ZDRAVLJENJE Z GERSONOVO METODO – Charlotte Gerson in Beata Bishop

“Dr. Max Gerson ni bil samo zdravnik, temveč pravi zdravilec. Globoko je razumel organiziranost neverjetno zapletenega in čudovitega človeškega telesa. S svojim genialnim umom je dojel, kako je mogoče povrniti trdno zdravje tistim, ki so ga izgubili. Bil je zdravilec, a tudi vizionar. Upal je, da bo vsemu svetu pokazal pot do zdravja, da bosta bolezen in trpljenje izginila za vedno.”


Charlotte Gerson in Beata Bishop: ZDRAVLJENJE Z GERSONOVO METODO

Število strani: 434 – Format: 15 x 22,5 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 29,95 €
 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 2,40 €.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Namesto knjige, ki je razprodana, vam priporočamo knjigo ZDRAVJE JE V NAS avtorjev Borisa Veneta in Nikole Grubiše. Kliknite tukaj za več informacij in predstavitev knjige.

POZDRAVITE SI RAKA IN DRUGE KRONIČNE BOLEZNI Z NARAVNO METODO dr. GERSONA!
Max Gerson
Max Gerson

Knjigo sta napisali Charlotte Gerson, ustanoviteljica Gersonovega inštituta in hči zdravnika dr. Maxa Gersona, ter Beata Bishop, ki si je z Gersonovo terapijo pozdravila melanom. To je popoln vodič po teoriji in praksi terapije, ki jo je pred več kot 80 leti razvil dr. Max Gerson (1881-1959).

Knjiga sporoča, da je vedno bolj »umetna« in prehransko prazna sodobna hrana, polna toksinov, glavni vzrok naraščajočega števila bolezni. Knjiga ponuja rešitev v obliki briljantnega, skrbno zasnovanega prehranskega programa, ki odpravi temeljne vzroke bolezni in tako privede do trajne ozdravitve.

V nebo vpijoča sramota je, da se mora ljubljena oseba z rakom soočiti s kemoterapijo, obsevanjem ali celo z operacijo, ne da bi se nam sploh sanjalo, da že 70 let obstaja dokazano učinkovita alternativna terapija, s katero se je povsem pozdravilo na tisoče pacientov.

Albert Schweitzer, Nobelov nagrajenec, je o dr. Gersonu je povedal: »Po mojem mnenju je dr. Gerson eden največjih genijev v zgodovini medicine. Njegove študije, ki ustrezajo vsem tradicionalnim zahtevam medicine, so osnovane na do­kazih. Tisti, ki jih je pozdravil, bodo pričali o verodostojnosti njegovih zamisli.«

Zdaj lahko izveste, kaj so ti ljudje odkrili, in preberete zgodbe o ozdravitvah, ki sledijo ena drugi. To so zgodbe ljudi, ki so, kakor vi, iskali informacije o alternativnih terapijah za raka, in odkrili Gersonovo terapijo®. V eni sami knjigi so zbrane vse ključne informacije: kdaj je terapija nastala, kako deluje, zakaj telo začne tako hitro okrevati, zakaj je razstrupljanje jeter manjkajoči člen, zgodbe o ozdravitvah, pričevanja pacientov in še mnogo več.

Gersonova terapija že več kot 80 let dokazano zdravi koronarno srčno bolezen, emfizem, zasvojenost z drogami, alkoholizem, luskavico, artritis in številne druge kronične oziroma degenerativne bolezni, in več kot 60 let uspešno zdravi raka. Zdravniki in ustanove uradne medicine nam že leta govorijo, da so te bolezni, ki pogosto ogrožajo življenje, “neozdravljive”. Lotevajo se jih zgolj s škodljivimi zdravili, obsevanjem ali invazivno kirurgijo.

Ob teh metodah se pacientovo stanje zelo pogosto celo poslabša – ali pa v najboljšem primeru povzročajo močne stranske učinke, katerih posledice so tako hude kot bolezen, ki naj bi jo zdravile. Ni zdravila za raka? Zakaj so potem tisoči pacienti z Gersonovo terapijo preživeli dobo petih let, kar pomeni, da je pacient uradno zdrav?

Kako je mogoče, da so mnogi med njimi še vedno živi in zdravi, zdravili pa so se pred več kot 50 leti? Zdaj lahko tudi sami izkusite vse dobrodejne učinke te terapije.

