OZDRAVIMO ČAKRE – Marion McGeough

Odkrijte, ali skozi vaše čakre teče premalo, preveč ali ravno prav energije, in se naučite, kako jih uravnotežiti! V tej svetovni uspešnici britanske reiki mojstrice boste odkrili, zakaj se ravnovesje v čakri poruši in kako to vpliva na vaše življenje. V knjigi boste odkrili različne metode, kako posamezno čakro uravnotežiti s pomočjo posebnih fizičnih vaj, pravilne prehrane, zdravilnih kristalov, različnih meditacij in refleksivnih vaj.

Marion McGeough: OZDRAVIMO ČAKRE

Število strani: 263 – Format: 13,50 x 21,00 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 27,90 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 4,39 €.
 • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Odkrijte tehnike za doseganje ravnovesja

V tej svetovni uspešnici britanske reiki mojstrice boste podrobno spoznali vseh sedem glavnih čaker, energijskih središč, ki našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo.

Avtorica se v knjigi osredotoči predvsem na praktične vidike zdravljenja čaker. Predstavi nam, zakaj se ravnovesje v posamezni čakri poruši in kako se to odraža na našem fizičnem, čustvenem in mentalnem počutju.

Predstavitvi čaker sledijo številne metode, kako lahko posamezno čakro uravnotežite s pomočjo:

 • različnih vaj za telo in duha,
 • pravilne prehrane,
 • vodene meditacije,
 • refleksivnih vaj in
 • uporabe zdravilnih kamnov.

Spopadite se s svojimi težavami pri njihovem viru, tako da uravnotežite svoje čakre in znova odklenete vir svoje notranje moči.

Čakre

Čakra je sanskrtska beseda, ki pomeni kolo. Vizualne upodobitve čakre prikazujejo kot kolesa, v mnogih primerih pa jih simbolizira tudi lotus, ki je pomembna cvetlica v verskih prepričanjih na Vzhodu. Lotus v hinduizmu predstavlja lepoto, plodnost, blaginjo, duhovnost in večnost.

V sodobnem času in tudi v knjigi imamo ob besedi čakra v mislih sedem glavnih križišč v telesu, skozi katere teče vsa naša energija, in ki nas povezujejo iz Zemlje v vesolje. Od spodaj navzgor si sledijo:

 • Korenska čakra ali Muladhara
 • Sakralna čakra ali Svadhishthana
 • Čakra solarnega pleksusa ali Manipura
 • Srčna čakra ali Anahata
 • Grlena čakra ali Vishuddha
 • Čakra tretjega očesa ali Ajna
 • Kronska čakra ali Sahasrara

V zahodni tradiciji predvidevamo, da sedem glavnih čaker poteka v liniji skozi naše telo, poravnano s središčem telesa, pri čemer hrbtenica služi skoraj kot duhovna pot navzgor. Kot bomo odkrili v knjigi, ima vsaka posamezna čakra svojo barvo, niz pripadajočih kristalov in poseben ton, ki se uporablja v meditaciji za stimulacijo čakre.

ODLOMEK O KRONSKI ČAKRI

Znaki premajhnega pretoka energije skozi kronsko čakro

Ko je pretok energije skozi kronsko čakro počasen ali se je popolnoma ustavil, posameznik obtiči na vseh področjih svojega življenja. Prevladujejo zavedni miselni procesi, saj ozkogledno vidi, kako naj bi živel svoje življenje. Takšni posamezniki so običajno globoko nezadovoljni z življenjem; pogosto želijo narediti nekaj sprememb, kot je selitev ali sprememba službe, vendar niso dovolj motivirani za to. Prepričana sem, da poznate koga takšnega – pravzaprav so delovna mesta polna takšnih ljudi.

