja zelišča prodaja in svetuje o njihovi uporabi.

Vsebina knjige

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...