KNJIGE

OSEBNI FINANČNI NAČRT – Mitja Vezovišek, mag.

osebni financni nacrt

Finančno načrtovanje ni samo za bogate, kot je pogosto mišljenje tistih, ki še nimajo izdelanega osebnega finančnega načrta. Študije kažejo, da lahko osebni finančni načrt koristi vsem, ne glede na njihovo premoženje ali višino prihodkov. Tisti, ki načrtujejo, varčujejo več in so bolj samozavestni glede njihove finančne prihodnosti.

Mitja Vezovišek, mag.: OSEBNI FINANČNI NAČRT

Število strani: 109 – Format: 15,5 x 21,5 cm – Vezava: trda

Cena knjige: 29,00 €
  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 2,60 €.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim knjigo OSEBNI FINANČNI NAČRT!  Preberite si vzorčna poglavja iz knjige

7 koristi finančnega načrtovanja

  • Živeli boste bolj sproščeno, z manj stresa in imeli boste več časa zase in za tisto, kar vam je v življenju najpomembnejše.
  • Sčasoma boste napredovali po družbeni lestvici, saj boste izgradili premoženje, ki vam bo zagotavljalo osnovno finančno varnost in vas naredilo bolj samozavestne pri vseh življenjskih odločitvah.
  • Zavedali se boste tveganj na katere prej sploh pomislili niste, hkrati boste vzpostavili ustrezno zaščito v primeru nesreče, nezgode, izgube službe ali zloma na borzi.
  • Imeli boste pregled nad napredkom pri doseganju vaših finančnih ciljev, kar vam bo dajalo dodatno motivacijo za varčevanje.
  • Spoznali boste kam gre vaš denar, kakšne napake delate pri upravljanju z denarjem in kaj se zgodi, ko vi prevzamete nadzor nad vsakim evrom, ki ga porabite.
  • Z načrtom boste preverili kako realni so vaši cilji in kaj morate storiti, da jih boste dosegli.
  • Jasno boste določili vaše finančne cilje, jih ovrednotili ter si postavili časovne roke.

Knjigo Osebni finančni načrt bi po mnenju urednika revije Moje Finance, mag. Matjaža Nidorferja, moral prebrati vsak Slovenec pred svojim 25. letom starosti.

To je temeljni cestni zemljevid, ki ga potrebujemo, da bi dosegli finančne cilje. Ni pomembno, kakšni ti so – na primer nakup nepremičnine, omogočiti otrokom najboljše šole, pokojnina pri 50 letih in podobno -, temveč da jih načrtujemo. S tem se bo verjetnost, da jih bomo tudi dosegli, občutno povečala, piše v uvodu pred kratkim izdane knjige Osebni finančni načrt avtorja Mitje Vezoviška.

Glavni namen te knjige je spodbuditi vsakega posameznika k odločitvi za izdelavo osebnega finančnega načrta in ponuditi nasvete, orodja in smernice za izdelavo.

V knjigi boste našli odgovor na vprašanje, zakaj sploh potrebujete osebni finančni načrt, konkretne nasvete, kako se lotiti priprave pa tudi uresničevanja načrta. V knjigi je natančno opisanih vseh šest sestavin osebnega finančnega načrta, kdo vam ga lahko pomaga izdelati in kaj konkretno storiti, ko načrt že imate. Poleg tega boste v knjigi našli tudi konkretne primere izdelanih načrtov.

Kaj pravijo o knjigi?

»Knjigo Osebni finančni načrt bi moral do svojega 25. leta starosti prebrati vsak Slovenec. Prepričan sem, da bi lahko s pridobljenim znanjem, če bi ga seveda prenesel v svoje vsakdanje življenje, živel veliko bolj srečno, pogumno in samozavestno.« – mag. Matjaž Nidorfer, urednik revije Moje finance

»Avtor Malega princa, Antoine de Saint-Exupéry, je nekoč zapisal ‘Brez načrta je cilj le želja’. Misel je danes, ko se svet vrti tako, da moramo za svojo dohodkovno varnost v veliki meri poskrbeti sami, še kako aktualna. Pričujoča knjiga je dragocen pripomoček, ki vam bo pomagal oblikovati pot do uresničitve vaših ciljev, vas usmeril na ustrezno pomoč in pomagal obvarovati pred mnogimi nevarnostmi, ki na področju osebnih financ prežijo na vas. Že zavedanje, da moramo za svoje osebne finance aktivno skrbeti in kje lahko poiščemo pomoč, je velik korak na poti uresničitve naših želja.« – dr. Andreja Cirman, izredna profesorica na katedri za denar in finance na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter akademska direktorica FELU MBA

Vsebina knjige

Kazalo
Uvod
1 Zakaj potrebujem osebni finančni načrt?
1.1 Koristi izdelave osebnega finančnega načrta
1.2 Finančni cilji
1.3 Naložbeni profil
1.4 Naložbena strategija
2 Sestavine osebnega finančnega načrta
2.1 Osebni/družinski proračun
2.2 Upravljanje likvidnosti
2.3 Načrt zaščite delovne sposobnosti, zdravja življenja in premoženja
2.4 Pokojninski načrt
2.5 Načrt financiranja investicij in večjih nakupov
2.6 Drugi načrti
3 Kako do osebnega finančnega načrta?
3.1 Kdo mi lahko pomaga pri izdelavi?
3.2 Kako izbrati pravega osebnega finančnega svetovalca?
4 Imam osebni finančni načrt! Kaj sedaj?
4.1 Sestavine, ki manjkajo
4.2 Implementacija oziroma uresničitev načrta
4.3 Periodično revidiranje
5 Primeri načrtov
5.1 Osebni finančni načrt za družino Slovenc
5.2 Pokojninski načrt za Janka Pokojnino
5.3 Načrt financiranja za družino Novak
5.4 Investicijski načrt za Marka Investitorja
Literatura in viri
O avtorju
O knjigi

O avtorju

Mitja Vezovišek, mag.

Mitja Vezovišek, mag.

Mitja Vezovišek, mag. je eden izmed najbolj priznanih in izkušenih osebnih finančnih svetovalcev v Sloveniji. Ob svojem delu s strankami uspešno prenaša svoje znanje na sodelavce, manj izkušene svetovalce, stranke in ostalo javnost. Dvanajst letne izkušnje na področju osebnega finančnega svetovanja, širok nabor referenc in njegova avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji.

Mitja je leta 2010 magistriral na EF v Ljubljani s temo »Vloga in pomen osebnega finančnega svetovalca v Sloveniji« in ob tem tudi javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje.

Danes lahko ponosno pove, da je avtor in sodeluje pri vseh programih finančnega opismenjevanja v Sloveniji, in sicer »Mladi in denar«, ki je namenjen finančnem opismenjevanju mladih v osnovnih in srednjih šolah, »Play smart«, ki cilja na profesionalne športnike ter »Vem, da ne vem«, ki skrbi za finančno pismenost odraslih.

Kupim knjigo OSEBNI FINANČNI NAČRT!