Kot odgovor na vprašanje, zakaj ne naredijo sprememb, za katere menijo, da bi izboljšale njihovo življenje, bodo pogosto navedli dolg seznam odgovorov, zakaj nobena sprememba ne bi delovala. Vzrok je ta, da oseba nima vizije; nima pravih vpogledov, saj ne more sanjati in si predstavljati, kaj se lahko zgodi, kaj bi bilo mogoče v njenem življenju, če bi imela le malo vere vase.

Pogosto delam z ljudmi, ki so obtičali, ki vedno znova ponavljajo enake napake na področju osebnih odnosov, osebnih navad in drugih življenjskih odločitev. Zdaj ko ste se prebili že tako daleč skozi knjigo, verjamem, da imate veliko jasnejšo predstavo o svojem sistemu čaker. Ko razvijate globljo povezavo s svojim telesom, bodisi z meditacijo ali s samorefleksijo, boste začeli opažati sporočila, ki vam jih vsak dan dajejo vodniki. Če jih poslušate in upoštevate, boste hitro ugotovili, da je vaše življenje postalo precej lažje, kot ste si kadar koli mislili, da je mogoče, kakovost vašega življenja pa bo presegla vsa vaša pričakovanja.

Znaki prekomernega pretoka energije skozi kronsko čakro

Osebo s presežkom energije skozi kronsko čakro je enostavno prepoznati, če veste, kaj opazovati. Nekoč sem opravljala pisarniško delo s krajšim delovnim časom in moj menedžer je imel natančno to težavo. Med opisovanjem njegovega vedenja se sprašujem, ali se spomnite koga s temi lastnostmi.

Brian je vedno na svojem delovnem mestu prvi in odide zadnji, saj ne zna razdeliti dela. Verjame, da nihče drug ne more opravljati nalog tako dobro kot on. Takoj ko sede za svojo mizo, lahko občutim, kako njegova energija tava vsepovsod. Ne more dolgo sedeti in se pogosto premika od mize; njegovo gibanje je hitro in svoje telo drži v dokaj togem položaju. Včasih teče po hodnikih, da bi lahko od točke A do B prišel hitreje.

Pri osebah s prekomernim pretokom energije skozi kronsko čakro je pogosto opazno osredotočanje na manjše naloge in mikromenedžiranje. To vedenje sem opazila pri Brianu. Na določeni točki lahko prekomerni pretok energije v kronski čakri povzroči občutek, da je neka naloga neobvladljiva. Ko se to zgodi, lahko oseba za nekaj časa pregori, kar se zdi, kot da bi ponovno polnila svojo energijo, preden nadaljuje. To je cikel, ki se ponavlja, dokler oseba ne sprejme ukrepov za uravnoteženje energije v kronski čakri. Oseba s prekomerno energijo v kronski čakri začne številne projekte, vendar pogosto težko zaključi naloge, saj preprosto postane preobremenjena, vsega se nabere preveč.

Kako kronsko čakro uravnotežite s pomočjo meditacije, vaj za telo in duha, samoreflektivnih vaj, hrane in kristalov, lahko preberete v knjigi OZDRAVIMO ČAKRE.

O AVTORICI

Marion McGeough je Reiki mojstrica, psihoterapevtka in hipnoterapevtka. Kot ustanoviteljica Britanske akademije za Reiki poučuje Reiki v kraju Ashby de la Zouch, Leicestershire ter nudi učne programe na daljavo za študente prve stopnje, druge stopnje in mojstrske stopnje. Živi v Midlandsu s svojim možem, dvema psoma in mačko. Marion je avtorica najbolje prodajane serije kratkih vodnikov za začetnike, ki predstavljajo odlično izhodišče za številne vidike zdravljenja uma, telesa in duha.

VSEBINA KNJIGE

Uvod
Zgodovina čaker
Čakre

 • Korenska čakra
 • Sakralna čakra
 • Čakra solarnega pleksusa
 • Srčna čakra
 • Čelna čakra
 • Kronska čakra
 • Druge čakre in kundalini

Avra
Meditacije za zdravljenje čaker in avre
Geopatični stres in kristaloterapija

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...