TERAPIJA CLARK – Ignacio Chamorro Balda

V knjigi Terapija Clark so predstavljeni protokoli, ki jih je razvila dr. Hulda Clark in s katerimi je možno izboljšati tako fizično kot psihično zdravje. Postopki so preprosti in dostopni vsakomur. Iz telesa je treba odstraniti dva glavna dejavnika neravnovesja – patogene organizme in toksične snovi.

Ignacio Chamorro Balda: TERAPIJA CLARK

Število strani: 207 – Format: 16,0 x 21,0 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 29,50 €

Akcijska cena knjige: 27,44 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 27,44 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,90 €.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

ZDRAVJE IN PREVENTIVA ZA VSE STAROSTI

V tem trenutku je večina svetovne populacije žrtev oslabljenega imunskega okolja, ki je posledica toksičnih snovi v našem okolju in prehrani. Ta slabitev predstavlja idealne pogoje za razvoj patogenih organizmov, ki povzročajo razvoj najrazličnejših bolezni. Osnova terapije dr. Clark je razstrupljanje organizma in odstranitev patogenih organizmov, ki predstavljajo temeljni vzrok bolezni.

Protokoli se lahko uporabljajo kot preventiva, primerni so tudi za izboljšanje in zdravljenje bolezni, na katere današnja ortodoksna medicina nima odgovora.

IZ UVODA KNJIGE

Svoje profesionalno delo v svetu zdravja sem pričel pred številnimi leti, ko sem se popolnoma posvetil prehrani in dodatkom za profesionalne športnike. To področje me je naučilo številnih stvari, ki jih profesionalni športniki premalo upoštevajo, še manj pa preostala populacija, med katere lahko zajamem tako pomembno osnovno dejstvo, kot je preprečevanje neravnovesja v organizmu, ki povzroča poškodbe, bolezni, fizično in psihično preobremenitev.

Vedno ko zbolimo, iščemo rešitev pri obisku zdravnika. Ta predpiše zdravila in mi pričakujemo povrnitev zdravja. Vse premalokrat pa se vprašamo, zakaj smo zboleli, ne iščemo vzroka neravnovesja v organizmu in načina, kako to preprečiti. Naučili so nas, da je normalno, da zbolimo, da se krvni tlak in sladkor v določeni starosti povišata, da sta artroza in osteoporoza del našega življenja, da lahko sami storimo zelo malo, da bolezen preprečimo. Priporočajo nam, da jemljemo zdravila, ki so v večini primerov strupena (njihov vnos prinaša posledice, ki povzročajo resne poškodbe organizma). Naučili so nas, da je normalno nekaj, kar pravzaprav ni.

Na športnem področju sem lahko zasledil, kako številni profesionalni športniki zaključijo svojo kariero zaradi konstantno ponavljajočih se poškodb, ki so posledica dolgotrajnega pomanjkanja hranilnih snovi ali neodkritih kroničnih infekcij, ki povzročajo padec forme, probleme z metabolizmom … Vse samo zato, ker njihovi trenerji niso sledili osnovnim pravilom zagotavljanja ravnovesja v telesu, saj je njihovo znanje pomanjkljivo.

Še eden izmed neskončnih primerov pomanjkanja znanja je dejstvo, da večina populacije ni še nikoli slišala za težke kovine, kar bi bilo sicer sprejemljivo, nesprejemljivo pa je, da večina zdravnikov ne ve nič o njihovi strupenosti in problemih, ki jih lahko neposredno ali posredno povzročajo. Obstajajo številne študije, članki, znanstvene raziskave. Zakaj jih potem to dejstvo ne zanima? Mislim, da je vzrok precej preprost – beseda preventiva v obstoječem zdravstvenem sistemu ne obstaja, saj so zdravniki naučeni, da predpišejo zdravilo, ne pa da bi se ukvarjali s preprečevanjem bolezni.

Povsem normalno je, da nam predpišejo zdravilo, polno aluminija in drugih toksičnih snovi za “preventivo”, ne glede na stranske učinke, ki jih povzroča in so dobro poznani. V knjigi, ki je pred vam, sem skušal poudariti pomen preventive in zdravljenja z iskanjem vzrokov problemov in ne blaženje posledic z uporabo antibiotikov. Številni ljudje se srečujejo s kronično slabokrvnostjo – za zdravljenje se priporoča jemanje železa. Kaj je resnični vzrok slabokrvnosti? So to paraziti, zastrupitev s težkimi kovinami, oksidativni stres …?

Vzrokov je verjetno več, nihče pa jih ne išče. In to je treba spremeniti. Vedeti moramo, kako preprečiti bolezen in kako izboljšati kakovost našega življenja. In kar je najbolj pomembno: sami moramo prevzeti odgovornost za svoje zdravje in osnovno preventivo tako, da sledimo nekaterim res preprostim, osnovnim principom. Seveda moramo imeti znanje, na kakšen način slediti tem principom, ne da bi napadli svoje telo s sintetičnimi zdravili in antibiotiki, ki imajo več stranskih učinkov kot koristi.

V knjigi sem zajel nekatere protokole dr. Clark, protokole, ki lahko odstranijo vzroke praktično vseh bolezni: strupene snovi in patogene organizme (parazite, viruse, bakterije, glivice …).

