Uvod SRČNE ZGODBE

Robert Goreta: SRČNE ZGODBE

Število strani: 154 – Format: 21 x 30 cm (A4)
Vezava: je ni – e-knjiga – E-knjigo vam pošljemo po e-pošti (ni poštnine).

Cena: 12,90 €
  • Ob nakupu dobite tudi DARILO – E-tečaj 7 korakov do bogastva.
  • Pomembno! E-knjiga SRČNE ZGODBE ni v fizični obliki, temveč v elektronski obliki v .pdf formatu, berete jo s pomočjo Adobe Readerja in po želji natisnete na tiskalniku.
  • Za naročilo e-knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim e-knjigo SRČNE ZGODBE! Podrobnosti o e-knjigi

Knjiga SRČNE ZGODBE je v fizični obliki praktično razprodana. Nekaj izvodov je mogoče še najti v kakšni knjigarni. Odločili smo se, da jo izdamo še kot elektronsko knjigo (e-knjigo) v .pdf formatu.

E-knjigo SRČNE ZGODBE lahko berete na računalniku (potrebujete Adobe Reader), lahko si jo tudi natisnete preko tiskalnika. Prednost e-knjige pred običajno knjigo je v tem, da preko iskalnika v trenutku najdete želeni pojem (besedo, misel), je bolj ekološka (ni porabe papirja).

UVOD … ALI KAKO SE JE VSE ZAČELO

Sredi julija 2006 se mi je porodila čudovita ideja, da bi v okviru spletne strani www.osebna-rast.com organiziral teden volje in vztrajnosti, v okviru katerega bi, seveda kdor bi želel, lahko preko e-pošte poslal svojo zgodbo o volji, pogumu in vztrajnosti. Vse prispele zgodbe sem želel zbrati v kratki e-knjigi, ki bi bila neke vrste Slovenska kurja juhica za dušo, po vzoru Kurjih juhic za dušo Marka Victorja Hansena in Jacka Canfielda.

Odziv obiskovalcev spletne strani www.osebna-rast.com, ki se je zgodil v tem tednu dni, me je pozitivno presenetil, zato sem se odločil, da teden volje in vztrajnosti podaljšam v mesec volje in vztrajnosti, ki je potekal od 1. 8. 2006 do 31. 8. 2006. V tem času so prihajale nove in nove zgodbe, vsaka, ki je prispela, je bila poglavje in navdih zase.

Čeprav se je mesec volje in vztrajnosti končal s 1. septembrom 2006, pa so v moje življenje »po naključju« (bodite pozorni na besedno igro na-ključ-je) in na najbolj nenavadne načine prihajali novi ljudje, ki so mi zaupali svojo življenjsko zgodbo. Zgodb se je tako zbralo že več kot 10, in, kot sem že prej omenil, sem sprva želel vse te zgodbe izdati v obliki e-knjige.

Ko sem začel podrobno prebirati in urednikovati vse te zgodbe, sem ugotovil, da so le-te tako zelo navdihujoče, mogočne in do srca segajoče, da bi bilo škoda, če bi izšle le v obliki e-knjige preko moje spletne strani, saj bi bil marsikateri Slovenec prikrajšan za njihovo navdihujoče sporočilo. Tako sem prišel do pomembne odločitve – zgodbe bodo izšle v obliki prave, tiskane knjige.

V začetku leta 2007 sem imel v izvajanju izjemno veliko različnih projektov, ki so mi vzeli precej časa, tako da mi je primanjkovalo časa in tudi volje za pisanje, saj ko pišem, rabim svoj ustvarjalni mir in navdih. Nekateri, ki so mi poslali svojo zgodbo, so bili že kar nestrpni, češ kdaj bo že izšla »naša« knjiga.

Življenje me je preko številnih izkušenj in preizkušenj naučilo, da na silo ne gre nič, in da vse pride ob pravem času, kar velja tudi za pisanje knjige. Šele sredi poletja 2007 sem imel toliko časa, da se sem se lahko bolj intenzivno posvetil pisanju, in ideje ter ustvarjalni prebliski, ki sem jih dobival med pisanjem in urejanjem vseh teh zgodb, so kar vreli iz mene.

Bolj ko sem se posvečal projektu izdaje Slovenske kurje juhice, bolj je postajalo jasno, da to ni tako preprost in majhen projekt, saj sem imel opravka z okoli dvajsetimi različnimi avtorji, kar ni majhen zalogaj. Z vsemi izzivi, ki jih je ponujal ta projekt, sem se uspešno spopadel, in ob pravem času dobil vse – navdih, zgodbe in motivacijo za pisanje in urejanje.

Med samim ustvarjanjem SRČNIH ZGODB sem se počutil kot neke vrste povezovalec energij, naukov in življenjskih spoznanj. Občutkov, ko ustvarjaš tako čudovito knjigo, kot so SRČNE ZGODBE, se ne da opisati z besedami, temveč je to preprosto potrebno doživeti. Vsak avtor je v svojo SRČNO ZGODBO vložil del svoje ustvarjalne energije, del svojih življenjskih spoznanj, del svojega srca, in verjamem, da boste to začutili tudi med branjem zgodb.

Od začetka projekta se je naslov knjige, ki jo sedaj berete, kar nekajkrat spremenil. Intuitivno sem vedel, da bo pravi naslov prišel ob pravem času, in tako se je tudi zgodilo. Nekega spomladanskega dne, ko sva bila z dekletom na prijetnem sprehodu v naravi in sva se pogovarjala o naslovu pričujoče knjige, se nama je spontano porodil naslov SRČNE ZGODBE.

