Z ROBA SMRTI V PRAVI JAZ – Anita Moorjani

»Ta knjiga je zdravilna! Oba z ženo Mojco sva jo prebrala na dušek in naslednjih štirinajst dni preživela v nekakšnem povzdignjenem stanju zavesti. Tako močan vpliv je imela na oba … Najlepše pa je, da knjiga nudi konkretne nasvete, kako lahko zgolj z drugačno zaznavo realnosti ter s spremembo pogleda dobesedno ustvarimo čudeže v svojem življenju.« – Boris Vene

Anita Moorjani: Z ROBA SMRTI V PRAVI JAZ

Število strani: 219 – Format: 14 x 23 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 24,70 €

Akcijska cena knjige: 22,97 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 22,97 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,90 €.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Avtorja predstavitve knjige Z ROBA SMRTI V PRAVI JAZ, ki si jo boste prebrali v nadaljevanju, sta Boris Vene in Nikola Grubiša.

Potem, ko je leta 2002 Anita Moorjani zbolela za rakom, je poskusila različne načine zdravljenja. Leta 2006 je njeno telo dokončno popustilo in organi so ji začeli odpovedovati. Padla v komo in svojci so jo prepeljali v bolnišnico. Ko so zdravniki obupali nad njo in govorili svojcem, da »je ni več v telesu«, se je Moorjanijeva dvignila v posebno stanje zavesti.

Ni umrla, pač pa je oživela.

Čeprav ni imela telesa, je imela občutek, kot bi se prebudila iz globokega, morečega spanca. Nobenih bolečin ni čutila, pa tudi strahov in ostalih omejitev ne.

Vse je doživljala zelo jasno in intenzivno. Kamor je usmerila pozornost, tam je bila. Lahko je videla in slišala dogajanje v sobi, kjer je ležalo njeno telo, slišala je pogovore svojcev z zdravniki na drugi strani hodnika, videla je brata, kako iz Indije potuje k njej v Hong Kong … Enako enostavno je lahko zaznavala stvari iz preteklosti in celo v prihodnosti.

Zlila se je s tistim, kar opisujemo s pojmi Bog, nebesa, Ljubezen, blaženost in podobno. Ni imela občutka, da je v stiku s temi energijami, pač pa je sama vse to postala.  

Ko ti je na voljo vse znanje in modrost, ki obstaja … in vsa Ljubezen

Njena izkušnja ter spoznanje, ki nam ga prinaša, je navdihujoče: ko spustimo omejujoča prepričanja, strahove in skrbi, se dobesedno zlijemo z vso stvarnostjo.

V tem stanju ničesar ne potrebujemo, ničesar ne iščemo, ničesar se ne trudimo dokazati in nikogar prepričati. Na dlani nam je vse znanje, ki obstaja. Pa tudi vsa radost, sočutje, Ljubezen … Ni pomembno, kaj se nam je v življenju dogajalo dotlej, kako »dobri« in duhovni smo bili, kakšne stvari smo počeli in podobno.

Znajdemo se v popolnem zavedanju celotnega vesolja … in v  globokem spoznanju, kako mogočno Bitje smo.

Enako vidimo tudi ostale ljudi, s katerimi se povežemo skozi njihovo bistvo, ki je Ljubezen. Zato odpadejo zamere, pričakovanja, strahovi … Esenco druge osebe občutimo popolnoma enako kot sebe: kot nekaj popolnega, ljubečega, veličastnega. Tako spoznamo, da smo vsi delček ene in iste stvarnosti.

Ključna prelomnica, ki ji je prinesla ozdravitev

Ta poseben odnos z drugimi je avtorica slikovito opisala skozi srečanje z očetom, ki je umrl pred desetimi leti.

Čeprav sta imela za časa njegovega življenja buren odnos, je v tem povzdignjenem stanju čutila do njega zgolj neomajno, čisto Ljubezen. Enako energijo je čutila tudi z njegove strani. »Pogovarjala« sta se zgolj skozi prizmo Ljubezni, sočutja in popolnega razumevanja.

