ŽIVLJENJSKI DIAMANT – Robert Goreta

To je knjiga, ki prebuja najboljše v ljudeh! Robert Goreta je že v svoji prvi knjigi TAM, KJER JE VOLJA, TAM JE POT predstavil svojo življenjsko zgodbo, ki je številne bralce do srca ganila, a obenem jih je tudi navdihnila ter jim prenesla sporočilo, da če je njemu uspelo, lahko tudi njim.

Svojo življenjsko zgodbo je v novi knjigi še dopolnil in nam razkril dejstva o zakonih vesolja o katerih v preteklosti ni veliko vedel. Skozi njegove lastne izkušnje boste spoznali, kako je potrebno delovati, da v svoje življenje privabimo tisto, kar si želimo.

Robert Goreta: ŽIVLJENJSKI DIAMANT

Število strani: 269 – Format: 21 x 30 cm (A4)
Vezava: je ni – e-knjiga – E-knjigo vam pošljemo po e-pošti (ni poštnine).

Redna cena e-knjige: 15,90 €

Akcijska cena: 14,31 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 14,31 €

 • Ob nakupu dobite tudi DARILO – E-tečaj 7 korakov do bogastva.
 • Pomembno! E-knjiga ŽIVLJENJSKI DIAMANT ni v fizični obliki, temveč v elektronski obliki v .pdf formatu, berete jo s pomočjo Adobe Readerja in po želji natisnete na tiskalniku.
 • Za naročilo e-knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Knjiga ŽIVLJENJSKI DIAMANT je v fizični obliki razprodana. Odločili smo se, da jo nekoliko posodobimo (popravek slovničnih napak, popravki valut (prej tolarji, sedaj evri), odstranimo vsebine, ki niso več aktualne in jo izdamo kot elektronsko knjigo (e-knjigo) v .pdf formatu. E-knjigo ŽIVLJENJSKI DIAMANT lahko berete na računalniku (potrebujete Adobe Reader), lahko si jo tudi natisnete preko tiskalnika.

Prednost e-knjige pred običajno knjigo je v tem, da preko iskalnika v trenutku najdete želeni pojem (besedo, misel), je bolj ekološka (ni porabe papirja) in seveda lahko vaje, ki so na koncu vsakega poglavja tudi natisnete (kar pri običajni knjigi ni mogoče) in jih večkrat rešite.

V knjigi med drugim najdete naslednje odgovore:

 • Kdo je odgovoren za dobre in slabe dogodke v našem življenju?
 • Kako prepoznamo v težavah čudovita darila?
 • Kako nam lahko vztrajnost in jasen namen pomagata na naši poti?
 • Kako zakon ustvarjalne misli začne delovati v naše dobro?
 • Kako kljub več kot 250-im NE-jem ostati optimist?
 • Kaj je to ustvarjalni pristop k poslovanju?
 • Kako odkrijemo svoje poslanstvo in delo, ki nas veseli?

Obenem pa si v knjigi lahko preberete nekaj osupljivih življenjskih zgodb, ki so se zgodile pri nas v Sloveniji:

 • Kako je gospa Nada uresničila vse svoje “nemogoče” cilje, nad katerimi so se njene prijateljice zmrdovale.
 • Kako je mladi gospodični s Štajerske uspelo ozdraviti raka.
 • Kako je Luka prišel do jadralne deske, potem ko je zapisal svoje cilje.
 • Kako se je avtorju knjige uspelo otresti negativnih energij “prijateljev” in privabiti več sreče, navdušenja in ljubezni v svoje življenje.

KAJ PRAVIJO ZNANI SLOVENCI O KNJIGI?

“Bravo! Slovenski motivator številka ena je zopet presegel samega sebe. Življenjski diamant priporočam vsakomur, ki želi uspeti.” Franjo Trojnar, avtor knjig “Vizija uspeha” in “Moč osebne rasti”

“Življenjski diamant je čudovita knjiga o tem, kako najti notranjo srečo in ravnovesje. Prebudila bo še tako zaspano dušo in navdihnila tudi tiste, ki so mnenja, da o uspehu, sreči, zdravju in bogastvu vedo že vse.” Smiljan Mori, edini motivakcijski govornik, avtor knjižne uspešnice “7 skrivnosti motivaKcije”

“Ob branju knjige Življenjski diamant sem se spomnila svojih začetkov iskanja podobnih besedil, kakršnih v času mojega vstopanja v svet samorazvoja in iskanja notranjih vsebin sploh še ni bilo! Zato toliko bolj pozdravljam novo Robertovo knjigo, v kateri bo razmišljujoči in radovedni bralec našel niz zanimivih rešitev za vsakodnevne izzive in razumljivo razlago življenjskih vzponov in padcev.” Zdenka Čok, avtorica Programa poslovne in osebne odličnosti® in direktorica Agencije Žarek, Velenje

