ENOMINUTNI FITNES ZA DUŠO IN TELO – Janez Hudovernik in Roman Peterman

V knjigi Enominutni fitnes za dušo in telo sta avtorja strnila skupno več kot 50 let poslovnih izkušenj. Knjiga je priročnik, ki ga boste redno vzeli v roko, ker vam bo pomagal izboljšati vaše življenje na različnih področjih.

Janez Hudovernik in Roman Peterman: ENOMINUTNI FITNES ZA DUŠO IN TELO

Število strani: 168 – Format: 16 x 23 cm – Vezava: trda

Cena knjige: 19,97 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Kako iz muhe narediti slona?

Ko boste prebrali knjigo se boste naučili:

 • Zakaj so spremembe vse hitrejše in na kaj moramo biti pozorni v prihodnosti
 • Kako se vaši možgani odzivajo na stres in kako izboljšati ta odziv
 • Spoznali boste 7 vzrokov za konflikt in kako jih lahko odpravite
 • Kako izboljšati komunikacijo tako z družinskimi člani, kot sodelavci ali prijatelji
 • Kako si postaviti cilje in kaj lahko naredite, da boste ostali na začrtani poti
 • Kako ostati vitalen na duhovnem in fizičnem področju

Za vsak teden v letu boste našli kratko enominutno vajo ali nasvet, ki vam bo pomagala znanja pridobljena v knjigi prenesti v prakso..

ENOMINUTNA VAJA ZA POKUŠINO

Poslušati pomeni razumeti:

Za izvedbo te vaje potrebujete družinskega člana, prijatelja ali sodelavca, s katerim se bosta preizkusila v poslušanju.

 1. V 20 sekundah vašemu sogovorniku preberite naslednji tekst:
  Pred sabo imam knjigo vpisov planincev, ki so se v letošnjem letu vpisali v njo ob prihodu na
  vrh Mežaklje, na Jerebikovec, ki je visok 1593 m in je za 135 m višji od Petelinovega vrha. Prvi se je v knjigo vpisal Primož, drugi se je vpisal Valter, tretja se je vpisala Klara, četrta se je vpisala Sara in peti Peter.
  Vprašanji, ki jih postavite sogovorniku:
  Koliko je visok Petelinov vrh?
  Kdo se je vpisal v planinsko knjigo predzadnji?
 2. Sedaj pa zamenjate vlogi in ste na vrsti za pravilne odgovore vi. Sadna druščina je obiskala slaščičarno. Hruška in Jagoda sta naročil marelični sok, Borovnica in Višnja jagodni sok, Robida in Malina pa jabolčni zavitek.
  Vprašanje:
  Kdo je naročil jagodni sok?
 3. Pripravite podobne zabavne vaje za vašo družino, vaše prijatelje in sodelavce. Najboljši način učenja je, učenje skozi igro.

KAJ PRAVIJO O KNJIGI?

»Knjiga Enominutni fitnes za dušo in telo je biblija za vsakega, ki se zaveda, da ne ve vsega. Prvi korak je torej odločitev, da knjigo preberemo. Drugi, da se iz nje nekaj naučimo. In tretji, najpomembnejši, da naučeno spravimo v dejanja. Knjiga nas na prijazen način spomni na tisto, kar sicer morda že vemo, a se tega ne zavedamo, ali pa se v praksi ne držimo. Predvsem pa nam pomaga lažje razumeti druge in samega sebe.« – Jaka Kavčič, generalni direktor Summit Avto d.o.o

»Roman in Janez sta v knjigi povzela desetletja lastnih izkušenj, uporabila ščepec teorije in natrosila obilo praktičnih primerov ter vaj, ki prispevajo k prepoznavanju lastnih vzorcev in nas spodbujajo k pozitivni spremembi miselne naravnanosti ter lastni aktivnosti. Knjiga s svojo vsebino celostno obravnava posameznika: od mentalnega, duševnega in fizičnega zdravja, kariernega razvoja, uspeha in dobrih odnosov. Tistemu, ki si resnično želi sprememb, ima voljo in je odločen biti boljši, srečnejši ter želi uživati v svojem življenju in delu, bo knjiga nedvomno v veliko pomoč!« – Gordana Novak, HR Manager

»Enominutni fitnes za dušo in telo je prva vajina knjiga, ki sem jo prebral, verjamem pa, da ni zadnja. Komaj čakam na naslednjo. Dolgo sta se opogumljala in glede na potencial te knjige bi si jo želel prebirati že leta nazaj.

