Celostni vodnik po zdravem življenjskem slogu, ki se ciljno posveča bolnikom s celiakijo in alergikom na gluten, jajca in mleko. Ozavešča o pomenu brezglutenske diete, ne zaobide skrbi za črevesne bolnike in zdrave nagovarja k razmisleku.
Knjiga je nastala na podlagi avtoričine lastne izkušnje bolezni in je obenem strokovno podprta.
Suzana Kranjec: ŽIVLJENJE BREZ GLUTENA
Število strani: 384 – Format: 21,7 x 22,5 cm – Vezava: mehka
Cena knjige: 38,00 €
- Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine so že vključeni v ceno.
- Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Knjiga bo v pomoč in razmislek:
- bolnikom s celiakijo,
- alergikom na jajca in mleko,
- vrtcem, šolam in drugim ustanovam, vpletenim v procese priprave brezglutenske prehrane,
- pa tudi zdravim ljudem, ki želijo izboljšati svoje počutje, življenjski slog.
Izseki iz knjige
Ključni poudarki iz knjige:
- Poglavitni dejavniki za kakovostno življenje s postavljeno diagnozo celiakija: ozaveščenost in samodisciplina bolnika ter pripravljenost sodelovanja vpletenih.
- Celiakija kot način življenja, neobremenjujoč za okolico.
- Odstiranje tančice na področjih psihosocialnega počutja kroničnih bolnikov in psihologije prehrane.
- Brezhibna čistoča v brezglutenski kuhinji – tolmačena docela drugače kot v običajni.
- Podrobna razlaga brezglutenskih deklaracij in predstavitev tovrstnih živil, nakup le-teh, uporaba posode in kuhinjskih pripomočkov.
- Pravilna priprava in organizacija brezglutenskih obrokov v domači in šolskih kuhinjah oz. obratih javne prehrane.
- Brezglutenski obrok naj nikakor ne bo skupek predelanih industrijsko pripravljenih živil brez glutena, ampak vselej živa hrana, ki telo oskrbuje z energijo.
- Pomen telesnih vaj; predstavitev či-gong vadbe in taoističnih vaj, namenjenih tudi krepitvi notranjih organov.
- Povzetki in preglednice: dovoljeno/prepovedano, priporočeno/odsvetovano
- 137 receptov v sliki in besedi.
- Preko 680 fotografij, ki čtivo naredijo nazorno in bralcu prijazno.
Pisci spremnih in dodanih besedil ter strokovni pregled:
- mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo,
- Tanja Jezerc Križanič, dr. med., spec. splošne medicine,
- Marija (Pika) Bensa, specializantka psihoterapije,
- Breda Kojc, dipl. m. s., Slovensko društvo za celiakijo,
- Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, Slovensko društvo za celiakijo