TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT – Robert Goreta

V e-knjigi TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT boste našli odgovore na številna vprašanja, ki zadevajo vaše bodoče delo, cilje, motivacijo, kot tudi vaše življenjsko poslanstvo. Lahko si boste prebrali različne človeške modrosti in koristne nasvete o tem, kako se motivirati, kako si pravilno postaviti cilje in kako si najti delo, ki vas veseli.

Robert Goreta: TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT

Število strani: 157 – Format: 21 x 30 cm
Vezava: je ni – e-knjiga – E-knjigo vam pošljemo po e-pošti (ni poštnine).

Cena: 11,90 €

 • Ob nakupu dobite tudi DARILO – E-tečaj 7 korakov do bogastva.
 • Pomembno! E-knjiga TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT ni v fizični obliki, temveč v elektronski obliki v .pdf formatu, berete jo s pomočjo Adobe Readerja in po želji natisnete na tiskalniku.
 • Za naročilo e-knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

KJE SE SKRIVA SKRIVNOST ŽIVLJENJA?

Bogovi so se na Olimpu prepirali o tem, kam naj bi skrili skrivnost človekovega življenja. Eden je rekel: “Skrijmo jo na najvišjo goro. Tam je človek ne bo našel.” Drugi bog je odvrnil: “Človeka smo naredili nepotešljivo radovednega in ambicioznega in sčasoma bi splezal tudi na najvišjo goro.”

Potem je nekdo predlagal, da bi skrivnost življenja skrili na dno najglobljega oceana. Na to je nekdo odvrnil: “Človeka smo ustvarili z brezmejno domišljijo in žgočo željo po odkrivanju sveta. Prej ko slej bo človek raziskal tudi največje globine oceanov.”

Končno je eden izmed bogov našel rešitev. “Skrijmo jo na zadnji kraj, kamor bi človek kdajkoli pogledal, kraj, kamor bo pogledal šele, ko bo preiskal vse drugo in bo že zrel za skrivnost.” “In kje je to?” so ga vprašali ostali bogovi. Odvrnil jim je: “Skrili jo bomo v človeško srce.” Tako so tudi storili.

Zakaj ne bi tudi vi odkrili skrivnosti življenja, ki je skrita v vaših srcih in o kateri so govorili že starodavni bogovi?

Preberite e-knjigo in:

 • postali boste BOLJ SAMOZAVESTNI
 • naučili se boste POZITIVNO RAZMIŠLJATI
 • izboljšali boste vašo SAMOPODOBO in ODNOSE Z LJUDMI
 • naučili se boste POSTAVITI CILJE
 • odkrili boste DELO, KI VAS VESELI
 • pridobili boste VEŠČINE ISKANJA ZAPOSLITVE

Preberite si še nekaj komentarjev, mnenj in pohval bralcev e-knjige!

KAJ JE POTREBNO ZA SODELOVANJE MED ZAPOSLENIMI TER ZA POSLOVNI USPEH?

 • Dobra in pozitivna SAMOPODOBA zaposlenih, kar pomeni, da zaupajo v svoje sposobnosti.
 • Odlični ODNOSI med zaposlenimi ter sodelovanje med njimi.
 • Pravilno zastavljeni CILJI zaposlenih, ki so dovolj zahtevni, a vseeno dosegljivi.
 • Pravočasno in kvalitetno opravljeno DELO.
 • ŽELJE zaposlenih, ki se skladajo s poslanstvom podjetja.
 • Nove IDEJE zaposlenih za izboljšanje same prodaje.

Preberite e-knjigo TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT, prenesite nasvete v prakso in zgodilo se vam bo naslednje:

 • Prodaja se bo povečala.
 • Odnosi med zaposlenimi se bodo izboljšali.
 • Stranke bodo še bolje postrežene.
 • Povečalo se bo zaupanje strank do vašega podjetja.
 • Ugotovil boste, kako pomembno je delovati po načelu: »Kaj naj storim, da bom drugim najbolj pomagal?«

“Nagnjeni smo k presojanju uspeha glede na višino naših plač ali velikost naših avtomobilov, ne pa glede na kakovost naših dejanj in odnosa do drugih.” Martin Luther King Jr.

KAKO LAHKO TA E-KNJIGA POMAGA VSEM, KI IŠČEJO ZAPOSLITEV?