Če bi izbiral knjigo med naslovi v knjigarni, se verjetno ne bi odločil za vajino. Podobnih naslovov na temo minut, fitnesov, duš … kar mrgoli. Žal. Med branjem te mojstrovine pa sem spoznal, da je to edini pravi naslov zanjo. Ko sem jo začel brati, se nisem mogel ustaviti. Všeč mi je, da sta informacije vpletla v zgodbo in primeri kar vlečejo, da bereš in bereš. Npr.: Ste na poti proti Mežakli. Poleg naju, vodnikov, vas spremlja tudi vaša žena.

Knjiga ima polno izbranih informacij. Prebirali jo bomo vsi, ki imamo opravka z odnosi, to pa je večina populacije.« – Roman Novak, vodja prodaje, ENERGOVAT d.o.o.

»Knjiga oziroma priročnik, kot navajata pisca, podaja kar nekaj napotkov, ki vam lahko pomagajo pri vaših izzivih. Vključuje veliko življenjskih misli, anekdot, nasvetov, izrekov, ki vam, če želite pomagajo pri poti do vašega cilja. Morda lahko pomaga tudi vam, da izboljšate vodenje svojega življenja.« – Jože Gregor Terglav

O AVTORJIH KNJIGE

janez-hudovernik
Janez Hudovernik

Janez Hudovernik, univ. dipl. ing. ACC, je svoje izkušnje v prodaji, marketingu in vodenju začel pridobivati v podjetjih IBM Slovenija d.o.o., in LIP Bled d.d. Svoje izkušnje je nadgradil s podiplomskim študijem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, študijem menedžmenta na Centru Brdo (danes IECD na Bledu) in številnih usposabljanjih doma ter v tujini.

Je zaposlen v svetovalnem podjetju Pro Acta, d.o.o. Podjetje Pro Acta d.o.o. je licenčni partner podjetja persolog International in sodeluje z različnimi svetovalnimi podjetji v tujini kot sta npr: Imparta (specialist za prodajo) in Human Performance Institute (zdravje na delovnem mestu in dobrobit zaposlenih). Poslovne in strokovne izkušnje na področju človekovega doseganja je nabiral pri delu z vrhunskimi prodajalci in menedžerji ter športniki tako v Sloveniji kot tudi v državah Srednje Evrope.

Skupaj s prijateljem in poslovnim partnerjem Romanom Petermanom vodita poslovni klub in izobraževalni center Enominutni fitnes za dušo in telo.

roman-peterman
Roman Peterman

Roman Peterman je znanje in delovne izkušnje pridobival tako v gospodarstvu in nepridobitnem sektorju, predvsem na področjih razvoja potenciala posameznikov, vodenja projektov in postavitve različnih strategij za podjetja. Na področju vodenja nepridobitnih organizacij se je dodatno izobraževal na univerzi Johns Hopkins University, v Baltimoru.

Nekaj let je deloval znotraj izobraževalne mreže Hopkins Nonprofit Network, kot koordinator in praktični učitelj. Je nosilec certifikata za svetovalca v podjetništvu: svetovanje in upravljanje pospeševalnih storitev v gospodarstvu, za področje turizma.

Poslovna znanja je nadgrajeval pri delu s tujimi izobraževalnimi strokovnjaki iz podjetij Ernst & Young Advisory Services in BKP Consulting gmbH.

Za številna slovenska in mednarodna podjetja izvaja različne vrste prodajnih in poprodajnih delavnic ter coachingov za Adriatik Regijo. Skupaj z prijateljem in poslovnim partnerjem Janezom Hudovernikom vodita poslovni klub in izobraževalni center Enominutni fitnes za dušo in telo.

VSEBINA KNJIGE

1. Dva avtorja, dva naslova
2. Ta nadležna muha, vseh se nas dotakne …
3. Kdor ne gre s časom, sčasoma gre …
4. Zakaj imamo 5 prstov na roki?
5. Obvladovanje sebe ali zakaj se mi vse to dogaja?
6. Izguba ravnotežja in naš vsakdanji stres
7. Komunikacija in vpliv na sogovornika
8. Kje se prepirata dva, tretji dobiček ima
9. Zakaj nastane konfliktna situacija?
10. Kako povečati odpornost duše in telesa?
11. Povratna informacija je zajtrk prvakov
12. Zdrav duh v zdravem telesu
13. Delajte na sebi
14. Odnosi z drugimi
15. Družite se z uspešnimi ljudmi
16. Angažirajte se v skupnosti
17. Ljubite svoje telo
18. Nikoli ne odnehajte in ostanite optimistični
19. Literatura
20. Zahvale
21. Poslovni klub: Enominutni fitnes za dušo in telo
22. Predstavitev avtorjev

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...