Splošni pogoji

Splošni pogoji nakupa na spletni strani WWW.E-KNJIGARNA.SI

CENE, NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

furs-davcne-blagajne

Vse navedene cene posameznih proizvodov so navedene v Evrih (EUR). Cene knjig iz založbe OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. so brez DDV-ja saj nismo DDV zavezanec. Pri knjigah iz naše založbe OSEBNA RAST so stroški poštnine in pošiljanja že vključeni v ceno. Cene veljajo od 1. 1. 2015 do preklica.

Cene knjig ostalih založb, ki jih najdete v naši ponudbi so z vključenim DDV-jem. Sodelujemo tudi z nekaterimi založbami, ki niso DDV zavezanec, zato so njihove cene brez DDV-ja. Pri knjigah drugih založb je pri opisu vsake navedeno kakšni so stroški pošiljanja po predračunu oz. po povzetju.

Strošek poštnine, ko je navedena cena le-te in tudi v primeru brezplačne poštnine, velja izključno za pošiljanje v Sloveniji, saj v druge države (razen na izrecno željo stranke) ne pošiljamo. V primeru naročila iz tujine se stroški pošiljanja ustrezno povišajo glede na cenik Pošte Slovenije, GLS, DPD ali katerekoli druge dostavne službe.

POSTOPEK SPREJEMA NAROČIL

FIZIČNE OSEBE

Storitve in izdelki podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.

Po prejetju vašega naročila vam po pošti ali e-pošti (odvisno za kaj se odločite ob naročilu) pošljemo predračun in položnico. Ko je položnica plačana, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku 5-ih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

Račun za seminar vam pošljemo po pošti, potem ko je seminar oz. tečaj že opravljen.

Izdelki ostalih založnikov

Po prejetju vašega naročila vam bo založnik knjigo poslal po povzetju oz. še prej predračun (če boste tako označili ob naročilu). Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

PRAVNE OSEBE

Storitve in izdelki podjetja OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p.

Po prejetju vašega naročila vam po pošti ali e-pošti (odvisno za kaj se odločite ob naročilu) pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, vam knjigo takoj oz. najkasneje v roku 5-tih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti oz. e-pošti (če gre za e-knjigo). Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti oz. e-pošti skupaj z naročenim izdelkom.

Račun za seminar vam pošljemo po pošti, potem ko je seminar oz. tečaj že opravljen.

Izdelki ostalih založnikov

Po prejetju vašega naročila vam bo založnik knjigo poslal po povzetju oz. še prej predračun (če boste tako označili ob naročilu). Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom. V kolikor ste naročili e-knjigo pa boste račun o opravljenem plačilu kupnine prejeli po e-pošti skupaj z naročeno e-knjigo.

V primeru, da imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z nakupom ali dostavo knjig ali e-knjig, smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: info@e-knjigarna.si.

Za stranke poslujemo od PON do PET od 9.00 do 17.00 ure.

POSTOPEK NAKUPA PROIZVODOV

Ko vstopite na vstopno spletno stran E-KNJIGARNA.SI, se vam bo pokazal seznam najbolj zanimivih in prodajanih proizvodov iz naše spletne trgovine. V primeru, da bi radi izvedeli več informacij o knjigi oz. e-knjigi, ki je v naši ponudbi, kliknite na sliko knjige oz. e-knige (na prvi strani), nato pa se vam bo odprla ustrezna podstran z opisom knjige oz. e-knjige in možnostjo naročila le-te.

KAKO NAROČITE ŽELENE PROIZVODE?

Ob vsaki sliki proizvoda je zraven tudi napis »Kupim knjigo!«. Če želite izdelek naročiti preprosto kliknite na rdeči gumb in prišli boste na podstran z naročilnico, kjer boste vpisali vse potrebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila.

Potem, ko ste kliknili na »Pošlji naročilo«, boste dobili avtomatsko generirano sporočilo z vsebino vašega nakupa. Na vaše poslano naročilo se bomo odzvali v najkrajšem možnem času.

POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

KNJIGE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka in stroški poštnine) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

Nepoškodovano (normalna obraba) knjigo v enaki količini ter v originalni embalaži obvezno priložite račun in pošljite na naslov založnika in s pripisom “vračilo”. Naslov založnika, kamor je potrebno poslati izdelek, ki ga reklamirate najdete na računu, ki vam ga je poslal založnik. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije.

Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Dostop do nje je možen z osebnim obiskom na sedežu podjetja.

E-KNJIGE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

E-knjigo vam pošljemo po e-pošti in v kolikor je kupec ne more odpreti (za branje je potrebno imeti na računalniku nameščen Adobe Reader ali Foxit Reader) nam to sporočite na e-poštni naslov: info@e-knjigarna.si,

Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije.

Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Dostop do nje je možen z osebnim obiskom na sedežu podjetja.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne strani E-KNJIGARNA.SI se zavezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki pridobljeni od kupcev na spletni strani E-KNJIGARNA.SI so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

Upravitelj spletne strani E-KNJIGARNA.SI si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

Več o naši Politiki zasebnosti in varstvu podatkov si lahko preberete tukaj.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@e-knjigarna.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani E-KNJIGARNA.SI in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.

Želimo vam uspešno nakupovanje!

Robert Goreta in ekipa www.e-knjigarna.si