POSTANITE BREZMEJNI – Joe Dispenza

Ta knjiga združuje nekatera najbolj prodorna znanstvena odkritja s starodavnimi modrostmi, da bi ljudem, kot ste vi in jaz, pokazala, kako lahko živimo bolj mistično življenje.

Ko sami izkusimo ali smo priča nečemu, kar smo nekoč pojmovali kot nemogoče, se znebimo prepričanj, povezanih s temi omejitvami v svojem življenju. In prav zato vam lahko ta knjiga spremeni življenje.

Joe Dispenza: POSTANITE BREZMEJNI

Število strani: 382 – Format: 16,4 x 23,5 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 30,00 €

Akcijska cena knjige: 27,90 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 27,90 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,90 €.
 • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Kako običajni ljudje počnejo neobičajne stvari

Joe Dispenza, avtor uspešnic New York Timesa Placebo ste vi in Odvadite se biti to, kar ste, se v svoji novi knjigi opira na raziskave, ki jih je opravljal od leta 2012 naprej in v katerih je odkrival, kako običajni ljudje počnejo neobičajne stvari, da bi spremenili sebe in svoje življenje.

V knjigi razkriva, kako lahko svoje sanje o prihodnosti spremenite v sedanjo resničnost, to pa tako, da prepričate telo, da se nekaj dogaja zdaj. Tako spoznate, kako sprožiti zaporedje čustvenih in fizioloških procesov, ki odsevajo vašo novo resničnost.

To je moč tega dela: v preprostem, neposrednem in lahko razumljivem slogu Joe Dispenza v eni sami knjigi razkriva odkritja kvantne znanosti, ki lahko spremenijo paradigme, ter poglobljene nauke, ki so jih poznavalci v preteklosti preučevali vse svoje življenje. Razkriva, kako postanemo brezmejni.

Predgovor h knjigi Postanite brezmejni je napisal Gregg Braden, petkrat nagrajeni najbolj prodajani avtor New York Timesa in znanstvenik. V slovenščini je na voljo njegova uspešnica Med znanostjo in duhovnostjo.

Iz vsebine knjige Postanite brezmejni bomo izvedeli, kako odpreti vrata brezmejnemu, da tudi sami postanemo brezmejni.

Kaj je potrebno, da bi ozdravili svoje telo, ustvarili nove priložnosti ter doživeli transcendentne, mistične izkušnje? 

Avtor v knjigi razkrije svoje lastne mistične izkušnje:

 • kako je sočasno izkusil soočanja svojih preteklih in prihodnih jazov,
 • kako je doživel izkušnjo preteklega utelešenja v sedanjem trenutku.

Kako preteklost postane prihodnost?

 • Vsak dan odločamo o tem, ali bomo živeli po programu in predvidljivi časovnici ali bomo vztrajali v urjenju uma in telesa na novo prihodnost.

Kako vplivamo na izražanje genov in genetske spremembe?

 • Tok energije sledi pozornosti.

Ali ste se kdaj vprašali, kam gre vaša pozornost in kako to vpliva na vaše življenje? Koliko energije nam sploh ostane za naš notranji svet, če naša pozornost sledi samo zunanjemu svetu?

 • Temu, čemur namenjate pozornost, namenjate tudi svojo energijo.

Kako stresni hormoni prevzamejo nadzor? Kako življenje pod vplivom stresa ustvari odvisnost od negativnih čustev? Kakšne so posledice nenehnega boja za preživetje? 

Kako priklicati svojo energijo nazaj?

Kaj so to možganska valovanja in kako vplivajo na naša življenja? Kako prehajamo z enega možganskega valovanja v drugo?

 • Joe Dispenza v knjigi Odvadite se biti to, kar ste piše o tem, kako moramo za novo prihodnost preseči telo, okolje in čas.

Zakaj, kaj se zgodi takrat?

 • Takrat se odklopimo od tridimenzionalne resničnosti in vstopimo v popolnoma drugačno resničnost. Ta nova resničnost je kvant, svet neskončnih možnosti.

Kako se spreminja tok zavesti pri spremembi možganskega valovanja? Ali veste, da osredotočenje na prostor okoli telesa pomaga spremeniti možgansko valovanje?

 • Kvantno (ali enotno) polje je nevidno polje energije in informacij, polje inteligence ali zavesti –, ki obstaja onkraj prostora in časa. V njem ne obstaja nič fizičnega oziroma snovnega. Presega zaznave čutil. Enotno polje energije in informacij narekuje vse zakone narave. Ko vstopamo v kvantno polje, tega ne moremo storiti na telesni ravni. Vstopiti moramo »breztelesno« (miselno), kot zavedanje ali zavest. Za seboj moramo pustiti vse v snovnem svetu in živeti samo v sedanjem trenutku. Vse, kar potrebujemo na tem potovanju je naša pozornost.

Kako ob vstopu v kvantno polje uresničiti eno ali več nesnovnih zmožnosti v resničnosti tridimenzionalnega snovnega sveta?

 • Za to je potrebno dvoje: jasna namera in okrepljeno pozitivno čustvo. Jasno vam mora biti, kaj hočete ustvariti in kaj nameravate občutiti, ko boste uresničili svojo namero. Čustvo morate občutiti vnaprej, pred dejansko izkušnjo.

Ali veste, da z meditacijo pridemo v stik z novimi zmožnostmi?

 • Blagoslovimo svoja energijska središča.

Kaj sta konvergentna in divergentna osredotočenost? Kako nam konvergentna in divergentna osredotočenost pomagata, da naši možgani začnejo delovati bolj koherentno, uravnoteženo? 