Ko boste kupili knjigo Gersonova terapija – Pozdravite si raka in druge kronične bolezni z naravno metodo dr. Gersona, boste imeli na dosegu rok vse metode za reševanje življenj, ki jih že več kot 40 let uporabljajo na Gersonovih klinikah po vsem svetu.

V knjigi boste izvedeli:

 • kako odpraviti raka s spremembo telesne kemije,
 • kako okrepiti imunski sistem in istočasno močno izboljšati zdravje srca in ožilja,
 • kako razstrupiti jetra (pozor, to je manjkajoči člen do okrevanja in popolnega zdravja!),
 • kako se rešiti izčrpanosti in slabotnosti,
 • kako pripraviti slastne, izjemno zdrave jedi po receptih, ki jih je odobril dr. Gerson (v knjigi je več kot 70 strani receptov),
 • kako pripravljati sokove, da boste imeli kar največ od ekološko pridelanega sadja in zelenjave,
 • kako shujšati po naravni poti, brez hrepenenja po hrani in brez napadov lakote,
 • in še mnogo, mnogo več.

“Ko sem odkril Gersonovo terapijo, je bil to najsijajnejši dogodek v mojem življenju, ki me je resnično spremenil. Tega znanja ne bi zamenjal za vse zlato na Aljaski.” Stephen Kroschel, filmski producent in naravovarstvenik, ki živi na Aljaski

Pomembno! Na željo založnika originala je bil prejšnji naslov (GERSONOVA TERAPIJA) spremenjen v ZDRAVLJENJE Z GERSONOVO METODO. Vsebina knjige ostaja ista.

Zamenjava naslovnice

Knjiga Zdravljenje z Gersonovo metodo (Healing the Gerson Way) je prevedena v več jezikov.

Kliknite TUKAJ in si preberite nekaj odlomkov iz knjige ZDRAVLJENJE Z GERSONOVO METODO

PREDGOVOR K SLOVENSKI IZDAJI KNJIGE ZDRAVLJENJE Z GERSONOVO METODO

Kot pove že naslov, si je z naravno Gersonovo terapijo moč pozdraviti raka in druge kronične bolezni. Pa vendar, ali nam tega ne obljubljajo že zagovorniki številnih drugih metod, vključno s klasično medicino? Te metode običajno niso tako učinkovite, kot smo pričakovali.

Drugo vprašanje, ki se vam lahko porodi, je: Kolikšna je verjetnost, da se bom jaz pozdravil? Ali natančneje: Mi lahko kdo zagotovi ozdravitev, če bom vestno in dosledno izvajal terapijo? Na to vprašanje je nemogoče dobiti smiseln odgovor iz preprostega razloga: to ni pravo vprašanje.

Prava vprašanja so:

 • Ali imam dovolj vere, ali zaupam samoozdravitvenim procesom svojega telesa?
 • Ali dovolj cenim in spoštujem svoje telo in sebe kot celoto, da sem pripravljen narediti vse potrebno za ustvarjanje optimalnih okoliščin (harmonije v telesu, umu in v duši), ki bodo sprožile procese samozdravljenja?
 • Ali toliko zaupam Gersonovi terapiji, da se ji lahko povsem prepustim, in se ob njej odprto ter direktno soočim z vsemi izzivi, na katere bom naletel na poti?

Dejstvo je, da se telo vedno sámo pozdravi, vendar za to potrebuje določene okoliščine.

Dr. Max Gerson je pri iskanju terapije za svojo migreno ugotovil, da sta vzrok resnih bolezni predvsem dva dejavnika: zastrupljenost in celična podhranjenost. Zato je namen Gersonove terapije ublažiti in celo odpraviti ti dve težavi. Potem se zdravje izboljša.

Terapija temelji na uživanju natančno predpisane, ekološko pridelane hrane, pri čemer je velik poudarek na sveže pripravljenih sokovih, sadju, raznoliki presni in kuhani zelenjavi, tako imenovani Hipokratovi juhi, pečenem krompirju … Istočasno se redno razstrupljamo s klistirji iz ekološko pridelane kave, ki ublažijo bolečine in pospešijo zdravljenje.

