AKCIJA! KNJIGE

OČIM IN PANKRT – Aleksandra Hampamer

Očim in pankrt je pretresljiva zgodba o življenju neke deklice in neke starke. Medtem ko je prva vsak dan tepena in preživlja grozotno otroštvo, druga pripoveduje zgodbe, ki zdravijo in deklici pomagajo spopadati se s peklom, v katerem živi.

Pretresljivo in čustveno življenjsko izpoved avtorice knjige Aleksandre Hampamer si lahko ogledate tudi v oddaji Zvezdana. Kliknite tukaj za ogled!

Aleksandra Hampamer: OČIM IN PANKRT

Število strani: 184 – Format: 13,5 x 20,8 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 17,00 €

Akcijska cena knjige: 15,81 €
  • + stroški poštnine plačila po povzetju (3,60 €)
  • V kolikor se odločite za plačilo po predračunu ni stroškov poštnine.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim knjigo OČIM IN PANKRT!

Aiya in Tara se znova srečata mnogo let pozneje tik pred Tarino smrtjo. Aiya se odpravi v mestece, kjer živi Tara, da bi se poslovila od starke, ki ji je spremenila življenje in določila njeno usodo; Tara pa jo pričakuje, da bi ji predala svoje življenjsko poslanstvo in jo spodbudila k služenju in pomoči drugim.

Medtem ko prvo čaka pot proti luči na koncu tunela, druga nadaljuje pot dobrote in sočutja ter tako išče svojo pot k osvoboditvi.

Skozi pretresljive zgodbe iz Aiyinega otroštva avtorica spregovori o ljubezni in strahu, sovraštvu in odpuščanju, sočutju in pomoči, ki nas lahko vodijo skozi življenje, ko se zdi, da je vse izgubilo smisel.

Tarine tople zgodbe nas spomnijo na znane življenjske resnice: Ne stori drugim tistega, kar ne želiš, da drugi storijo tebi; Kar seješ, to žanješ; Samo sprememba je večna in številne druge. Avtorica pripoveduje skozi avtobiografsko nit svojega otroštva, zgodbe pa nam govorijo o boju proti nasilju, posebej družinskemu, in vnašajo svetlobo tja, kjer temačnost strahu preprečuje pot ljubezni in pogumu za spremembe.

Po zaslugi Tare, ženske, ki se ni ničesar bala, je Aiya našla moč, da se zoperstavi strahu in najde svojo pot ljubezni in ozdravljenja.

Priporočilo k branju knjige si ogledate tudi na spletni strani POND

KNJIGI NA POT

Žrtve o nasilju, ki ga doživljajo redko in le stežka spregovorijo. Zato je knjiga Očim in pankrt dragocena pripoved o izkušnji žrtve nasilja v družini. Bralcu zelo neposredno razkriva različna ozadja, ki žrtve priklenejo v družinsko okolje, kjer je prisotno nasilje in približa težavno pot žrtev ki jo prehodijo, da se osvobodijo ujetosti v strah, sovraštvo in bolečino. Vendar nekatere sledi ostanejo za vedno. Aiya svojo izkušnjo sklene z mislijo: »Zaprla sem to poglavje svojega življenja in se trudila, da bi mu odpustila, nikoli pa nisem pozabila«. – Dr. Lilijana Šprah, univ. dipl. psih. Znanstvenoraziskovalni center SAZU, Družbenomedicinski inštitut

Vabljeni na ogled nove spletne strani namenjene PREPOZNAVI IN OBRAVNAVI ŽRTEV NASILA V DRUŽINI

IZ SPREMNE BESEDE

Ocenjujem, da bo vsebina knjige, ki je pred vami, mnoge od vas ganila, nekatere med vami pa tudi pretresla. Glede na obravnavano problematiko in s svojo osebno izpovednostjo je v slovenskem prostoru zagotovo enkratna.

Obravnavana tematika je resna, vendar je besedilo napisano brez nepotrebnega dramatiziranja, objektivno in izjemno berljivo. Knjiga v ničemer ne obsoja, vendar v bralcu vzbudi mnoga vprašanja o življenju deklice, katere stiske navkljub očitnim znakom nihče od odraslih ni prepoznal. Ali ni želel prepoznati? Pogledal stran?

Glede na svojo vsebino je knjiga primerno čtivo za vse generacije, svoj namen ozaveščanja pa bi lahko odlično opravila tudi kot obvezno čtivo v ustreznih sistemih vzgoje in izobraževanja. – Dr. Leonida Zalokar

O AVTORICI

Aleksandra HampamerAvtorica knjige Očim in pankrt, Aleksandra Hampamer, solastnica založbe Dvostruka duga, se je odločila glasno spregovoriti o svoji življenjski zgodbi in skupaj z agencijo Dhar media postavila projekt “Dovolim si reči: Da, zlorabljena sem!”

Jedro projekta je knjiga Očim in pankrt, katere sporočilo je, da je treba o nasilju v družini odprto komunicirati in poučevati tako zlorabljene kot tudi tiste, ki so pasivne priče. Odprta komunikacija in razkrivanje, da se to res dogaja v vaši bližini ter da ne smemo molčati o tem, lahko reši komu življenje. Avtoričina izkušnja neprepoznavanja problema, s katerim se je soočala njena družina, s strani sosedov, policije in sodstva, je del vsakdanjika.

Čeprav teorijo dobro poznamo, praksa kaže, da se ta problematika še vedno premalo obravnava. Težava odhoda od doma in strah pred zlorabo, še posebej za otroke, začne začaran krog, iz katerega lahko izstopijo le odrasli in hrabri.

Projekt “Dovolim si reči: Da, zlorabljena sem!” je sprožil val aktivnosti o tem problemu, začenši s promocijo knjige Očim in pankrt, z on-line komunikacijo preko spletne strani UsudimSeReci.com, aplikacijo o prepoznavanju in ozaveščanju nasilja in na koncu s kratko dokumentarno zgodbo o tej temi.

Kupim knjigo OČIM IN PANKRT!