MIR – pater Karel Gržan

Od odločitve, da postane duhovnik, ki je osupnila ‘partizansko družino’, do odločitve, da gre izza varnih zidov duhovniškega življenja med ljudi, brez vsega, v mraz, samo med stiske in trpljenje.

Od doživljanja ustrahovanj zaradi pokončne drže v cerkvenih in civilnih krogih – pa do občutkov doživljanja milosti kot največje ljubezni do vsega, kar nas obdaja. Od metuljčkov in srčkov prvih ljubezni do notranjega žarenja, ki ga preveva v tem kvantnem svetu vesoljne povezanosti.

Od tega, da so ga kot dislektika skorajda obsodili na posebno šolo in ga imeli za največjega čudaka, do tega, da je prišel do doktorata literarnih ved. Do izzivov, v katere je bil vržen sredi sočutne pomoči odvisnikom in neštetim ljudem v stiski. Od jasne izjave, da je celibat vsiljen in da lahko škodi, ter do lastne strategije, kako najti mir.

pater Karel Gržan: MIR

Število strani: 224 – Format: 16,0 x 22,8 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 23,00 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

MISTIK, KI ŽIVI SREDI LJUDI, DA JIM LAJŠA STISKE. 

Prva osebna in biografska knjiga patra Karla Gržana!

Mi, ki ga imamo priložnost doživljati od blizu, in to v teh res posebnih časih, imamo dragocen, nič kaj samoumeven privilegij: da lahko kdaj pa kdaj, pravzaprav kadarkoli, kot se zgodi tudi prek te res posebne knjige, poromamo k njemu, k njegovi modrosti, toplini, sočutju in razdajanju. K patru Karlu Gržanu; h Karliju.

V knjigi je tudi … DARILO: čisto poseben dodatek patra Karla Gržana, tako rekoč skriti zapisi, ki so nastali, ko je bilo patru najtežje: MAVRIČNI ANGEL

Tako uzremo, da sredi nas živi mistik, tako dragocen, da je zaradi njegovih zgledov sij vsakdanjika bolj blagodejen, vsa opravila lahkotnejša, vse težave obvladljive. Še več: so spodbuda za … biti človeški. Pa naj bo »na blatnih, prašnih cestah sveta«, ali kjerkoli, kjer se srečamo. Spomni z vsemi celicami, s svojimi in s tistimi iz gospe Kapre, da velja zaupati v božansko v vseh nas. Zato smo tu, prav zdaj, na poti v Novi svet. Ki je že tu.

Knjiga je nastala v radovednem dialogu z novinarjem in avtorjem Juretom Aleksičem, ki je v minulih dveh letih zapisal že priljubljeni zgodbi Sanele Banović in Brigite Langerholc. 

“Veste, po nevidnih kanalih se ves čas pretaka toliko tega.” – pater Karel Gržan

O AVTORJU

pater-karel-grzan
pater Karel Gržan

Pater Karel Gržan (1958) nam odstre poslednje tančice s svojega dragocenega življenja. Je doktor literarnih znanosti, ki so mu v šoli grozili malodane s posebno šolo. Je ljubeč sopotnik gospe Kapre, njegove zveste kobile.

Je fantič iz partizanske družine, ki je nekega dne začutil, zapisal, uresničil in nikoli obžaloval: »Mama, oče, postal bom duhovnik!« Spomni: Pojdimo od dvobojevanja k dopolnjevanju! Od tekmovalnosti k sodelovanju. In da je ČUDNO v resnici ČUDOVITO.

Je mistik, ki živi sredi ljudi, da jim lajša stiske. Da zapoje srce. Ve, da je prihodnost v naših otrocih, ki že čutijo in razumejo Novi svet. In spomni, da vse, kar šteje, je: Ljubiti in biti ljubljeni.

Jure Aleksić je novinar in publicist s skoraj tridesetletnim stažem. Kot najstnik je začel z objavljanjem znanstveno-fantastičnih zgodb v reviji Življenje in tehnika, nakar je petnajst let pisal najbolj udarne reportaže v Mladini. V zadnjem desetletju se je kot svobodnjak specializiral za intervjuje in portrete. 

VSEBINA KNJIGE

SPREMNO BESEDILO
Mama in oče, postal bom duhovnik!
Popravni izpit
Frančiškovo leto
Od dislektika do odličnjaka in brez koze do doktorata
Hribovska idila
Uspešnica svetovnega formata
“Prelahko!”
Tri srečanja
Skriti režiserji
Šola za suženjstvo
Ljubiti in biti ljubljen
Kje je Bog?
Poosebljanje celibata
Bolj si preprost, bolj si prost
Srčki in mavrice
Priložnost za nekaj novega

pater Karel Gržan: Mavrični Angel

Poslanica za Novi svet

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...