Če se malo poigram z naslovom – SRČNE ZGODBE so pravzaprav tudi SR(E)ČNE ZGODBE, kajti vsaka zgodba, ki jo boste prebrali, ima pomemben življenjski nauk, in v njej se skriva skrivnost, kako priti do srečnega, izpopolnjujočega in uspešnega življenja. Čutim globoko hvaležnost, da lahko vse prispele zgodbe delim z vami, drage bralke in dragi bralci. Prepričan sem, da boste v vsaki od teh zgodb našli kanček uporabne modrosti za vaše življenje in da boste s pomočjo sporočila, ki sije iz njih, tudi v svojem življenju ugledali luč na koncu predora.

Med branjem SRČNIH ZGODB boste korak za korakom spoznavali, da smo kot duše prišli na ta planet in v ta čas zato, da bi prepoznali svoj namen in svoje življenjsko poslanstvo, ter izrazili najboljši del sebe. In ne samo to – energija srca, ki je v vsakomur od nas, je tako mogočna, da smo z njeno pomočjo sposobni dobesedno prestavljati gore.

Slediti svojemu srcu, svojim srčnim željam in življenjskemu poslanstvu je včasih težko, saj moramo naprej prepoznati, kaj sploh je naše življenjsko poslanstvo in kakšne so naše srčne želje.

Bolj, ko sledimo svojim notranjim vzgibom, intuitivnim prebliskom, srčnim željam, skratka svojemu življenjskemu poslanstvu, hitreje se v našem življenju začnejo odvijati stvari v pravo smer. Vsakič, ko skrenemo s svoje življenjske poti, nas vesolje »opomni«, da ne sledimo svojemu pravemu namenu. Enkrat nas opomni nežno in ljubeče, spet drugič, ker pač nismo tako dojemljivi za njegove subtilne nagibe, pa doživimo s svojem življenju »grom in strelo«.

Naša življenja so polna zgodb o vzponih in padcih, uspehu in neuspehu, zdravju in bolezni, sreči in nesreči … Vsi ti dogodki, enkrat prijetni, drugič neprijetni, so sestavni del našega življenja. Vsi smo bili kdaj tako na dnu, kot tudi na vrhu sveta, toda tisto, kar največ šteje, je to, da kljub vsem neuspehom, porazom in zamujenim priložnostim sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu.

Naše temeljno življenjsko poslanstvo je v tem, da navdihujemo drug drugega in si pomagamo, si podamo roke, da skupaj rastemo, se veselimo in uživamo v čisto vsakem trenutku. Da, prišli bodo tudi trenutki polni razočaranj, jeze in grenkobe – trenutki, ki bi jih najrajši za vedno izbrisali iz svojega spomina. A ravno ti trenutki poraza in neuspeha so nam pogosto največji učitelji. In občutek zmagoslavja, ko vse te dogodke presežemo in jih premagamo, je edinstven.

Ne vemo, kaj pomeni biti brez denarja, dokler se nam to ne zgodi, ne vemo, kaj pomeni biti sam, dokler ne doživimo samote, ne vemo, kaj pomeni ljubezen, dokler je ne doživimo, ne vemo, kaj je to obilje, dokler ga ne izkusimo, ne vemo, kaj je to zmaga, dokler končno enkrat ne zmagamo.

Ljudje smo rojeni zmagovalci, toda pojem, kaj pomeni biti zmagovalec, je za vsakega človeka nekaj drugega. Za nekoga pomeni biti zmagovalec to, da je ozdravel po težki bolezni, ko so mu zdravniki dejali, da ne bo mogel več hoditi, za drugega je zmaga to, da je šel preko svojih omejitev (slab vid, huda okvara sluha, težave pri sporazumevanju, hoji, gibanju …), ki mu jih je prineslo življenje.

Zmagovalci so tudi tisti, ki so srčno vztrajali, pa čeprav so jim vsi govorili, naj odnehajo, obupajo in vržejo puško v koruzo. Spet kdo drug se počuti kot zmagovalec, ko uspešno konča fakulteto, srečno zaključi svoje potovanje okoli sveta, preživi težko prometno nesrečo …

Zgodb o zmagah, uspehih, solzah navdušenja in veselja je nešteto. Vsakdo od nas ima svojo srčno zgodbo – zgodbo o uspehu in zmagi. Morda se sploh ne zavedate, da v tem trenutku morda že živite svoje življenjsko poslanstvo in sledite svojemu srcu, saj so vam drugi povedali, da to ni OK, in da bi morali početi to in to.

Trenutki, ki se jih v naših življenjih najbolj zapomnimo, so trenutki, ko smo občutili radost, veselje in srečo v srcu, ko smo nekomu na nek način pomagali, mu kaj svetovali, mu prodali kvaliteten izdelek, mu znali prisluhniti, ga vzpodbudili …

Prisluhniti svojemu srcu in našim najbolj globokim hrepenenjem, ciljem in željam je včasih težko, a če bomo vztrajali in si vztrajno prizadevali, da bi bolje spoznali same sebe, in ne več živeli zgolj po željah drugih ljudi, takrat se bodo začeli dogajati čudeži.

Naj vam bodo SRČNE ZGODBE v pomoč, pogum, navdih in oporo pri iskanju in prepoznavanju vaših srčnih želja in vašega življenjskega poslanstva.

Z ljubeznijo in z radostjo!

Robert Goreta

Kupim e-knjigo SRČNE ZGODBE!