NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH – Paul T. Mason, MS in Randi Kreger

Knjiga NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH vam bo pomagala da:

 • Boste našli smisel v kaosu, ki vas obdaja.
 • Se boste lahko postavili zase in uveljavili svoje potrebe.
 • Boste zmanjšali konflikte in prepire.
 • Boste zaščitili sebe in druge pred težavnim vedenjem vašega bližnjega.

Paul T. Mason, MS in Randi Kreger: NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH

Število strani: 306 – Format: 14,0 x 21,0 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 27,80 €

Akcijska cena knjige: 22,00 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 22,00 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
 • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
 • Ali je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo?
 • Imate občutek, da z vami manipulirajo in vam lažejo?
 • Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje?
 • Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? Imate občutek, da morate ves čas »hoditi po prstih«, da bi se izognili naslednjemu izbruhu?

Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo ali pa značajske poteze, ki so tej motnji podobne.

S pomočjo knjige boste lažje razumeli vašega bližnjega in sami sebe. Naučili se boste postavljati meje, način učinkovite komunikacije in kup drugih veščin, ki vam bodo pomagale, da boste izboljšali vajin odnos in lažje izstopili iz čustvenih viharjev, ki jih lahko povzroči mejna osebnostna motnja, tako tistim, ki zaradi nje trpijo, kot njihovim bližnjim.

Kliknite tukaj in si oglejte predogled knjige NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH.

O MEJNI OSEBNOSTNI MOTNJI

Ta zelo pogosta in kompleksna motnja je v tujini že zelo prepoznana, pri nas pa o njej ne vemo skoraj ničesar. Ker je ena od njenih bistvenih značilnosti, da zelo škodljivo vpliva na medsebojne odnose, se lahko zaradi tega otroci, starši, partnerji, prijatelji, sodelavci leta in leta znajdejo ujeti v “mejnem” svetu svojega bližnjega, ne da bi sploh razumeli, kaj se z njimi in njihovimi bližnjimi dogaja. Posledice so lahko hude na vseh področjih življenja.

Knjiga, ki sta jo napisala Randi Kreger, ustanoviteljica internetne skupnosti BPDCentral in psihoterapevt Paul T. Mason vam bo na preprost, zanimiv in strokoven način pomagala, da boste končno razumeli obnašanje vašega bližnjega in našli smisel v kaosu, ki vas obdaja. V njej se prepletajo tudi številne zgodbe, tako tistih oseb, ki imajo MOM, kot njihovih bližnjih, ponuja pa tudi mnogo strategij, s katerimi boste lahko postavili meje nemogočim zahtevam in pričakovanjem vašega bližnjega, zmanjšali konfliktne situacije, izstopili iz čustvenih viharjev ter ponovno obvladovali svoje življenje.

Knjiga je lahko v veliko pomoč tudi tistim, ki so se kako drugače znašli v težavnih in zapletenih odnosih, četudi njihovi bližnji niso diagnosticirani z MOM. »Mejni« namreč občutijo ista čustva in počnejo iste stvari, kot ostali ljudje. Razlika je v le v tem, da jih občutijo bolj intenzivno, delujejo na bolj ekstremen način in imajo težave z obvladovanjem svojih čustev in svojega vedenja.

Ob slovenskem prevodu knjige NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH

“Kaj reči ob prvi knjigi o mejni osebnostni motnji v slovenskem jeziku? Kaj reči ob knjigi, ki odpira in ozavešča tako kompleksno in razširjeno motnjo? V resnici bi bile dovolj že naslednje tri besede: Končno! Super! Preberite! Tisti, ki boste prebrali knjigo, ali tisti, ki ste se (predvsem kot svojci) že soočali z mejno osebnostno motnjo, veste oz. boste vedeli, zakaj so te tri besede dovolj.” – Izr.prof.dr. Mojca Z. Dernovšek, dr.med., spec. psih. in Asist. Maja Smrdu, univ.dipl. psih., spec.klin.psih.

Polnočni Klub: Sovražim Te – Ne Zapusti Me!

Danica Lorenčič se je tem pogovarjala z dr. Mojco Z. Dernovšek, dr. Christianom Gostečnikom, Dragom Jerebicem in Ireno Pan, prevajalko knjige NE STOPAJTE VEČ PO PRSTIH.

 • Kaj se dogaja s človekom, ki ljubi in hkrati sovraži?
 • Se vam zdi, da nikoli ničesar ne storite prav?
 • Se morda vaš otrok nenehno zapleta v težave?
 • Ste v stiku s človekom, ki vas kritizira, obtožuje in zasmehuje?

Če živite v tako zapletenem čustvenem plesu, vabljeni v družbo gostov Polnočnega kluba, ki so spregovorili o mejni osebnostni motnji. Posnetek oddaje, si lahko ogledate TUKAJ.

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...