SKRIVNOSTNO ŽIVLJENJE RASTLIN – Peter Tompkins in Christopher Bird

SKRIVNOSTNO ŽIVLJENJE RASTLIN je izredno zanimiva knjižna uspešnica avtorjev Petra Tompkinsa in Christopherja Birda, ki opisuje osupljiva dognanja o fizikalnih, čustvenih in duhovnih razmerjih med rastlinami in človekom.

Peter Tompkins in Christopher Bird: SKRIVNOSTNO ŽIVLJENJE RASTLIN

Število strani: 296 – Format: 16,0 x 22,8 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 27,90 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Odlična knjiga za vse, ki jih zanima odgovor na vprašanje – Ali so rastline sposobne razmišljati in živeti kakor ostala živa bitja?

Knjiga Skrivnostno življenje rastlin prinaša neverjetne informacije o rastlinah kot duhovnih bitjih, ekoloških detektorjih in detektorjih laži. Opisuje sposobnost rastlin za prilagajanje človeškim željam, njihovo odzivanje na glasbo, zdravilne lastnosti in njihovo sposobnost sporazumevanja z ljudmi. Avtorja knjige napovedujeta, da bo najbolj daljnosežna revolucija v tem stoletju, ki bo rešila ali uničila naš planet, verjetno prišla iz globin naših vrtov.

“Če sam ne morem “priti v rastlino” ali zaznavati njenega sevanja in če ne poznam nikogar, ki bi te stvari zmogel, to še ne pomeni, da nekateri ljudje tega v resnici ne zmorejo. Po navedbah v knjigi Skrivnostno življenje rastlin obstoja med ljudmi in rastlinami tesna povezava. Rastline so sposobne duhovnega in fizičnega zaznavanja, podobno kot ljudje.” – Richard M. Klein, profesor botanike, univerza Vermont

Odlomki iz knjige

“Skrivnosti so v rastlinah. Da jim jih izvabiš, jih moraš imeti dovolj rad.” – George W. Carver

1. odlomek

Vsak dan na celotnem svetu okoli 65 milijonov kvadratnih kilometrov površine zelenih listov sodeluje v čudežnem procesu fotosinteze, pri katerem se proizvaja kisik in hrana za ljudi in živali. Ker se nam to zdi v vsakdanjem življenju samo po sebi umevno, se le redko navdušujemo nad skrivnostmi in fantastičnimi zmožnostmi rastlin. Poleg neverjetnih fizikalnih zmožnosti imajo rastline tudi zelo razvite čute in kot kaže neke vrste “psihične”‘ sposobnosti in presenetljivo aktivno “čustveno” življenje.

Znanstveni dokazi sedaj potrjujejo vizijo pesnika in filozofa, da so rastline živa bitja, ki dihajo in se sporazumevajo, ki imajo svojo osebnost in lastnosti duše. Samo mi smo jih v svoji zaslepljenosti vztrajno imeli za avtomate. Zelo nenavadno je, da vse kaže, da bodo morda prav rastline sposobne učinkovito pomagati človeštvu pri herkulskih naporih za odpravo onesnaženosti in propada tega planeta in njegovi ponovni preobrazbi v vrt.

Rastline so sposobne zaznavati in razlikovati zvok, ki ga človeško uho ne sliši, reagirajo na take frekvence sončnega spektra, kot so npr. infrardeča in ultravijolična svetloba. Rastline so še posebej občutljive na rentgensko in visokofrekvenčno valovanje, ki ga uporablja tehnologija televizije.

Rastline imajo tudi čut za orientacijo in atmosferske spremembe. Ameriški pionirji in lovci na bizone so odkrili, da listi določene vrste sončnice (Silphium lacinatum) vedno kažejo točno v smeri sever-jug, kot kompas. Indijska sorodnica naši šentjanževki (Arbus precatorius) je tako občutljiva na električne in magnetne pojave v atmosferi, da Indijci po njenem “obnašanju” napovedujejo vreme. Poskusi, ki so jih delali v londonskem botaničnem vrtu Kew Gardens, so pokazali, da se s pomočjo te rastline lahko do neke mere napovejo potresi, vulkanski izbruhi in prihodi ciklonov, tornadov in orkanov.