Verjemite mi, toksične snovi in patogeni organizmi so glavni vzroki večine bolezni in v številnih primerih povzročajo padec fizične in psihične kondicije – tako pri športnikih kot pri običajnih ljudeh.

Vsi potrebujemo določene prehranske dodatke za boljšo kakovost in daljše življenje. Pred nekaj desetletji še ni bilo tako, saj je bilo okolje, v katerem so ljudje živeli, in hrana, ki so jo uživali, nekaj povsem drugega. Danes smo vsak dan izpostavljeni toksičnim snovem iz našega okolja: voda, hrana, zrak, kozmetični proizvodi, sredstva za čiščenje …

To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj moramo pomagati telesu pri izločanju toksičnih snovi in patogenih organizmov z uporabo protokolov, ki zajemajo naravne snovi in pomagajo pri razstrupljevanju jeter, ledvic, črevesja …

Seveda so paraziti in drugi patogeni organizmi prisotni že vse od obstoja človeštva. Vendar takrat ljudje niso bili polni toksičnih snovi in obrambo organizma je zagotavljal imunski sistem. Danes žal ni tako. Samo poglejte okoli sebe in videli boste “epidemijo” degenerativnih, avtoimunih, psihičnih in drugih bolezni. Analizirajte rezultate uspešnosti ortodoksne medicine.

Želim, da s to knjigo osvojite osnovne principe zdravljenja, ki bodo v pomoč vam in vašim bližnjim za preprečevanje bolezni in izboljšanje vašega zdravja, saj verjamem, da so INFORMACIJE O ZDRAVJU IN PREVENTIVI PRAVICA VSAKEGA ČLOVEKA. Interesi nekaterih drugih institucij so nekoliko drugačni.

V knjigi je zajet majhen, pa vendar izredno pomemben del raziskav velike znanstvenice Hulde R. Clark. Iz srca upam, da vam bo knjiga v pomoč.

O AVTORJUI

ignacio-chamorro-balda
Ignacio Chamorro Balda in Dr. Hulda Clark

Ignacio Chamorro Balda je naturopat, nutricionist, ortomolekularni terapevt, homeopat. Vse do zaprtja klinike leta 2008 je študiral pod neposrednim mentorstvom dr. Clark in je terapevt dr. Clark od leta 2003, z izjemnimi izkušnjami – več kot 10.000 pacientov.

Deluje v Madridu, kjer se srečuje s pacienti, organizira seminarje in sledi nadaljnjim raziskavam terapije dr. Clark v sodelovanju z Dr. Clark Research Association v San Diegu.

VSEBINA KNJIGE

Predstavitev
Kaj je terapija dr. Clark?
Kaj je parazit?
Različni tipi patogenih organizmov
Prvi vzrok bolezni – organizmi, ki povzročajo bolezni
Problematika diagnostike
Tipi parazitov
Nekaj primerov parazitov
Kako odstanimo parazite?
Prebavni sistem – osnova našega zdravja
Program dr. Clark čiščenja črevesja + olje divjega origana
Lastnosti sestavin programa čiščenja črevesja
Klasični program proti parazitom za odrasle
Klasični program proti parazitom za otroke
Klasični program proti parazitom za domače živali
Lastnosti sestavin programa proti parazitom
Program proti parazitu ascaris
Lastnosti sestavin programa proti parazitom ascaris
Možni znaki razstrupljanja po uničenju parazitov
Uničenje patogenih organizmov v hrani
Resnično vzrok naših bolezni
Avtoimunske bolezni
Poti, ki jih uporabljajo paraziti za vstop in izstop iz telesa
Kako dijagnosticiramo prisotnost parazitov v telesu?
Zakaj danes vedno pogosteje zbolimo?
Kaj so strupi oz. toksične snovi?
Glavni viri strupenih snovi
Stimulacija imunskega sistema
Pet snovi, ki zmanjšajo učinkovitost imunskega sistema
Zakaj so težke kovine tako nevarne?
Kako se lahko izognemo težkim kovinam?
Problemi z vodo
Kako lahko pomagamo našemu imunskemu sistemu?
Odstranjevanje strupenih snovi: razstrupljanje in čiščenje organov
Čiščenje ledvic
Protokol dr. Clark za čiščenje ledvic + olje origana
Lastnosti sestavin vključenih v program čiščenja ledvic
Čiščenje jeter
Zakaj očistiti jetra?
Dvomi glede protokola
Protokol čiščenja jeter
Odstranjevanje strupenih snovi
Program izločanja težkih kovin in drugih toksičnih snovi
Protokol dr. Clark ohranjanja zdravja
Zakaj uporabimo takšno zaporedje?
Še en sovražnik našega zdravja – oksidativni stres
Protokol dr. Clark pri oksidativnem stresu
Naprave, ki se uporabljajo pri terapiji dr. Clark
Varizapper
Zapplates
Zappicator za hrano
Ozonator
Destilator vode
Generator koloidnega srebra
Luč polnega spektra
Pogosta vprašanja pri uporabi terapije dr. Clark
Proizvodi, ki jih zajemajo protokoli dr. Clark
Holistični zobozdravniki v Evropi

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...