Odločilen je bil očetov kratki stavek, ki ji je korenito spremenil potek nadaljnjega življenja: »Pojdi nazaj in neustrašno živi svoje življenje.«

Ugotovila je, da se je v življenju bala vsega ter želela vsem ustreči. Ni živela v skladu s svojimi željami, pač pa v senci pričakovanj drugih. Ni se počutila ljubljene in z vso silo se je trudila ugajati drugim, da bi jo imeli radi. Strah je ni bilo (le) smrti, pač pa (tudi) življenja.

Postalo ji je jasno, zakaj je zbolela … in kako živeti, da bo ozdravela.

To neverjetno razkritje je tako močno vplivalo nanjo, da se je odločila vrniti v telo. Tisti trenutek je vedela, da je ozdravljena. V naslednjih štirih dneh so se ji tumorji zmanjšali za 70%, po petih tednih pa je odšla domov. Vse do danes je ostala zdrava; ob čemer ni spremenila prehrane, dnevne rutine in podobno.

Edino, kar je spremenila, je pogled nase, na druge in na svet. Začela se je sprejemati kot popolno, mogočno bitje, v katerem domuje esenca Ljubezni.

Bodimo, kar globoko v sebi smo

Moorjanijeva je spoznala, da  vse težave v življenju izhajajo iz strahov, ki so posledica vzgoje v otroštvu oziroma prevzetih prepričanj iz okolja. Ko lahko vidimo onkraj njih, se nam odpre nov svet. Zavemo se, da je naša naloga zgolj dati svetu svoje bistvo.

To je avtoričino ključno sporočilo: prenehajmo se truditi biti nekaj, kar nismo. Ničesar ne potrebujemo, ničesar se nam ni treba učiti ali se kakor koli spremeniti; nasprotno, izraziti moramo le svoj pravi jaz, svoje bistvo. Dopustiti si začutiti lastno veličino.

S tem bomo naredili največ zase in tudi za druge – saj ljudje, ki pridejo v stik z nami, potrebujejo natančno to, kar mi nosimo globoko v sebi.

Če ne izražamo svoje pristne esence, osiromašimo ne le sebe, temveč tudi vse ljudi, ki jim je bila namenjena izkušnja z nami.

Zato se lahko prenehamo (preveč) ukvarjati, kakšna prehrana je najboljša, kateri poklic bomo opravljali, kje bomo živeli in podobno – vse, kar potrebujemo za srečno in izpolnjeno življenje, že nosimo v sebi. Le dovoliti si moramo, da to tudi živimo.

Ni res, da nismo ljubljeni … le ne odpremo se Ljubezni

Eno pomembnejših spoznanj, pravi Moorjanijeva, je tudi zavedanje, da nam ni treba iskati ljubezni. Ves čas smo bili in tudi smo ljubljeni, le da si sami nismo dopustili začutiti te Ljubezni.

»Vesolje ima smisel! sem spoznala. Končno razumem – vem, zakaj sem zbolela za rakom,« piše Moorjanijeva.

Dodaja, da če bi se zavedala svoje veličine in kako se je vse življenje trudila v napačno smer – ugajati drugim in biti nekaj, kar v sebi ni čutila – sploh ne bi zbolela za rakom.

Knjiga, ki navdušuje bralce po vsem svetu

Knjiga »Z roba smrti v pravi jaz« navdušuje bralce po vsem svetu in tudi pri nas. Eden njenih prvih ambasadorjev je bil dr. Wayne Dyer, ena največjih svetovnih avtoritet na področju osebne rasti.

Na več kot dvesto strani dolgi vznemirljivi zgodbi, s katero se lahko poistoveti sleherni bralec, avtorica opisuje svojo mladost in okoliščine, ki so jo pripeljale do specifičnega (manjvrednega) mnenja o sebi. Podrobno opiše tudi dogajanje v bolnišnici.

Najbolj navdihujoč del knjige je nedvomno opis njene obsmrtne izkušnje ter globoka spoznanja, ki slehernemu bralcu vlivajo upanje.

Zadnjih dvajset strani knjige pa je namenjenih odgovorom na najpogostejša vprašanja, ki jih dobiva s strani bralcev.

Vzorčno poglavje, kazalo in osebno sporočilo Moorjanijeve si lahko preberete v posebnem povzetku. (Odprl se bo nov dokument v PDF obliki.)

Anita Moorjani v Sedoni – Z roba smrti v pravi jaz (hrvaški podnapisi)

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...