Preberite e-knjigo TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT, prenesite nasvete v prakso in zgodilo se vam bo naslednje:

 • Vse kar potrebujete za uspeh imate vi v sebi. Temeljni kamni so: poštenost, trden značaj, zaupanje, celovitost, ljubezen in zvestoba.
 • Uspeh in sreča nista stvar priložnosti, ampak izbire.
 • Iz avtorjevih lastnih izkušenj boste ugotovili, da ni važno s kakšnimi težavami se srečujete v življenju, temveč je pomembno kaj si vi sami želite in kakšni so vaši cilji ter koliko ste vztrajni in pogumni, da se spopadete s težavami, pa če so se tako velike.

“Nič na svetu ne more nadomestiti vztrajnosti. Ne talent, saj nič na svetu ni bolj pogostega kot talentiran človek, ki je neuspešen. Ne genialnost, saj je neizkoriščena genialnost že skoraj pravilo. Ne izobrazba, saj je svet poln izobražencev. Le vztrajnost, trdo delo in predanost so tiste vrline, ki štejejo.” Calvin Coolidge

Morda bo nakup te e-knjige vaša najboljša investicija v življenju. Zaradi 11,90 €, kolikor stane e-knjiga boste morda dobili zaposlitev za plačo 2.000 € ali pa boste odkrili delo, ki vas bo resnično izpopolnjevalo.

S to e-knjigo je prišel čas, da se vam življenje obrne na bolje. Od tam, kjer je prišla želja je tudi rešitev.

UVOD

Knjiga, TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT je namenjena vsem ljudem, ne glede na njihovo starost, izobrazbo, družbeni položaj, področje dela, zaposlitev. To je priročnik o tem, kako uspeti v življenju, kako si postaviti cilje, kako spoznati svoje poslanstvo na tem svetu, kako uspešno iskati zaposlitev, se obnašati na razgovoru, napisati učinkovito prošnjo za delovno mesto. Knjiga govori o življenju, življenjskih modrostih, o tem, da trdi časi minejo, trdni ljudje pa ostanejo.

Ne glede na to, v kako težkem položaju ste, imate vi sami v sebi moč, da postanete karkoli ste si zamislili. A preden se podate na pot, morate sami pri sebi spoznati: Kaj si v življenju sploh želite? Zato je v knjigi tudi dokaj obsežno poglavje o ciljih. Cilji so naši kažipoti do uspeha in dela. Brez ciljev smo kot ladja brez kapitana. Ravno tako kot lahko ladja brez kapitana kmalu potone, lahko tudi ljudje, ki ne vedo, kaj hočejo v življenju, ki živijo brezciljno iz dneva v dan, kaj kmalu potonejo.

Kaj je dobra stvar tega, ko si enkrat na dnu? Preprosto povedano, ko smo enkrat na dnu, gremo lahko samo še navzgor. Stopnice našega uspeha vodijo proti našim ciljem in vrednote, ki jih imamo v sebi šele takrat pridejo do pravega izraza. Takrat, ko nam je najtežje, ko prebrodimo krizo, ko pridemo zopet na zeleno vejo postanemo boljši do sebe in do drugih. Življenje je naš učitelj, težave pa so stopnice na poti našega uspeha.

Poglejmo si zelo zanimivo, a preprosto miselno igro. Prosim vas, povejte koliko kvadratov vidite na sliki spodaj?

kvadrati

Če ste rekli 16 ali 17, ste najbrž površno pogledali sliko, zato vas prosim, da jo še enkrat pozorno pogledate in preštejete vse kvadrate, kajti teh je še veliko več. Pravilen odgovor si preberite na naslednji strani.

Medtem ko ste držali knjigo, jih nihče ni mogel dodati, nihče pa tudi odvzeti. Pričujoča miselna igra razkriva dve pomembni misli:

Globlji pogled razkriva precej več kot pa bežni.

Večina nas običajno potrebuje nekoga, da nas opozori na to, kar je očitno, in tudi na to, kar ni tako očitno.

Namen te knjige je prebuditi večjo, bolj sposobno osebo, ki je v vas samih. Vse kar potrebujete za uspeh, imate vi sami. Temeljni kamni so: poštenost, trden značaj, zaupanje, vztrajnost, ljubezen in zvestoba. Le-ti so pomembni za uravnotežen uspeh, ki vključuje zdravje, bogastvo in srečo. Uspeh in sreča nista stvar priložnosti, ampak izbire.