Ovijalka vedno raste proti najbližjemu prijemališču, če pa premaknemo prijemališče (npr. žebelj na zidu), bo rastlina že po nekaj urah spremenila smer rasti. Ta nepojasnjen čut ji omogoča, da ko se premika skozi različne prepreke, ki bi nam, običajnim vidcem preprečevale gledanje, nezgrešljivo najde oprijemališče in se ovije okoli njega.

2. odlomek

Hanoverski baron von Herzeele je že leta 1873 napisal knjigo, v kateri je opisal svoje poskuse, ki so potrdili, da rastline absorbiranja materijo iz tal in zraka tudi same neprenehoma ustvarjajo novo materijo. Z analizami je ugotovil, da vsebujejo odrasle rastline vsebujejo nepojasnjeno več kalija fosforja, magnezija in kalcija, kot ga je vsebovalo seme. Pri tem je rastline “gnojil” samo z destilirano vodo. Sklepal je, da rastline transmutirajo npr. kalij v fosfor, magnezij v kalcij, ogljikovo kislino v magnezij in dušik v kalij.

Transmutacija je po mnenju današnjih fizikov možna samo pri jedrskih reakcijah, ki jih lahko dosežemo samo z dovajanjem visoke količine energije. Herzeelove trditve so v nasprotju s tem in napeljujejo na to, da biološki pojavi v rastlinah niso opisljivi za znanimi fizikalnimi in kemičnimi zakoni.

Profesor Pierre Baranger, direktor Laboratorija za organsko kemijo na znani Ecole Polytechnique v Parizu, je želel preveriti Herzeelove trditve. Desetletni poskusi z nekaj tisoč analizami so popolnoma potrdili, da rastline dejansko transmutirajo. Pri procesu kaljenja semen zelenjave, ki se odvija v otopini manganovih soli, izginja mangan in na njegovem mestu je pojavlja železo. Pogoji, ki so potrebni za ta proces, so med drugim čas kaljenja, vrsta svetlobe in tudi lunina faza.

Vsaka žetev pšenice, pobiranje koruze, krompirja in ostalih kultur skupaj s plodovi odvzema tlom tudi kemijske elemente. Glede na nekaj tisočletno izkoriščanje zemlje na nekaterih predelih (npr. V Egiptu in na Kitajskem) danes tla sploh ne bi smela več vsebovati magnezija. Temu navkljub so tla še vedno zelo plodna in še vedno vsebujejo magnezij v normalnih količinah.

Tudi Rudolf Hauschak je ponovil mnoge Herzeelove poskuse in ugotovil, da rastline ustvarjajo materijo in jo tudi izničujejo (eterizirajo). Pravi, da ne veljajo fizikalni zakoni za živo in neživo materijo. “Življenje ni rezultat spajanje elementov ampak obtaja nekaj, kar je bilo pred materijo. Ali ni bolj razumno predpostaviti, da je življenje obstajalo veliko prej in da je materija produkt obstoječega duhovnega kozmosa?”

VSEBINA KNJIGE

Uvod

1. del – SODOBNE RAZISKAVE
Rastline in nadčutno zaznavanje
Rastline znajo brati vaše misli
Rastline, ki odpirajo vrata
Obiskovalci iz vesolja
Najnovejša sovjetska odkritja

2. del – PIONIRJI RAZISKAV RASTLINSKIH SKRIVNOSTI
100-milijonkratna povečava življenja rastlin
Metamorfoza (preobrazba) rastlin
Rastline bodo rastle, da bi vam ustregle
Čarovnik iz Tuskageea

3. del – V HARMONIJI S SFERIČNO GLASBO
Harmonično življenje rastlin
Rastline in elektromagnetizem
Polja sil, ljudje in rastline
Skrivnost človeških in rastlinskih avreol

4. del – OTROCI ZEMLJE
Zemlja: osnova življenja
Kemikalije, rastline in človek
Žive rastline in mrtvi planeti
Alkimisti v vrtu

5. del – ŽAR ŽIVLJENJA
Radiestezijsko iskanje zdravilnih rastlin
Radionična sredstva zoper mrčes
Duh nad materijo
Rajski vrt v Findhornu

O avtorju

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...