“Aleluja! Robert Goreta me s to knjigo znova navdušuje, tako kot me je navdušil s prvencem Tam, kjer je volja tam je pot. S tem nadaljuje začrtano pot k osebnemu uspehu in napredku vseh, ki bodo prebirali njegova dela. Izredno izčrpna navodila za ureditev in osmislitev življenja mi pomagajo, da na enem mestu obnovim napotke za osebni razvoj, sočasno pa izvem veliko novih dejstev, ki jih doslej nisem poznal. Robert, hvala za tvoj prispevek k bolj prijaznemu in bogatemu svetu!” IDEJAMOŽ Boris Peršak, svetovalec, detektiv, predavatelj

“Robertova knjiga Življenjski diamant mi je odprla oči. Ponuja namreč številne odgovore, ki jih iščemo vsi, a na katera si mora vsakdo odgovoriti predvsem sam. Po napornem vsakodnevnem delovnem ritmu me je opomnila na tiste stebre življenja, katere moramo trdno zidati in varovati, da smo kot celovita oseba v zasebnem in poslovnem življenju srečni, zadovoljni in zdravi.” Katja Fašink, profesionalna vizažistka in stilistka

KO ODKRIJEMO MOČ NAŠE MISELNE NARAVNANOSTI …

Naša življenja usmerjajo naše misli in sami se odločamo o tem, kakšne misli bomo gojili in kakšno energijo bomo oddajali. Če bi vsi veliko bolj delovali po principu – VSI SMO ENO. VSE JE LJUBEZEN. – bi v naše življenje veliko prej prišlo obilje vsega dobrega.

A kaj, ko se vse prevečkrat oklepamo svojih strahov in negativnega razmišljanja, pa naj si bo to na področju samopodobe, zdravja, medosebnih odnosov, čustev, kot tudi denarja in dela.

Vse kar se nam zgodi – pa naj si bo dobro ali slabo, ima vzrok v naših mislih. V knjigi ŽIVLJENJSKI DIAMANT je s številnimi primeri nazorno prikazano kakšna je lahko cena, če namesto energije ljubezni in hvaležnosti gojimo energijo nezaupanja in strahu.

KAKO DELOVATI, DA PRITEGNEMO DOBRO?

Karkoli že počnemo v življenju je potrebno, da to delamo iz veselja, da se vprašamo kako bomo s tem, kar delamo, najbolj pomagali drugemu. Ko delujemo na ta način, smo na poti k sreči, zdravju, bogastvu in obilju.

Tudi vi se lahko, tako kot avtor odločite za pot ljubezni in hvaležnosti, ki vas bo pripeljala tja kamor si želite, a prej morate seveda vedeti, kaj si želite in tudi o tem boste veliko prebrali v knjigi ŽIVLJENJSKI DIAMANT.

Sami ste že DIAMANT, čeprav se morda tega še ne zavedate dovolj. Prepričani smo, da vam bo knjiga pomagala odkriti tisto najboljše v sebi. Še danes si zagotovite svoj izvod te izredno navdihujoče knjige!

Lahko pa storite nekaj tudi za vaše prijatelje, znance, sodelavce, zaposlene, stranke in poslovne partnerje – podarite jim knjigo ŽIVLJENJSKI DIAMANT. Vsi vam bodo hvaležni za vašo pozornost in videli bodo, da vam ni vseeno zanje. Pomagajte drugim in pomagali boste sebi, pa naj si bodo to vaše stranke, zaposleni ali pa poslovni partnerji.

UVOD … ALI KRATKA ZGODBA O ŽIVLJENJSKEM DIAMANTU

DRAGE PRIJATELJICE, DRAGI PRIJATELJI!

Spet smo skupaj! Kaj ni lepo, da se ponovno srečamo? Odkar je spomladi leta 2001 izšla moja prva knjiga, Tam, kjer je volja, tam je pot, se mi je življenje korenito spremenilo. Pa ne samo to! Spremenilo se je tudi življenje nekaj tisoč bralcev, ki so knjigo prebrali. Ko se sedaj oziram nazaj, se mi zdi moja celotna življenjska pot zelo logična in preprosta ter tako razumljiva kot del božjega načrta, ki ima veliko višji namen, kot si ga lahko sam predstavljam.