S tem očistimo telo vsega, kar mu ne koristi, in s čimer smo ga obremenjevali v preteklosti, hkrati pa vanj vnesemo snovi, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.

A naj vas to ne zavede.

Razstrupiti in nahraniti telo je le delček zdravljenja. Sicer najbolj viden navzven, a verjetno niti ne najpomembnejši.

Kaj pa zastrupljenost misli in čustev? »Podhranjeno srce«, lačno ljubezni? Ali »podhranjenost« zaradi pomanjkljivega stika s svojo notranjostjo? Ali »podhranjenost«, ki je posledica neskladja misli, besed in dejanj?

Fantastična uspešnost Gersonove terapije nedvomno temelji na dejstvu, da je za njeno celovito izvajanje treba popolnoma spremeniti način življenja. Sem sodita tudi »odklapljanje« od dosedanjih življenjskih vzorcev in nov pogled nase, na druge in na Življenje nasploh.

Marsikdo je ujet v vlogi nemočne žrtve in doživlja bolezen kot kazen, sovražnika ali vsiljivca, ki so mu zagrenili življenje. To je zanj boleče, zdi se mu tudi nepravično.

Zato se začne boriti proti bolezni, telo pa doživlja kot »izraz vsega slabega«. Ob misli ali pogledu na telo ga prežame strah, občutek nemoči ali tesnoba. Morda celo gnus, jeza, sram …

Tako se znajde v začaranem krogu, ki je v popolnem nasprotju z namenom pojava bolezni. Namesto da bi bolezen dojel kot sla, ki prinaša sporočilo – in ustrezno spremenil svoje navade, misli in vzorce – razmišlja, kako bi »ubil sla« ali kar najhitreje opravil z njim. To povzroči še več strahu, nelagodja in »ukvarjanja z boleznijo« namesto z zdravljenjem, s čimer dobesedno vzdržuje in podaljšuje bolezen.

Ko bolezni ne vidimo več kot neodvisen pojav, temveč kot posledico dosedanjega načina življenja na vseh ravneh, se začnemo zavedati, da nismo le fizično bitje. Smo veliko več – energijsko in celo duhovno bitje. To pomeni, da nismo nemočna žrtev, ki jo je napadla sovražna bolezen, proti kateri se je treba boriti, temveč vidimo zdravstveno težavo kot učiteljico, ki nas je prišla nekaj naučit. Pomaga nam, da marsikaj ozavestimo.

Spoznamo tudi, da je telo nekakšen zemljevid, ki nam kaže, kaj se dogaja na naših drugih ravneh. Lahko se vprašamo, kaj bolezen sporoča o naših mislih, stališčih, čustvih, navadah …

Gersonova terapija nas motivira ali kar prisili, da se ukvarjamo s seboj na različnih ravneh. Da si vzamemo čas zase, si namenimo pozornost in ljubečo skrb. Vse več je dokazov, da včasih že sprememba razmišljanja, čustvovanja, vedenja in odzivanja na situacije zadošča za ozdravitev tudi najhujših bolezni.

Tako se ob izvajanju terapije dobesedno prečiščujejo telo, duša in um. Stari vzorci, navade in prepričanja postopno odpadajo in začnemo živeti drugače.

V času izvajanja Gersonove terapije se pacient prepusti skrbi družine ali prijateljev, saj je skoraj popolnoma odvisen od drugih. Veliko mora počivati, priprava hrane in klistiranje (razstrupljanje) pa zapolnita preostali čas. Čeprav so okoliščine neprijetne, so tudi »zdravilne«, saj se v družini stkejo nove vezi popolne predanosti, ljubezni in sočutja. In prav ljubezen, prežeta s strastjo do življenja, je po mnenju mnogih raziskovalcev najbolj zdravilna energija.

Knjiga, ki jo držite v rokah, je hvalnica ljubezni, medsebojni pomoči, volji do življenja ter predvsem upanju, ki temelji na realni možnosti popolne ozdravitve.

Gersonova terapija, čeprav naravna metoda, je pravzaprav nekakšen most med klasično in alternativno medicino, s presenetljivim zdravilnim učinkom. »Ostani povezan z naravo in njeni večni zakoni te bodo varovali,« so bile priljubljene besede Maxa Gersona.

Danes, ko človek vse večkrat dobi občutek, da je pomembneje, kako se zdravimo, kot pa, da se pozdravimo, je vračanje k naravnim zakonom še toliko pomembnejše.

