ODZOVI SE NA KLIC, ZAŽIVI SVOJ POKLIC! – Florence Maria Bratuž

Namen knjige je, da z novo miselnostjo zaposlenim vzbudi pripravljenost na sodelovanje in osredotočenost na skupni cilj. Ljudje ob spoznavanju sebe in svojih potencialov prevzemajo odgovornost za svojo osebno rast, družba pa ob tem napreduje v naravnem sozvočju, povezanosti, harmoniji in integriteti.

Florence Maria Bratuž: ODZOVI SE NA KLIC, ZAŽIVI SVOJ POKLIC!

Število strani: 180 – Format: 17 x 25 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 33,00 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Ob naročilu nad 20 izvodov prejmete: BREZPLAČNI POSVET in TRENING ZA ZAPOSLENE: »Kako se motivirati za delo, ki ga opravljam.« ali »Novi poslovni pristopi – UVAJANJE SPREMEMB IN DVIG UČINKOVITOSTI.«

Zakaj bi moral to knjigo prebrati vsak vodja in vsi zaposleni?

Ker je od odnosov odvisno vse!

 • zaradi slabih odnosov zaposleni zapuščajo podjetje
 • zaradi slabih odnosov zaposleni izgorevajo
 • zaradi slabih odnosov zaposleni niso osredotočeni na delo
 • zaradi slabih odnosov so poslovni rezultati manjši za polovico
 • zaradi slabih odnosov zaposleni niso zadovoljni
 • zaradi slabih odnosov stranke niso zadovoljne

“Najmočnejša gonilna sila človeškega delovanja, je zadovoljstvo pri delu!”

Veliko je odvisno od vodstva. Vendar ali imate znanje in čas za vodenje zaposlenih?

Vodenje je videti lahko, dokler ga opazuješ od daleč in imaš »samo« svoje delo. Takrat se ti zdi, da bi sam znal vse veliko bolje. Natančno vidiš napake, ki jih dela vodja. Vendar se izkaže, da ima mnogo vodij, ki so sicer odlični strokovnjaki na svojem področju, težave z vodenjem predvsem zaradi izzivov, ki jih prinaša delo z ljudmi.

… in tukaj nastopimo strokovnjaki za odnose, ki vam pri tem pomagamo.

Najprej je potrebno spremeniti miselnost, da se spremeni zavedanje in nato se spremeni vedenje, samo obnašanje ljudi. Cilj je ustvariti delovno okolje, kjer bodo zaposleni in oddelki sodelovali in se zavedali svojega prispevka v skupno korist.

V knjigi boste spoznali:

 • Kaj zaposlene motivira?
 • Kako izločiti demotivatorje?
 • Kako obudili naravne oz. primarne človeške potrebe, kot so želja po aktivnosti, lastništvu, moči, kompetentnosti, dosežkih,
 • priznanju, smislu in pripadnosti?
 • Kako ustvariti v podjetju kulturo odgovornosti in sodelovanja za skupni cilj?

Izvedeli boste:

 • Zakaj prihaja do konfliktov?
 • Kje se je vse začelo, da so odnosi tako naporni?
 • Kako konflikte izkoristiti za svoj lastni razvoj?
 • Tehniko samocoachinga, katero učinkovitost potrjujejo najnovejše raziskave o učinkovitosti psihoterapevtskih pristopov.

Koristi za podjetja:

 • V podjetju ni več obtoževanj in iskanja krivcev.
 • Fokus je na reševanju težav strank.
 • Odnosi postajajo vedno bolj sodelujoči.
 • Oddelki med seboj se zavedajo povezanosti.
 • Poveča se spoštovanje vseh udeležencev.
 • Majhna investicija v razvoj kadrov in velik učinek.
 • Poveča se vam DONOS, skozi boljše ODNOSE!

Spoznanja, ki jih boste z branjem prejeli:

 • Zakaj delate kar delate?
 • Ali ste sedaj na pravem mestu?
 • Ali ste v pravem poklicu?
 • Ali je morda čas za spremembo?
 • Kako se motivirati za delo, ki ga opravljate?

UVOD

Čas je za novo miselnost in nove boljše čase … je uvodni stavek s katerim avtorica napove vsebino svojega knjižnega prvenca. In kdo si tega ne bi želel? Boljših časov namreč. Pa vendarle, se ti ne zgodijo kar sami od sebe. Pri njihovem nastanku ima namreč vsak posameznik ne le pomembno vlogo pač pa tudi odgovornost. Kar prelahko bi bilo namreč s prstom pokazati na drugega, na okolico in pri tem le pohlevno čakati, da bodo spremembe, v mislih imam seveda spremembe na bolje, kar same prišle mimo, na doseg naše roke.