Verjamem, da v življenju ni naključij, in ravno tako ni naključje, da smo se ponovo srečali. Ko ste v knjigarni, v knjižnici ali na spletni strani naleteli na knjigo Življenjski diamant, vas je pritegnila njena energija, nek notranji glas vam je prišepnil, da jo vzemite. Morda je bila celo v knjižnici ali knjigarni razstavljena tako očitno, da je preprosto niste mogli spregledati. Posegli ste po njej in sedaj berete moje uvodne besede. Tako bomo ob našem skupnem druženju korak za korakom spoznavali skrivnosti življenja.

Ko sem se začel pisati pričujočo knjigo, vas s pomočjo različnih tehnik nisem nameraval spreminjati ali popravljati. Daleč od tega … S svojo knjigo sem vam želel predvsem pokazati, da v sebi skrivate neskončne potenciale, da ste vredni ljubezni in, da ste božanski, pa čeprav morda vaši starši, prijatelji, sorodniki in sodelavci trdijo nasprotno. Vsak človek se je na planet, ki ga imenujemo Zemlja, rodil z določenim namenom oziroma poslanstvom in najpomembnejša naloga vsakega izmed nas je, da to poslanstvo odkrijemo.

Prebral sem veliko različne literature s področja osebne in duhovne rasti. Nekatere izjemne knjige, kot npr. The Science Of Getting Rich, Pogovori z Bogom, in Osvobajanje od sebe, so mi omogočile nov vpogled v skrivnosti vesolja in življenja. Ob njihovem prebiranju je vse, kar se mi je zgodilo, postalo logično, jasno in razumljivo. Doživel sem preblisk »deja vu«, že videnega, in tudi samo Sveto pismo sem nenadoma veliko bolje razumel. Sicer nisem človek, ki bi hodil vsako nedeljo v cerkev in se tam pred »božjim obličjem« spovedoval in molil. Če vam iskreno zaupam, v cerkev zahajam zgolj ob večjih cerkvenih praznikih in nikoli v času maše.

Moja molitev je veliko bolj preprosta in razumljiva. Ne utaplja se v molitvenih obrazcih, temveč prihaja iz srca. Stvarnik, Bog, Oče, vesolje, prasila, brezoblična snov ali kakorkoli že imenujemo tisto »nekaj«, je zelo dojemljivo za naše želje, sanje in upe. Zato je največ od vseh molitev vredna tista, ki prihaja globoko iz srca, ki je iskrena in polna ljubezni. Preprosta molitev kot npr.: »Bog, hvaležen sem ti za to in to …«, je vredna veliko več kot najdaljša in najbolj umetelna molitev iz molitvenika. Žal je tako, da smo v življenju premalokrat hvaležni za tisto, kar imamo. Prav hvaležnost pa je tista, ki odloča o tem, kaj bomo v življenju dobili in v katero smer se bo naše življenje odvijalo.

Prvo poglavje sem namenil svoji življenjski zgodbi, ki je bila navdih mnogim že v knjigi Tam, kjer je volja, tam je pot. Tokrat se zgodba nadaljuje na poglobljeni in višji ravni, saj sedaj popolnoma razumem pretekle dogodke.

S pomočjo pričujoče knjige želim v vas prebuditi tako ljubezen do sebe kot tudi ljubezen do drugih. Zato upam, da boste že med branjem začeli bolje razumevati sami sebe in spoznavati razloge, zakaj v določeni situaciji ravnate tako, kot ravnate, in zakaj ne postopate drugače. Pravilnih in napačnih pristopov ni. Vsak je po svoje pravilen in vsak vas pripelje bliže h končnemu cilju. Vse pa se začne pri naši samopodobi. Prav zato je prvo področje Življenjskega diamanta posvečeno samopodobi. Samopodoba je namreč temelj, na katerem gradimo našo celotno zgodbo o uspehu ali neuspehu. Če namreč menimo, da si ljubezni ne zaslužimo in, da je nismo vredni, ter če preziramo sebe in svoje telo, ne moremo pričakovati, da nam bo nekdo drug namenil ljubezen. Ni namreč mogoče, da nas bo nekdo imel rad bolj, kot se imamo sami. Prav tako pa tistega, česar nimamo zase, ne moremo dati drugemu.

V nadaljevanju bomo govorili o osebni in duhovni rasti in spoznali temeljne življenjske zakone. Poučili se bomo o brezmejni moči naših misli in strahov ter spoznali, da tisto, kar želimo drugemu, v resnici želimo tudi sebi. Naučili se bomo pravilnega postavljanja ciljev, tako da bomo vedno dobili tisto, kar si želimo. Seznanili se bomo tudi s pomembnostjo prepričanj in pričakovanj in spoznali, da se še tako pravilno zastavljen cilj ne bo uresničil, če ne bomo razvili prepričanja, da si to, kar si želimo, tudi zaslužimo.