Vse lepo in prav, a jaz želim dokaze in potrditve!

Eden najučinkovitejših načinov za krepitev vere in motivacije za novo pot je seznanjanje z izkušnjami in ozdravitvami ljudi s podobno diagnozo, zato bom navedel nekaj dejstev.

Že pred šestdesetimi leti je izšla Gersonova epohalna, klasična knjiga z naslovom A Cancer Therapy: Results of 50 Cases. V njej je natančno opisal potek zdravljenja petdesetih pacientov z rakom, ki so popolnoma ozdraveli. Mnoge med njimi so po neuspešnem zdravljenju v bolnišnici poslali domov umret. Pri vsakem pacientu je navedena diagnoza; vidimo tudi rentgenske posnetke in izvide biopsij različnih tumorjev, ki so po zdravljenju z Gersonovo terapijo povsem izginili.

Tudi avtorica knjige, ki jo držite v rokah, Charlotte Gerson (hči Maxa Gersona) je pri dvanajstih letih zbolela za kostno tuberkulozo, kar je takrat pomenilo gotovo smrt. Oče jo je pozdravil. Ne le, da je takrat preživela, temveč bo čez nekaj mesecev praznovala častitljivih devetdeset let. Naj poudarim, da je še vedno mladostna in čila, ter da pri svojih letih veliko dela, saj vodi številne delavnice.

Verjetno najslavnejši Gersonov pacient je zdravnik Albert Schweitzer, ki ga je pri starosti petinsedemdeset let dr. Gerson ozdravil napredovalega diabetesa. Še prej je ozdravil njegovo ženo pljučne tuberkuloze, ko so že odpovedale vse konvencionalne terapije.

Schweitzer je po ozdravitvi nadaljeval z delom do starosti več kot devetdeset let in tudi prejel Nobelovo nagrado. O dr. Gersonu je povedal: »Po mojem mnenju je dr. Gerson eden največjih genijev v zgodovini medicine. Mnoge njegove temeljne zamisli so se razširile, ne da bi jih povezovali z njegovim imenom. V okolju, ki mu ni bilo naklonjeno, je dosegel več, kot se zdi mogoče. Njegova dediščina priteguje pozornost in mu bo zagotovila mesto, ki mu gre. Tisti, ki jih je pozdravil, bodo pričali o verodostojnosti njegovih zamisli.«

Ozdravljenih pacientov je na tisoče in tisoče. Nenazadnje vam lahko o uspešnosti Gersonove terapije poročam na osnovi lastne izkušnje. Brez čudovite zapuščine dr. Gersona in številnih predanih ljudi, ki brezpogojno ohranjajo njeno integriteto, verjetno ne bi brali teh vrstic, čeprav so zdravniki dali vse od sebe, da bi me pozdravili.

Če želite okrepiti svoje zaupanje v Gersonovo terapijo, ali če potrebujete dodaten navdih, si lahko na spletu ogledate video posnetke s Charlotte Gerson, kot tudi dokumentarne filme, v katerih Stephen Kroschel intervjuva številne ljudi, ki so se pozdravili z Gersonovo terapijo. Njegov zadnji film z naslovom Čudovita resnica je že na voljo s slovenskimi podnapisi.

Knjiga, ki vrača upanje

Namen knjige je, da vas spodbudi k prevzemanju odgovornosti za svoje zdravje v svoje roke. Čeprav morda menite, da za svoje zdravje ne morete veliko storiti, boste ob branju te knjige verjetno spremenili mišljenje. Še več, trdno verjamem starodavnim napovedim, da se bo v prihodnosti človek zdravil sam.

Gersonova terapija je odlična popotnica za to pot, a prvi korak je vedno sprejemanje sedanjega stanja in prevzemanje odgovornosti. Če si nečesa ne priznamo, tega zelo verjetno ne bomo spreminjali.

Zato se ozrimo vase in začnimo to čudovito popotovanje – v sebi.

Naj vam postane pomembno, kaj vnašate vase. Pri tem ne mislim samo na hrano za telo, temveč tudi na misli, čustva … Izbirajte čisto, naravno, izvorno »hrano«. Na telesni ravni so to ekološko pridelana živila in čista, neoporečna voda, na drugih ravneh pa odprto srce, čiste misli in strast do življenja.

