Košarica

V košarici ni izdelkov.

Joga uživanja hrane

19,00 

Charles Eisenstein
  • Število strani: 184
  • Format: 16,0 x 23,0 cm
  • Vezava: mehka

Knjiga Joga uživanja hrane je praktičen in navdihujoč vodnik, ki predstavlja nove poglede na fizične in duhovne lastnosti sladkorja, maščob, mesa in ostalih živil. Obravnava teme kot so postenje, diete, predelava hrane, volja in osnovna načela skrbi zase. Knjiga se obrača na najvišjo avtoriteto – vaše telo – in razkriva, kako dostopati do njegovih spoznanj in jim slediti.

  • Predvidena dostava v 1-3 delovnih dneh.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 35,00 €.
Delite naprej ...

Opustite diete in dogme ter negujte svoj naravni jaz

Joga uživanja hrane je praktičen in navdihujoč priročnik, ki ponuja izvirne uvide v fizične in duhovne funkcije sladkorja, maščob, mesa in drugih živil. Govori o postenju, dietah, predelavi, volji in globljih načelih skrbi zase. Ta knjiga se obrača na višjo avtoriteto — vaše lastno telo — in pokaže, kako dostopati do njegovih modrosti in jim zaupati.

Knjiga ponuja alternativo: radostno, negujoče prehranjevanje uskladi s pristnimi potrebami telesa in duše. Predstavi povsem nov pristop, pot do zaupanja vase in raziskovanja sebe. Ne pove vam, kaj lahko jeste in česa ne smete. Še več, spodbuja vas, da lahko jeste prav vse, a ljubeče in spoštljivo do sebe in okolja.

»Joga uživanja hrane prinaša razvijanje boljšega posluha za telo, večje rahločutnosti in zaupanja. Na telo in njegov tek prenehamo gledati kot na sovražnika, ampak raje prisluhnemo sporočilom, ki so zakodirana v lakoto, tek in okus. Medtem ko se učimo zaupati tem sporočilom, odkrivamo tankočutnejše ravni zaznavanja ter globlje doživljamo enost uma in telesa. Joga uživanja hrane užitkov ne žrtvuje; ravno nasprotno, odstira njihove neslutene razsežnosti.«  – Charles Eisenstein

MNENJA O KNJIGI

»Poslani smo na ta svet, da s svojo energijo oživljamo, polnimo in navdihujemo vse, česar se dotaknemo. Kuhinja pa je naš primarni peskovnik, kjer lahko treniramo to transformacijo, ki je lastna le človeku.« – Sanja Lončar, Skupaj za zdravje človeka in narave, Zazdravje.net, iskalka naravnih rešitev, gradi so-oskrbno ekonomijo

»Hvalevredno je, da o odnosu do hrane razmišljajo in pišejo takšni misleci, kot je Charles Eisenstein, saj s tem pritegnejo k lepšemu odnosu do sebe in do hrane ter do sveta tudi tiste, ki še niso razmišljali v tem duhu. Ne pozabimo: za vse je najbolj primerna hrana, ki jo pripravimo z ljubeznijo.« – Mitja Bitenc, Radha Govinda in Mandala, vodja kuharskih tečajev

O AVTORJU

charles-einstein
Charles Einstein

Charles Eisenstein je priljubljen predavatelj in pisec predvsem o civilizacijskih temah, zavesti, denarju ter človeški in kulturni evoluciji. Za svoje delo in objave sprejema po večini samo prostovoljne prispevke.

Je avtor več knjižnih uspešnic, mednarodno pozornost uživa od leta 2007, ko je postalo znano njegovo temeljno delo Vzpon človeštva (Ascent of Humanity, 2007). Na univerzi Yale je diplomiral iz matematike in filozofije ter devet let preživel na Tajvanu tudi kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Ima štiri sinove, z družino živi na Rhode Islandu.

Od leta 2023 je svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Življenje je posvetil soustvarjanju bolj čudovitega sveta, za katerega v srcu vemo, da lahko obstaja, kar je tudi naslov ene od njegovih knjig. Na tej poti se mu v predani hvaležnosti pridružujemo tudi soustvarjalci prevodov in izdaj njegovih uresničljivih vizij in strategij v Sloveniji.

VSEBINA KNJIGE

Uvod

  1. Zmotno prepričanje o moči volje
  2. Duša in telo
  3. Rojstvo ter čustvena in telesna nega
  4. Hrana in osebnost
  5. Karma hrane
  6. Naravni dih
  7. Osnove joge uživanja hrane
  8. Joga uživanja hrane v praksi
  9. Odkrivanje prave prehrane
  10. Razlikovanje teka od sle po hrani
  11. Ljubezen do telesa, ljubezen do hrane
  12. Post
  13. Sledenje dieti in sprejemanje samega sebe
  14. Maščobe in koristi
  15. Meso in življenje iz mesa in krvi
  16. Sladkoba sladkorja
  17. Joga pitja
  18. Prehranski dodatki
  19. Predelava hrane
  20. Joga kuhanja
  21. Hrana je samo hrana
  22. Zdravje in stremljenje k celostnosti
  23. Sproščeno prepuščanje spremembi

Dodatek 1: Bolezen išče zdravilo
Dodatek 2: Etika uživanja mesa: radikalno stališče
O knjigi

Spremna besedila

  • Končno o glavnem elementu zdrave hrane, Sanja Lončar
  • Z ljubeznijo, Mitja Bitenc
  • Vzneseno, radostno, ljubeče: dober tek in na zdravje, Tadeja L. Zupan

O avtorju
Druga dela Charlesa Eisensteina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Joga uživanja hrane”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Knjige s sorodno vsebino ali od istega avtorja/-ice …

joga-uzivanja-hrane
Joga uživanja hrane

19,00