Medosebni odnosi so za marsikoga prava muka in razlog številnih frustracij in strahov. Zato se boste v tem poglavju naučili, kako lahko postanete ljubeči in komunikativni ter, kako drugim preko svoje govorice telesa, besed in misli sporočate svojo naravnanost. Pridobili boste tudi pogum za nastopanje v javnosti, se znebili nadležne treme in spoznali, da ste tudi vi sami lahko prijeten sogovornik, katerega je veselje poslušati.

Veliko ljudi zaradi svoje družinske preteklosti goji številne zamere do svojih staršev in sorodnikov. Zato boste v poglavju o družini in otrocih spoznali temelje srečne in ljubeče družine. Vaši starši so ravnali tako, kot so zato, ker jih nihče ni poučil o pravilnem postopanju pri vzgoji. Zato jih ne obsojajte, temveč jim odpustite. Bodite vi boljši starš svojim otrokom, kot so bili vaši starši vam. Širite ljubezen do otrok in do partnerja in doživeli boste čudeže.

Le kdo si ne bi želel biti zdrav in vitalen do pozne starosti? Spoznavanju zdravega načina življenja je namenjeno 6. poglavje in prepričan sem, da boste v njem izvedeli marsikaj zanimivega, kar vas bo usmerilo na pot boljšega zdravja, večje količine energije in izjemne vitalnosti. V tem poglavju boste tudi spoznali, kakšno moč nad vašim zdravjem imajo misli o vas samih.

Čustva so vzrok mnogih težav in neprespanih noči. To poglavje bo kot nalašč za vse, ki se želite naučiti obvladovanja svojih čustev, ki bi se radi izognili pretirani jezi ter postali bolj ljubeči. Spoznali boste, da že sama drža vašega telesa odloča o vašem čustvenem stanju.

Denar je eno izmed najbolj problematičnih področij za veliko ljudi in prav gotovo razlog največ prepirov v naših življenjih. S pravim odnosom do denarja in njegove energije boste lahko pritegnili v svoje življenje več denarja brez, da bi ga komu vzeli. Ustvarjalni pristop nasproti tekmovalnemu je tisti, ki vas bo pripeljal do uspeha in finančnega bogastva. Zaslužite si vse bogastvo tega sveta in to poglavje vam bo pokazalo pot do njega.

Nekateri delajo zato, da preživijo, drugi pa delajo zato, ker jih delo veseli. Slednjim se ni nikoli potrebno ubadati s finančnimi težavami ali z mučnim iskanjem službe. Več o tem vam bo razkrilo 9. poglavje, v katerem boste izvedeli, kako odkrijete svoje življenjsko poslanstvo in pravo delo zase.

Našteta poglavja predstavljajo 8 ključnih področij vašega življenjskega diamanta, in ko se jih boste naučili obvladovati in razvijati, boste uspešni, srečni in tudi bogati. Znali boste bolj ceniti sami sebe, imeli boste več zaupanja vase in postali boste bolj samozavestni, kajti izboljšala se bo vaša samopodoba. Že sedaj ste božanski in Življenjski diamant bo prebudil božansko v vas samih.

V zadnjem poglavju z naslovom Tretje tisočletje – doba enosti in ljubezni vam predstavljam vizijo nove dobe – kako in zakaj je potrebno delovati tako, da širimo ljubezen in ne razpihujemo sovraštva. Prepričan sem, da vas bo zadnje poglavje napolnilo s pozitivno energijo in ljubeznijo in vas spodbudilo, da boste počeli enako. In postali človek, ki širi ljubezen, obilje in napredek. Ne glede na to, odkod prihajamo, kakšen jezik govorimo in kakšne barve je naša koža – vsi smo eno. To spoznanje utegne temeljito spremeniti vaš pogled na svet in dogodke v njem.

Knjiga Življenjski diamant ni povsem navadna knjiga. Ni knjiga, ki bi jo lahko le površno prebrali in nato odložili na polico. Je nekaj več; je hkrati učbenik in delovni zvezek. Prepričan sem, da vam bo v težkih trenutkih v navdih, oporo in pomoč. Če boste kdaj zelo žalostni, jo naključno odprite na določeni strani, preberite stavek ali dva in pozitivna energija vas bo preplavila, vas navdihnila in vam dala moči za nove izzive. Tudi k vajam, ki so predstavljene v njej, se večkrat vrnite, in vsakokrat boste odkrili nov delček samega sebe.

