ZDRAVJE JE V NAS (avdio knjiga) – Boris Vene in Nikola Grubiša

Kako je uspešen podjetnik premagal največjo krizo v svojem življenju?

Po treh diagnozah hude bolezni in s popotnico, da mu je morda preostalo le še pol leta življenja, se je Boris Vene lotil iskanja morebitne rešitve. Na tej svoji poti do ozdravitve se ni želel le znebiti simptomov, temveč »postati tisto, kar so skušali simptomi prebuditi, spremeniti ali razviti v njem«.

Pot raziskovanja zavestnih in nezavednih zakoreninjenih prepričanj, zavzetih stališč ter negativnih misli, je bila dolga. Svojo pot je začel tako, da je v svoj zvezek izlival misli in čustva, ter odmetaval vse, kar mu ni služilo. Ta proces je poimenoval “lupljenje čebule”. Poleg tega čustvenega razstrupljanja je izvajal tudi razstrupljanje telesa in mu dovajal točno določeno hrano.

Skozi ta proces se mu je razkril »novi Boris«, ki ni bil obremenjen s strahovi, ni hlepel po pozornosti in ni potreboval založenega bančnega računa, da bi se počutil varnega in preskrbljenega. S kombinacijo najnovejših znanstvenih odkritij in pozabljenih znanj starodavne Šole misterijev mu je uspelo popolnoma preoblikovati svojo osebnost. Ne samo, da se je pozdravil in preživel, temveč je danes bolj radosten, sproščen, izpolnjen in srečen, kot je bil kadar koli prej.

V avdio knjigi »Zdravje je v nas« boste našli natančen opis Borisove notranje preobrazbe. Med poslušanjem avdio knjige in z izvajanjem vaj, ki so opisane v njej, se bodo v vas odpirale določene “kode” s pomočjo katerih boste prišli do novih spoznanj o sebi, odnosih, življenju in svetu.

Boris Vene – Nikola Grubiša: ZDRAVJE JE V NAS (avdio knjiga)

Dolžina: 9 ur 39 minut – Format: MP3 / 526 MB

Cena avdio knjige: 90,00 €

 • Plačilo se izvede po predračunu.
 • Po izvedenem plačilu boste v roku 24 ur prejeli svoj dostop in spletno povezavo, od koder si boste lahko avdio knjigo prenesli na svoj računalnik.
 • Ob nakupu avdio knjige “Zdravje je v nas” brezplačno prejmete še e-knjigo “Raziskave in spoznanja” ter seminar Borisa Veneta “Zdravje je v nas”.
 • Za naročilo avdio knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Na voljo je tudi tiskana knjiga ZDRAVJE JE V NAS.

Ali veste, da ob nakupu knjige dobite za darilo še e-knjigo in seminar?

Ob nakupu knjige “Zdravje je v nas” brezplačno prejmete še e-knjigo “Raziskave in spoznanja” ter seminar Borisa Veneta “Zdravje je v nas”.

Seminar Zdravje je v nas in e-knjiga Raziskave in spoznanjaPo prvi prejeti diagnozi leta 2003 sta Boris Vene in Nikola Grubiša več let raziskovala poti do optimalnega zdravja in morebitne možnosti za ozdravitev. Raziskave in spoznanja, do katerih sta prišla v letih med 2003 in 2006, sta zapisala na skoraj dvesto straneh. Nastala je knjiga »Zdravje je v nas: Raziskave in spoznanja«.

Kasneje sta se odločila, da Borisovo pot do ozdravitve raje predstavita z osebno izpovedjo. Prvič zato, ker sva jo tako bolj približava bralcu, drugič pa, ker se je od leta 2006 do danes zgodilo veliko stvari, ki v knjigi »Raziskave in spoznanja« niso zapisane.

Tako je prva, originalna različica postala izhodišče in temelj za knjigo, ki jo berete, sicer pa je obležala v predalu. Na osnovi zelo pozitivnih odzivov bralcev, ki so jo imeli priložnost prebrati, sta se avtorja odločila, da jo podarita bralcem.

Čeprav se nekatere vsebine iz prve knjige ponovijo v tej, je knjiga »Raziskave in spoznanja« vredna branja. Vsebuje veliko podrobnosti in različnih pogledov, katere sta premlevala tedaj, na določenih delih pa se še bolj spusti v duhovne globine.

Sočasno z e-knjigo “Zdravje je v nas: Raziskave in spoznanja” boste prejeli tudi posnetek seminarja z naslovom “Zdravje je v nas”, ki ga je Boris Vene izpeljal v letu 2014. V približno dveh urah, kolikor traja posnetek, je Boris predstavil temeljne koncepte iz knjige “Zdravje je v nas” skupaj z določenimi poglobljenimi razlagami ter odgovoril na pomembnejša vprašanja.

Kako do bonusov v obliki e-knjige in posnetka seminarja?

V knjigi “Zdravje je v nas” so opisana vsa navodila kje in kako se lahko dostopi do zgoraj omenjenih bonusov.