Seveda pa spet ti isti, morda se kdo prepozna, z zavistjo gledajo, kako nekaterim pa vendarle uspe, kakšno srečo, da imajo in pač neke naravne danosti, da prosperirajo, so uspešni ter zadovoljni v odnosih, življenju in sami s seboj.

Seveda vsi, ki delamo na sebi in svojem nenehnem razvoju vemo, da so posamezniki, ki jih opisujem uspešni zato, ker stvari ne prepuščajo naključju. Uspešni ljudje se ne vdajo temnim mislim ter se preprosto zavedajo, da je vse mogoče, če se le odločijo tako. Avtorica me je spomnila na pozitivno misel Henrya Forda, ko zapiše: ‘Odloči se, da zmoreš ali da ne zmoreš, v obeh primerih imaš prav.’

Delo kot vrednota, enakovrednost med ljudmi, spoznati svoje globine in postati najboljša različica samega sebe so pomembni temelji, ki podpirajo vsakega posameznika na njegovi poti. Prav to pa je nenazadnje tudi to, kar nam daje smisel za to kar smo in za kar živimo.

Avtorico osebno poznam in tako povsem suvereno zapišem, da strast s katero govori, prepričuje in z njo navdihuje, tudi dejansko živi. Ona taka preprosto je. In ko se v pričujoči knjigi sprašuje, kdo sem, kaj je smisel življenja, kakšne so moje lastnosti, kakšna moja znanja, izkušnje in kompetence obenem pogumno odstira svojo lastno pot, izzive na njej, potlačena pa spet najdena čustva in spoznanja, ki jih je skozi leta usvojila. Bralcu, ki že ve, da mora odgovore kako, kam, kdaj, kje in s kom naprej iskati znotraj sebe, pa je s tem prijazna opora in nov drobec v sliki, ki jo vsak od nas sestavlja zasebno in poslovno vse svoje življenje.

Knjiga je preprosto branje, strastni bralci jo bodo pogoltnili na mah, obenem pa predstavlja zbir avtoričinih osebnih izkušenj, dolgoletnih izobraževanj in poglobljenega znanja o sprejemanju in spoznavanju sebe, svojih lastnih misli in odnosov, katere gradimo ali kdaj tudi rušimo na svoji poti. Pri tem ne pozabi opozoriti, kako pomembno je vsaj občasno uzreti trenutek tukaj in zdaj ter opazovati ljudi in okolje, ki nas obdaja. Prepričana je namreč, da samo skozi odnose z drugimi spoznavamo pravzaprav sami sebe.

In ko se vprašamo kdaj je tisti pravi čas? Avtorica odgovarja: vedno! Mi pa vsak trenutek na pravem mestu s pravimi ljudmi. Smo takšni kot zmoremo in z ljudmi, ki nam ustrezajo.

Draga Flora, iskreno sem hvaležna, ker so se nama poti prepletle in lahko opazujoč druga drugo obe rasteva. Verjamem, da to ni naključje. Kot tudi ni naključje, spoštovani bralec, da je pričujoča knjiga prav ta trenutek razprta pred teboj.

Morda pa je prav zdaj tisti pravi čas, da pritisneš na tipko IZBRIŠI (avtorica jo poimenuje DELETE) in se vendarle otreseš vsega, česar ne potrebuješ več, kar si prerasel in izživel, s tem pa narediš prostor novemu, ki te bo podpiralo, navdihovalo in vodilo po poti nove miselnosti za boljše čase.

Simona Lobnik Ambrožič

KAJ PRAVIJO O KNJIGI?

»Pred nami je v vrsti mnogih še ena knjiga za osebnostno rast, a gre tokrat za drugačno delo. Uspeh in uspešnost je relativen pojem in še zdaleč ni vezan le na materialne in stvarne dokaze učinkovitosti dela; uspeh se meri v občutku zadovoljstva, ki smo ga zmožni čutiti v danem trenutku. Vse ostalo je potem le še logična posledica tega doživljanja.

In avtorica sledi tej paradigmi, vodi bralca skozi strukturo njegove osebnosti in jo gradi korak za korakom, pojasnjuje s praktičnimi primeri ter osebno izkušnjo. Njena osebna izkušnja je tista, ki jo je pregnetla, se vam daje kot suho zlato, da vas dviga, vodi in opolnomoči na poteh življenja ter podaja konkretne rešitve in napotke.

Že dolgo vemo, da sta delo, ki ga opravljamo in poslanstvo v vzročno-posledični povezavi, na dolgi rok ključna za zdrav razvoj osebnosti, uspešno in učinkovito delo.