Naj vam zaupam, da sem bil nekoč tudi sam v temačnih globinah morja, kjer sem se dobesedno utapljal, toda z vztrajnostjo, voljo in jasno vizijo mi je uspelo izplavati na površje. Dokaz za vse to je knjiga, ki jo ravnokar prebirate. V resnici je bila v celoti napisana že pred časom, toda notranji glas mi je govoril, da nekaj manjka, da še ni napisana v pravi energijski vibraciji in da bo potrebno spremeniti še nekaj ključnih stvari. Tako mi ni preostalo drugega, kot da celotno knjigo ponovno napišem in jo predelam. Res je, da sem si s tem naložil veliko dodatnega dela, vendar pa vam z vključitvijo popravkov in prebliskov dajem možnost, da skoraj v vsaki vrstici začutite del mojih življenjskih izkušenj. In zakaj sem se odločil za to »predelavo« in dopolnitev, se boste vprašali? Zato, ker se mi je v času pisanja zgodilo toliko prelomnih in do srca segajočih dogodkov, ki sem jih želel popisati, saj bila sicer bila knjiga brez njihovega sporočila zelo osiromašena. To je knjiga, ki prihaja iz srca in, ki vam bo segla do srca.

Ko se ozrem na svoje preteklo življenje, ugotavljam, da sedaj počnem ravno tisto, kar sem si vedno želel: svetujem in pomagam ljudem, jih navdihujem za vrhunske dosežke in ljubezen do sebe in drugih. Dobil sem že veliko pisem od ljudi, katerim je srečanje z mano na takšen ali drugačen način spremenilo življenje. Vem, kako je, če si na dnu, če si globoko v dolgovih, če nisi zdrav. Vem, kako je, če ti primanjkuje motivacije in če meniš, da nisi vreden ljubezni. Čeprav sem bil v življenju pred težkimi preizkušnjami, ki bi marsikoga že spravile na kolena, in se ne bi več pobral, sem danes za vse te izkušnje vesolju iz srca hvaležen.

Ko boste potovali skozi to knjigo in delali vaje, prebirali številne navdihujoče zgodbe, modre misli, zanimive nasvete, se spomnite, da je potrebno v življenju biti hvaležen za vsako stvar – tudi za tisto, ki na prvi pogled ni videti dobra. Šele ko sem se sam naučil hvaležnosti, so se mi začela odpirati tudi prej trdno zaprta vrata in v moje življenje so vstopili čudoviti ljudje, novi prijatelji in nove priložnosti. Spoznal sem, da je sila, ki usmerja naša življenja, na razpolago vsem. To je najmogočnejša sila v vesolju, močnejša je od strahu, močnejša od viharja, močnejša od žalosti. Ne more se primerjati prav z nobeno drugo silo na tem svetu niti v celotnem vesolju. To je sila LJUBEZNI. Zato vedno in povsod delujte iz ljubezni, pa čeprav imate pred seboj najhujšega sovražnika.

Sai Baba, eden največjih modrecev našega časa, je dejal: »Obstaja samo en jezik, jezik srca, obstaja samo ena religija, religija LJUBEZNI.« V tem preprostem stavku je skrito vse, o čemer bomo govorili skozi celotno knjigo. Čeprav je to knjiga o osebni rasti, duhovnosti, motivaciji, medosebnih odnosih … je moja knjiga pravzaprav knjiga o LJUBEZNI. Kajti ljubezen je tista sila, ki povezuje vsa obravnavana področja.

VSI SMO ENO. VSE JE LJUBEZEN. Morda v tem trenutku še ne razumete bistva, skritega v teh dveh stavkih. Nič ne de. Ko boste prebrali knjigo, boste razumeli. Pri branju ohranite odprto srce in razum ter dopustite, da v vaše življenje vstopita ljubezen in hvaležnost. Kajti z njuno pomočjo boste stopili na pot obilja, sreče in blagostanja.

Z LJUBEZNIJO!

Robert Goreta

VSEBINA KNJIGE

KAZALO
ZAHVALA
PREDGOVOR
UVOD … ALI KRATKA ZGODBA O ŽIVLJENJSKEM DIAMANTU
1. poglavje: ZGODBA, KI JO JE NAPISALO ŽIVLJENJE
2. poglavje: SAMOPODOBA
3. poglavje: OSEBNA IN DUHOVNA RAST
4. poglavje: MEDOSEBNI ODNOSI
5. poglavje: DRUŽINA IN OTROCI
6. poglavje: ZDRAVJE
7. poglavje: ČUSTVA
8. poglavje – FINANCE IN DENAR
9. poglavje – DELO IN KARIERA
10. poglavje – TRETJE TISOČLETJE – DOBA ENOSTI IN LJUBEZNI
LITERATURA

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...