KAKO TE IMETI RAD? – Eva Erpič

KAKO TE IMETI RAD? je knjiga s sedmimi poglavji, ki pokrivajo sedem različnih obdobij našega življenja in preko vprašanj, odgovarja na življenjske izzive. V vsakem življenjskem obdobju smo vpeti v odnose, zato so odnosi tudi vir našega veselja ali pa bolečine. Brez odnosov ni navezanosti, ni življenja, razvijanja, učenja, objema, topline.

Eva Erpič: KAKO TE IMETI RAD?

Število strani: 163 – Format: 17,60 x 25,00 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 19,99 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,10 €.
 • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Kako se učimo in razvijamo skozi odnose?

Čudovito se je zavedati, da smo sami kreatorji tega sveta, vendar ne smemo pozabiti na dvojino. Rodimo se v odnos, rastemo skozi odnose, kasneje iščemo partnerja, sklepamo prijateljstva, se preobražamo v starše in prenašamo naprej svoje znanje, izkušnje in čustva.

 1. Kako te imeti rad, se dotakne našega otroštva v poglavju Darilo družine, kjer najdemo odgovore na to, katerih vzorcev smo se naučili doma.
 2. Nadaljevanje sledi v poglavju Hrepenenje po svobodi, ko se začnemo srečevati z osamosvajanjem in obdobjem samskega življenja, oddaljevanja od družine.
 3. Poglavje Ples v paru, opiše naše preizkušnje v partnerstvu in zakonu.
 4. Spolnost je področje, kjer so naša čustva in doživljanja močno skoncentrirana, to je življenjska sila, močna energija, ki je lahko zdravilna ali pa čisto nasprotje, lahko celo zlorabljajoča.
 5. V poglavju Sporočilo štorklje boste starši našli odgovore zase, za starševstvo in vzgojo, ki osrečuje tako otroke kot vas. Našli boste sporočila, ki jih štorklja ponavadi pozabi pustiti v gnezdu, kamor prinese otroka.
 6. V Zasvojenem krogu najdemo stiske, s katerimi se srečujejo zasvojeni. Čedalje več je iskanja rešitev in lajšanja z omamo, zato je to pomembno poglavje v tej celoti življenja.
 7. Sreča je v meni pa govori o vseh preprekah, ki jih sami lahko premagamo. Včasih tisti drugi ne želi sodelovati, včasih pa nas motijo stvari, ki so v nas. Zakaj bi se ustrašili, ko pa lahko zaživimo lepše?

Avtorica pravi, da je za še lepše življenje vedno odgovor pred nami in da smo skupaj nepremagljivi. Vse se zgodi, ko pride pravi čas in tokrat je čas za to knjigo, da skupaj začnemo spreminjati naš svet v lepše in srečnejše okolje.

“Ranljivost, ki si jo dovolimo ob nekom, nas razgali, in če imamo na drugi strani osebo, ki to razume, je to najlepša izkušnja v dvoje.” – Eva Erpič

Knjigo se je pisala celo leto in ustvarjala z ljubeznijo in sočutjem, do vseh, ki so postavljali vprašanja. Zato je knjiga namenjena vsem, ki se ne bi radi čez življenjske stiske prebijali sami. Eva Erpič verjame, da prav vsak lahko najde odgovore zase in za svoje odnose. Naj vam knjiga pride v roke z ljubeznijo. 🙂

Mnenja o knjigi

»Eva z natančnostjo otroške duše opisuje doživljanje človeka v zibelki njegovega odraščanja. Družina je predstavljena kot prostor vzdušja, ki ga nosimo s seboj in odigravamo v medsebojnih odnosih vse življenje. Ob branju njenih čudovitih misli o partnerskih odnosih nehote in hitro pričnemo podoživljati vsak sebe, vsak svojo zgodbo. Spolnost je predstavljena kot zelo pomemben del intime. Zdi se, kot da telesnost ne igra bistvene vloge. Bolj pomemben je čustveni ples, ki si ga partnerja podarjata, izmenjujeta, dopolnjujeta. V celotni knjigi mi je najbolj všeč upanje, da imamo moč obrniti življenje na bolje v sebi. Ker smo bili spočeti, rojeni in vzgajani v odnosih, lahko le v odnosih rešujemo medsebojne zaplete.Janez Logar, zakonski in družinski terapevt

“V življenju je pogosto najtežje najti odgovore na navidezno najpreprostejša vprašanja. V knjigi Kako te imeti rad je Eva Erpič zapisala odgovore na številna kompleksna vprašanja, povezana z ljubeznijo, odnosi in intimnostjo, s katerimi se soočamo v sodobnem svetu. Ob branju knjige se vas bo zagotovo dotaknila avtoričina strokovnost, ki se prepleta z njenimi osebnimi izkušnjami, s toplino in sočutjem. Prav poseben čar pa knjigi dajeta njena predanost in ljubezen do dela, ki ga opravlja.” – Peter Topić, direktor Inštituta za zasvojenosti in travme, avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi

O avtorici knjige

Eva Erpič
Eva Erpič

Eva Erpič je avtorica člankov in radijskih oddaj o spolnosti, organizatorka dogodka Tančica intime, napisala pa je tudi knjigo Kako te imeti rad?, ki je izšla maja 2017.

Eva pravi, da odnosi niso neka new age teorija ali znanost temveč naša narava, za kar smo opremljeni že ob rojstvu, saj drugače ne bi preživeli. Evino poslanstvo je to, da govori o stvareh, ki jih vsi čutimo, a jih ne izrazimo, kar se pozna tudi na področju spolnosti.

Njena prva izkušnja s skupino za osebnostno rast je bila pri 13. letih. Od takrat dalje spremlja odnose in se uči delati spremembe najprej v lastnem življenju. Šla je skozi številne procese lastne terapije, saj je to podlaga za delo z drugimi. Pri svojem delu ima izkušnje z otroki, s študenti in z odraslimi kot tudi z odvisniki od alkohola, z zakonskimi pari ter z družinami. Svojo smer je našla v raziskovanju intime.

Kazalo vsebine

 • Darilo družine
 • Hrepenenje po svobodi
 • Ples v paru
 • Spolnost
 • Sporočilo štorklje
 • V zasvojenem krogu
 • Sreča je v meni
Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...