Poslušajte vzorčni avdio posnetek (Uvod):

 • Gostovanje Borisa Veneta v oddaji “Zvezdana” na TV SLO še vedno odmeva. Če ste morda zamudili pogovor z njim si ga še vedno lahko pogledate tukaj.
 • Z avtorjem knjige Borisom Venetom je bil objavljen odličen intervju v Reviji Viva. Če bi si ga radi prebrali v .pdf formatu kliknite tukaj.
 • Boris Vene je bil tudi gost v oddaji “Klepet ob kavi” na TV3. Posnetek tega navdihujočega pogovora z naslovom Ali je doseganje (velikih) ciljev pogoj za srečo in notranjo izpolnitev? si lahko pogledate spodaj.

Kaj pravijo bralci knjige?

“Knjiga ponuja model, po katerem bodo bolni premagali svoje težave.” – Nikolay Grishin, dr. med., nevrolog, manualni terapevt, avtor metode 1000 gibov

“V knjigi ste razkrili prave vzroke za nastanek bolezni. Pionirsko delo v našem prostoru …” – Vera Djukić Radojčič, dr. med., spec. splošne med.

“To so navodila za uporabo za pot skozi srečno življenje, ki bi jih moral vsak človek prejeti ob rojstvu!” – Davorin Vomberger, Moto Vomberger Kranj

“Ta knjiga je DARILO. Poklonite jo sebi in poklonite jo tistim, ki jih imate radi. Da se bodo lažje prebujali v to, kar v resnici so.” – Manca Košir 

“To je zagotovo ena najboljših, če ne že najboljša knjiga na temo zdravja, kar sem jih prebral.” – Robert Goreta, predavatelj in pisatelj

Iz uvoda avdio knjige ZDRAVJE JE V NAS

Kako sem s pomočjo starodavnih modrosti in najnovejših znanstvenih dognanj premagal največjo krizo v svojem življenju

Ko sem leta 2003 prejel prvo diagnozo hude bolezni, nisem niti v sanjah pomislil, da bo sledila več kot desetletje dolga pot očiščevanja in notranje preobrazbe.

Vendar sem bil že na začetku, hvala Bogu, dovolj priseben, da se nisem podal v brezglavi boj proti simptomom, temveč sem se želel dokopati do vzrokov. Z razreševanjem notranjih konfliktov sem začel odmetavati nakopičeno kramo, kot so nezavedni vzorci, zavzeta stališča, specifična prepričanja in podobno.

Čeprav sem vsak dan izvajal tudi različne protokole telesnega očiščevanja in zdravljenja, knjiga opisuje predvsem mojo notranjo pot. Gre za osebno izpoved uspešnega poslovneža, ki se je bil prisiljen obrniti vase, se predati ter popolnoma prevrednotiti svoja življenjska načela in prioritete.

Ali je šlo za pogum? Ne. To je bil edini način, da sem preživel. Ker nisem imel druge možnosti, nisem imel izbire. Ker nisem imel izbire, ne morem govoriti o pogumu. Imel pa sem močno voljo do življenja in še eno posebno, a veliko željo: nadvse sem si želel videti otroka odrasti. Zato sem vse preostalo pač podredil temu cilju.

Namen knjige je opozoriti na ključne blokade, ki povprečnega iskalca boljšega življenja ovirajo na poti samorealizacije. Čeprav so bralci knjigo proglasili za »navodila za uporabo, ki bi jih moral vsak človek dobiti pri rojstvu«, za »obvezno branje na fakulteti« in podobno, gre le za eno izmed poti, kako najti sebe.

Mene je v iskanje pač potisnila kriza. Če bi se lotil opisanih postopkov pred njo, verjamem, da mi ne bi bilo treba prestati takšne kalvarije.

Knjiga je kombinacija spoznanj obeh avtorjev. Jaz sem prispeval svojo izkušnjo, Nik pa je zgodbi dal globino in brezčasnost ter jo »oplemenitil« s starodavnim duhovnim znanjem.

Zato vzemite iz knjige, kar vam ustreza. Napisana je tako, da lahko nasvete uporabite ob razreševanju vsake krize, ne le tiste na zdravstvenem področju.

Prav zato knjiga ne govori veliko o samem zdravju in zdravljenju, temveč je čim bolj splošna; še posebej od druge četrtine dalje. Do tam si, tudi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji, dodobra razjasnim sledeče: kaj zdravje sploh je; kako se v vsakem človeku prepleta pet energijskih ravni, ki vplivajo na razvoj bolezni; dejanski pomen hrane in njen vpliv na telo; katere kriterije je treba upoštevati pri izbiri metode zdravljenja, in podobno.

Sledi veliko poglavje o moči uma nad telesom. Na primer, kako lahko v določenem trenutku in v specifičnih okoliščinah nekateri ljudje zavestno vplivajo, ali bodo na neko snov alergični ali ne. Ali pa se lahko celo zavestno odločijo, kdaj bodo imeli ciste, diabetes, tumorje, epilepsijo … in kdaj ne.