Tako ne boste pozdravili zgolj telesa, temveč boste čutili tudi več energije, radost in mir, ki jih lahko izkoristite za razvoj lastnih potencialov. Zato vam znanje iz te knjige utegne koristiti tudi – ali pa še toliko bolj – če niste bolni. Če ste bolni, pa to znanje pomeni odlično možnost za povrnitev zdravja. Ne zagotovilo, temveč možnost.

In še praktičen nasvet. Če ste resno bolni in se boste odločili za izvajanje Gersonove terapije, vam toplo priporočam posvet z zdravnikom, usposobljenim za izvajanje Gersonove terapije, oziroma obisk Gersonove klinike. Zaenkrat je nam najbližja na Madžarskem. Obiskuje jo tudi čedalje več zdravih ljudi, ki se odločijo za štirinajstdnevno preventivno razstrupljanje telesa.

Veselim se dneva, ko bomo tudi v Sloveniji imeli zdravnika, ki bo usposobljen za izvajanje Gersonove terapije, in restavracijo, ki bo imela na jedilniku ekološko pridelane dobrote v skladu z Gersonovim protokolom.

Na poti do ozdravitve ali ohranitve zdravja vam želim obilo radosti, Ljubezni in notranjega miru.

Boris Vene

VSEBINA KNJIGE

PREDGOVOR K SLOVENSKI IZDAJI (kliknite na povezavo)
ZAHVALE
POMEMBNO SPOROČILO BRALCU
PREDGOVOR
UVOD
I. del – ZDRAVJE IN NARAVNO ZDRAVLJENJE V BOLNEM SVETU
1. poglavje: ZGODBA SE PRIČNE
2. poglavje: TERAPIJA SE RAZVIJA
3. poglavje: SPOZNAJMO NASPROTNIKA
4. poglavje: OBRAMBNI SISTEMI TELESA
5. poglavje: ZLOM TELESNE OBRAMBE
6. poglavje: BOLEZNI SODOBNE CIVILIZACIJE
7. poglavje: OBNOVIMO TELESNO OBRAMBO
8. poglavje: KAKO DELUJE GERSONOVA TERAPIJA?
II. del – POPOLN VODNIK ZA IZVAJANJE GERSONOVE TERAPIJE
9. poglavje: PREUREDIMO DOMO PO NASVETIH DR. GERSONA
10. poglavje: PREPOVEDANA ŽIVILA
11. poglavje: HRANA, KI PRINAŠA VESELJE
12. poglavje: PRIPRAVA HRANE IN SOKOV – OSNOVNA PRAVILA
13. poglavje: VSE O KLISTIRJU
14. poglavje: ZDRAVIILNE SNOVI
15. poglavje: BLAŽENJE BOLEČIN BREZ ZDRAVIL
16. poglavje: TELO SE ODZIVA NA ZDRAVLJENJE
17. poglavje: KOMPLETNA TERAPIJA
18. poglavje: PRILAGOJENA TERAPIJA ZA MOČNO OSLABELE PACIENTE
19. poglavje: GERSONOVA TERAPIJA ZA NEMALIGNA OBOLENJA
20. poglavje: VREDNO SI JE ZAPOMNITI
21. poglavje: POZOR, NA POTI SO PASTI!
22. poglavje: POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA
23. poglavje: ŽIVLJENJE PO KONČANI TERAPIJI
III. del – POMEMBNI DODATKI
24. poglavje: PSIHOLOŠKA PODPORA PRI GERSONOVI TERAPIJI
25. poglavje: OBVLADOVANJE STRESA IN NAPETOSTI
26. poglavje: TOLMAČENJE LABORATORIJSKIH PREISKAV PO DR. GERSONU
27. poglavje: PRIMERI OZDRAVLJENIH PACIENTOV
28. poglavje: RECEPTI
29. poglavje: RECEPTI
30. poglavje: DODATNI VIRI
31. poglavje: KAZALO AVTORJEV
32. poglavje: STVARNO KAZALO

Namesto knjige, ki je razprodana, vam priporočamo knjigo ZDRAVJE JE V NAS avtorjev Borisa Veneta in Nikole Grubiše. Kliknite tukaj za več informacij in predstavitev knjige.

Delite naprej ...

Podobni izdelki