»Spoznati sebe in svoje potenciale, biti koristen drugim ljudem, zavedati se svoje ustvarjalne moči, kreirati stvari v skupno dobro«, tako avtorica skozi delo razkriva sebe in se srečuje s seboj ter hkrati v proces vabi tudi bralca, da spozna sebe in svoje neodkrite potenciale.

Dovolim si trditi; da kdor čita to knjigo in jo čita res poglobljeno, ne na en mah, prav gotovo po branju ne bo več isti človek, z avtorico se bo povezal na nekem drugem, pristnem in globljem nivoju, postal bo solastnik njenih znanj in izkušenj. In to je tista njena posebnost ter dodana vrednost, ki jo ločuje od ostalih del.« – Branka Urbanija

»To je knjiga, ki jo enostavno moraš imeti med svojimi zakladi v podjetju ali doma in to na vidnem mestu!

Skozi različne čustvene aspekte, ki so zajeti v sami knjigi, torej od najvišje pozicije navzdol, ta knjiga popelje bralca do novih spoznanj in vprašanj, kako zmotne so nekatere odločitve, ki jih ljudje in podjetniki naredijo skozi življenje.

Avtorica na nevsiljiv način in razumevajoč jezik popelje bralca v globino raziskovanja vsake nastale situacije- v drugi svet razmišljanja in poglobitve v dojemanju in razumevanju odnosov v poslovnem svetu, kakor tudi v zasebnem življenju.

Knjiga je osnovna receptura za podjetja, ki imajo željo obstati na trgu in pri tem skupno zavzeti vizijo z drugimi podjetji, ne kot tekmo, temveč kot poslanstvo, kateremu bodo sledili tudi drugi v obojestransko zadovoljstvo.

Vsebina knjige odpira nove poglede na poslovnost, ki lastnikom in vodstvenim kadrom podaja darilo: POGUMna dejanja in pogumne načrte, ki razkrivajo razvojne potenciale na vseh nivojih.

Za poslovni svet je to samo prvi korak do uspehov znotraj čudežev, ki sledijo zrelim in odgovornim odločitvam. Avtorica bralca izziva k ravnovesju, kjer harmonija nikogar ne siromaši, a končni izdelek daje VELIKO- vsakemu.

Odlična knjiga s katero vdihneš problem in izdihneš rešitev. Hvala za dodano vrednost vsem potencialom v Sloveniji!« – Štefka Vodenik

»Ob branju knjige Odzovi se na klic, zaživi svoj poklic! sem z zadovoljstvom prepoznala vrednote, identične tistim, za katere si prizadevam, da bi postale prevladujoče v šolskem sistemu, saj je šola posnetek družbe in hkrati generator prihodnje družbe.

Z avtorico se ujemava v številnih pogledih. Obe sva prepričani, da moramo pri vsakem posamezniku iskati njegove potenciale, ne pa njegovih napak. Verjameva v osebno avtoriteto namesto avtoritete na osnovi moči. Verjameva v notranjo motivacijo (namesto zunanje), ki odpravi potrebo po kontroli in prisili. Veva, da smo ljudje notranje motivirani, ko imamo možnost slediti svoji viziji in uporabljati svoje darove, videti svoj doprinos k skupni viziji (v svojem delu vidimo smisel), ko se počutimo povezani z drugimi, upoštevani in spoštovani … Veva, da so odnosi ključnega pomena. Da bi vse te vrednote v družbi lahko polno zaživele, je nujno podpreti razvoj čustvenih in odnosnih kompetenc.

Tako se naše zamisli o lepšem, bolj zdravem svetu za vse srečujejo in se množijo. S to knjigo smo dobili še eno upanje več za svetlejšo prihodnost.« – Marjana Škalič, avtorica bloga Kje vas čevelj žuli?

O AVTORICI KNJIGE

florence-maria-bratuz
Florence Maria Bratuž

Florence Maria Bratuž se osredotoča na inspirativno vodstvo in organizacijsko kulturo, ki temelji na njenih 25-letnih izkušnjah v avtomobilski industriji.

V svoji karieri je začela kot prodajna svetovalka v domačem družinskem podjetju in nadaljevala na vodstvenih pozicijah na naslednjih področjih: prodaja, področno vodenje poslovalnic uvoznika, upravljanje z odnosi s strankami, skrb za zadovoljstvo kupcev, organizacija izobraževanj.

Te izkušnje so jo pripeljale do vloge predavatelja, trenerja – coacha in kriznega managerja za boljše poslovne rezultate ter izboljšanje medosebnih odnosov med zaposlenimi.

Deluje kot Inspirational in Emotional Coach, ki vzpostavi dobre odnose med zaposlenimi in ima licenco Profiles International za svetovalca razvoja potenciala v zaposlenih.