Opisan je tudi postopek uresničevanja želja. V nasprotju s priljubljenim prepričanjem, da močna želja vodi do uresničitve, dejstva kažejo ravno obratno: le v treh, zelo specifičnih primerih, je priporočljiva močna želja. V vseh preostalih pa lahko ta dobesedno ubije življenje, kar opisuje resnična zgodba o Solomonovih paradižnikih (ki dejansko govori o saditvi paradižnikov in vplivu misli na materijo).

Dobršen del knjige se ukvarja s čustvi in strahovi. Opisane so tehnike, s katerimi sem se spopadal z njimi. Številne so stare tisočletja, vendar širši javnosti neznane, saj izvirajo iz skrivnih učenj Mojstrov in modrecev. Tudi nekatere druge bodo za marsikoga novost, saj sem si jih izmislil kar sproti.

Sledi poglavje o razreševanju odnosov in nezavednih prepričanj, katere sem usvojil v rani mladosti in ki so odločilno vplivala na oblikovanje moje osebnosti. Ko sem opravil z njimi, sem se počutil veliko bolj svobodnega.

V četrtem poglavju z naslovom Majhna odkritja je predstavljen koncept iskanja miru. Vendar ne na način, da bi morali izprazniti um ali se bojevati za posebne okoliščine, v katerih ne bi doživljali stresa. Gre za pristop, ki omogoča stanje notranje izpolnitve tudi v vsakdanjih in celo kaotičnih razmerah.

Podobno velja tudi za razlago, kako zaživeti v trenutku. Ker si nisem mogel pomagati s populariziranimi metodami, sem se zatekel k tisočletja starim modrostim, ki delujejo vedno, povsod in za vsakogar.

V tem duhu se knjiga tudi sklene. Zadnje poglavje, Veliko razodetje, razkriva zemljevid, po katerem se odvijajo naša življenja, ter temelje ene najznamenitejših starodavnih Šol misterijev. Avtor, veliki matematik Pitagora, je z enako doslednostjo in strastjo, s katerima se je loteval matematičnih izzivov, proučeval tudi zakonitosti življenja. Poznal je način, kako prebuditi svojo pravo naravo ter živeti z ravni duše; torej polno, srečno in harmonično življenje.

Tematika je res nekoliko globlja, vendar si je vredno vzeti nekaj časa za študij teh modrosti. Marsikdo utegne dobiti prave odgovore na globoka vprašanja, ki si jih ponavadi postavljamo s ciljem rešitve problemov ali v želji po izpolnjujočem življenju.

Čisto za konec pa je predstavljena dejanska sila, ki zdravi in omogoča vsakršno rast in razvoj oziroma njeno znanstveno odkritje.

Čeprav je celotna knjiga prežeta z idejami obeh avtorjev, je zaradi lažjega branja zasnovana, kot da sem jo napisal jaz.

Boris

P.S.: Še drobni tisk. Nobeden od avtorjev ni zdravnik, zato knjiga ni medicinski pristop k reševanju zdravstvenih problemov. Čeprav so mi opisane metode in tehnike dobesedno rešile življenje – v času, ko to pišem, bi moral biti glede na zdravniške napovedi že več kot deset let pod rušo – vam avtorja ne moreva zagotoviti, da bodo enako pomagale tudi vam.

KAZALO

Kako sem s pomočjo starodavnih modrosti in najnovejših znanstvenih dognanj premagal največjo krizo v svojem življenju

1. Iniciacija

 • Najbolj temačen sončen dan
 • Bolezen kot poslovni izziv
 • Komu verjeti?
 • Čas za analizo

2. Iskanje poti

 • Lupljenje čebule
 • Učinki oziroma vplivi na telo: vzrok, sprožilec ali posledica?
 • Pet ravni
 • Izbira tehnike
 • Temeljita priprava
 • Nevarnosti, ki izhajajo iz obsedenosti z metodo
 • Kako prepričanje ustvarja kemijo našega telesa

3. Um: suženj ali gospodar

 • Čudovita moč uma
 • Skrivnost uspeha: doseganje ciljev ali dober občutek?
 • Kako izkoristiti um, da bo podpiral zdravilne procese
 • Strahovi
 • Strah pred boleznijo

4. Majhna odkritja

 • Iskanje miru
 • Kako zaživeti v trenutku ali koncept »Tukaj in zdaj«
 • Priprava na veliko čiščenje

5. Čiščenje

 • Višje v nebo, globlje v temo
 • Razreševanje sedanjosti: odnosi
 • Razreševanje sedanjosti: ukvarjanje s seboj
 • Razreševanje preteklosti

6. Veliko razodetje

 • Načrt, po katerem se odvija življenje
 • Šola misterijev uči, da življenje poteka po petih stopnjah
 • Odpiranje srca prebudi silo Ljubezni
 • Na poti iskanja Ljubezni: sila, ki zdravi

Zahvale ljudem in organizacijam, ki so mi med zdravljenjem stali ob strani
Brezplačna knjiga »Zdravje je v nas: Raziskave in spoznanja« ter dvourni seminar Borisa Veneta
O avtorjih

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...