Nekateri mislijo, da je največja tragedija, ki se lahko zgodi človeku, da odkrije naftni izvir ali zlato žilo na svojem posestvu, ko je že na smrtni postelji. A še veliko slabše je, če ne odkrijemo obsežnega bogastva, ki se skriva v nas samih.

V časopisu sem bral, da so ženske rodile dečke ali deklice, nikjer pa še nisem zasledil, da bi rodile prodajalce, zdravnike, odvetnike, inženirje itd. Dejstvo je, da ženske ne rodijo uspeha ali neuspeha, ampak vedno deklico ali dečka. Ste že kdaj srečali človeka, ki bi rekel, da je iz samega sebe naredil zgubo? Jaz ga še nisem, in dvomim, da ste ga morda vi. Ljudje vedno s prstom kažejo na krivca: nisem uspešen zaradi mojih staršev, moja žena ali mož me ne razume, nekateri krivijo učitelje, drugi spet šefa, tretji pa pomanjkanje znanja in fizičnih sposobnosti.

Kadar imate prst uperjen v druge, boste odkrili, da je trikrat več prstov usmerjenih v vas. Vaš uspeh in vaša sreča se začneta pri vas. Morda vam bo naslednja zgodba pomagala razumeti, da je uspeh v vaših rokah.

Legenda pravi, da je na vrhu hriba nad Benetkami živel starec, ki je znal odgovoriti na vsako vprašanje, ki bi mu ga kdorkoli zastavil. Dva vaška fanta sta se odločila, da se bosta ponorčevala iz starca, zato sta ujela majhno ptico in se napotila proti njegovemu domu. Eden od fantov je držal ptico v rokah in vprašal starca ali je ptica živa ali ne. Starec je brez oklevanja dejal: “Sin, če ti rečem, da je ptica živa, boš stisnil roki in jo stisnil do smrti, če pa rečem, da je mrtva, boš razprl roki, in bo odletela. Vidiš v tvojih rokah je življenje in smrt.”

In sedaj, dragi bralci … pojdimo skupaj na vznemirljivo potovanje po naši knjigi. To je knjiga, ki jo je napisalo življenje, in v njej so različne življenjske resnice. Vključuje številne zgodbe iz resničnega življenja, kot tudi številne zgodbe, v katerih je zrno resnice, zrno modrosti. To so zgodbe, ki nam dajo misliti in nas lahko marsičesa naučijo.

Morda boste na osnovi vprašalnika o vašem poklicu, ki je del te knjige, prvič spoznali, kaj od življenja zahtevate in želite, da bi lahko ves čas uživali in ne bi jemali službe le kot nujno zlo.

S to knjigo je prišel čas, da se vam življenje obrne na bolje. Če sedaj v sebi čutite željo, da bi skupaj zakoračili na pot bogastva in sreče, nikar ne obupajte, kajti vztrajnost je ravno tista, ki loči zmagovalce od poražencev. Ne pustite, da vam nekaj v vas pravi, da tega niste sposobni. Kako naj bi to vedeli, če še poskusili niste? Ko ste prvič sedli za volan, ste najbrž pomislili: “Tega pa ne bom nikoli obvladal.” Pa ni tako kajne! Če se ne lotite nove stvari, ne boste nikoli izvedeli, kaj vse vam je življenje namenilo. Od koder je prišla vaša želja, tam je tudi rešitev. Le nikar ne obupajte. In zapomnite si … TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT. Srečo lahko najde le vsak sam.

(Pravilen odgovor je 30 kvadratov.)

VSEBINA E-KNJIGE

KAZALO
ZAHVALA
PREDGOVOR
UVOD
1. poglavje: MOJA ZGODBA
2. poglavje: SAMOPODOBA
3. poglavje: ŽIVLJENJSKI ZAKONI
4. poglavje: ODNOSI Z LJUDMI IN OKOLJEM
5. poglavje: VEDENJE
6. poglavje: ŽELJA
7. poglavje: CILJI
8. poglavje: USTVARJALNO MIŠLJENJE
9. poglavje: DELO
10. poglavje: NASVETI ZA ISKALCE ZAPOSLITVE
EPILOG
LITERATURA

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...