VSEBINA KNJIGE

 • VSEBINA
 • KNJIGI NA POT
  • Čas je za novo miselnost, za nove boljše čase
 • POSLEDICE ZGREŠENE MISELNOSTI SE POZNAJO NA VSEH NIVOJIH BIVANJA, DELOVANJA IN POSLOVANJA
  • Kakšen je današnji svet?
   • Klic po rešitvi, miru, sprostitvi je slišati povsod!
   • Primer iz mojega življenja
  • Poslovanje po 30 letih se žal ni kaj dosti spremenilo
 • ZGREŠILI SMO OSNOVNI POMEN BIVANJA IN POSLOVANJA
  • Delo kot vrednota
   • Delo je izgubilo svoj smisel in v njem je premalo naše strasti!
  • Prej ali slej se vsak človek vpraša po smislu
 • OD KOD IZVIRAJO KONFLIKTI, KI SE KAŽEJO TUDI V POSLOVNEM SVETU
  • Kaos zunaj nas je izraz kaosa znotraj nas!
   • Primer iz mojega življenja
  • Kdaj in kako izgubimo svoj pravi JAZ?
   • Primer iz mojega življenja
  • Ali moramo imeti lekcijo prav s starši?
  • Sprava in odpuščanje staršem
   • Primer iz mojega življenja
  • Vse dobro in prav, kako pa to spraviti v prakso?
  • Iz konfliktov se lahko največ naučimo!
  • Ključno je poznavanje svojih občutij in čustev
 • PREOBRAZBA OSEBNOSTI SKOZI PROCES PRISOTNOSTI – PROGRAM »DELETE«
  • Rešitev je v preobrazbi vsakega posameznika
   • To je izziv za vse nas!
  • Preobrazba skozi proces prisotnosti – »DELETE«
  • Postopek izvajanja procesa prisotnosti
   • Pomembnost pravilnega zavestnega dihanja
   • Naučili se boste postati sam svoj notranji zdravitelj in sam svoj terapevt
 • TEMELJE RESNICE ZAKONOV IZ NARAVE – TRZIN
  • Kako znanstveniki razlagajo, kaj so misli in kako ustvarjamo svojo realnost?
   • Poglavitni zakon uspeha je USLUGA.
 • PREOBRAZBA NA NIVOJU PODJETNIŠTVA IN GOSPODARSTVA
  • Dobri odnosi soustvarjajo finančni uspeh podjetja
   • Razumevanje energijske dinamike odnosov v podjetju
   • Kako transformirati negativna čustva v ustvarjalnost
   • 7 stopenj osebnega in organizacijskega zavedanja
   • Čustvena povezanost in miselna osredotočenost vodita k uspehu
  • Najmočnejši vir sreče je, ko se zavedamo svojega izvira, svojega namena!
   • Kako pomemben je namen oziroma poslanstvo?
   • Notranji namen
   • Namen, ki človeka presega
   • Vrednote in vrline
  • Poslanstvo vodij
  • Iskrena komunikacija in pristni medsebojni odnosi
  • Opis razvojnih stopenj vodij in posameznikov
   • V kateri fazi smo?
   • Kako preverimo, ali smo prerasli prvo razvojno fazo
  • Potrebni so novi poslovni pristopi vodenja
 • PREOBRAZBA NA NIVOJU DRŽAVE
  • Ker poznamo vzrok, imamo tudi rešitev za modri izhod iz krize!
  • Zavedanje in razumevanje sedanje situacije in jasna želja, kam želimo priti
   • Kako do rešitve?
  • Spremembe na kadrovskem področju
   • Ozrimo se vase in okoli sebe!
  • Skrb za prihodnjo generacij
 • VIZIJA
  • Uresničitev vizije
   • Aktivnosti v šolah
   • Dolgoročne aktivnosti
  • Kdo bo lahko vključen v »PROJEKT«
   • Poslovni model
   • Pričakovani učinki
  • Poslanstvo Slovenije – ljubezen
   • Idejne iztočnice …
   • Kako lahko koristimo ostalemu svetu?
   • Predlogi za občine
   • Avtentična energija Slovenije?
   • Zakaj verjamem, da je prav Slovenija tista, ki lahko pokaže nov model bivanja in poslovanja v svetu?
   • Zaključna misel

Ob naročilu nad 20 izvodov prejmete: BREZPLAČNI POSVET in TRENING ZA ZAPOSLENE: »Kako se motivirati za delo, ki ga opravljam.« ali »Novi poslovni pristopi – UVAJANJE SPREMEMB IN DVIG UČINKOVITOSTI.«

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...