Kako delujejo energijska središča telesa? Kako obtiči energija v telesu? Kako črpamo iz svojega energijskega polja? 

Kako krepimo energijo v meditaciji?  

Kako se energija shrani v telesu? Kako energija vpliva na snovno? Kako s tehniko dihanja prebudimo shranjeno energijo, ki sčasoma prebudi energijo spečega zmaja?  

 • Srce je naš most do višjih ravni zavedanja in energije. Srce je središče iz katerega izvira naša božanskost. Srce je stičišče treh nižjih energijskih središč (povezanih z zemeljskim telesom) in treh višjih energijskih središč (povezanih z našim višjim jazom). V srcu se ločenost in polarizirana energija spojita in postaneta eno – nasprotja se spojijo kot jin in jang, dobro in slabo, pozitivno in negativno, moško in žensko, preteklost in prihodnost.

Kako srčna frekvenca vpliva na komunikacijo med srcem in možgani? Kakšne so koristi koherentnega srca? Kako kronični stres vpliva na srce? Kaj so »srčni možgani«? Kakšno bi bilo življenje, če bi bili ves čas osredotočeni na srce? 

Kako so med seboj povezani trije umi, ki prebivajo v naših možganih (zavestni, nezavedni in analitični um)?  

 • Ko odvrnemo pozornost s svojega telesa, okolja in časa in jo preusmerimo v nesnovni svet kvantnega polja, presežemo svoj »jaz« – presežemo zavedanje, da živimo v snovnem telesu. Premaknemo se onkraj sveta čutil. Postanemo nič, nihče, nikjer in nikdar.

Kaj se zgodi, ko presežemo »jaz«? 

 • iz ozke osredotočenosti se premaknemo v široko osredotočenost
 • iz pozornosti na predmete, ljudi, stvari in prostor (raven delca) se premaknemo v pozornost na prostor, energijo, frekvenco in informacije (valovanje)
 • iz snovnosti (materija) se premaknemo v nesnovnost (antimaterija)
 • iz sveta 3D se premaknemo v svet 5D
 • iz predvidljivosti se premaknemo v predvidljivost
 • iz prostora – časa (svet večnega prostora) se premaknemo v čas – prostor (svet večnega časa)
 • iz ločenosti, dvojnosti, polarnosti in lokalnosti se premaknemo v enotnost, enost, celostnost, nelokalnost
 • iz znanega se premaknemo v neznano
 • iz omejenih možnosti se premaknemo v neomejene možnosti
 • iz univerzuma se premaknemo v multiuniverzum
 • iz vladavine čutil se premaknemo onkraj vladavine čutilKaj je češarika in kako lahko aktiviramo svoje tretje oko? Kateri enkratni sistemi, organi, žleze, tkiva, kemične snovi, živčni prenašalci in celice, omogočijo izrazito poglobljene izkušnje? Ali obstajajo »speče«
  fiziološke komponente, ki čakajo, da jih aktiviramo?

Iz UVODA – Pripravite se, da postanete brezmejni

Razumem, da s pisanjem te knjige tvegam, da bom okrnil svoj ugled.

Nekateri ljudje – vključno z določenimi pripadniki znanstvene skupnosti – bodo moje delo nemara pojmovali kot psevdoznanost, še posebej po izidu te knjige. Včasih sem se preveč ukvarjal z mnenji teh kritikov. Na začetku svoje kariere sem vedno pisal z zavedanjem o dvomljivcih. Skušal sem doseči, da bi sprejemali moje delo. Sprejemanje omenjenih krogov se mi je zdelo pomembno. Ko pa sem nekega stal pred občinstvom v Londonu, ženska, ki je imela v rokah mikrofon, pa je povedala, kako je premagala bolezen – ozdravela je s postopki, o katerih sem pisal v drugih knjigah –, sem doživel razkritje.

Postalo je popolnoma jasno, da tistim skeptikom in togim znanstvenikom, ki se oklepajo svojih lastnih prepričanj o tem, kaj je mogoče, pač ne bom všeč, ne glede na to, kaj bom počel. Ko sem to spoznal, sem vedel, da sem zapravil veliko svoje vitalne energije. Nič več me ni zanimalo prepričevanje tistih krogov – še posebej pa ljudi, ki preučujejo normalne in naravne pojave – o človeškem potencialu. Nadvse sem bil predan vsemu, samo normalnemu ne, in hotel sem preučevati nadnaravno, vse, kar je izven okvirjev, brezmejno. Povsem jasno mi je postalo, da moram opustiti jalove poskuse prepričevanja omenjene skupnosti o čemer koli, svojo energijo pa moram usmeriti k čisto drugemu delu občinstva, ki res verjame v možnosti in mi res hoče prisluhniti.

S kakšnim olajšanjem sem v celoti sprejel to zamisel in se nehal truditi v tistem, drugem svetu. Ko sem poslušal prijetno gospo v Londonu, ki ni bila menih, nuna, univerzitetna profesorica oziroma učenjak, sem vedel, da je s pripovedovanjem svoje zgodbe pomagala drugim, da so v njej prepoznali določen del sebe. Kdor je poslušal pripoved o njenem popotovanju, je verjetno verjel, da bi tudi njemu lahko uspelo kaj podobnega. Sem na točki v svojem življenju, ko me ne moti, kaj drugi govorijo o meni – vsekakor imam svoje pomanjkljivosti –, vendar se danes bolj kot kdaj prej zavedam, da vplivam na življenja drugih. To pravim nadvse ponižno. Že leta zbiram kompleksne znanstvene informacije in jih poenostavljam, da bi jih ljudje lahko uporabili v svojih življenjih.

Zadnja štiri leta se moja ekipa raziskovalcev, moji zaposleni in jaz zelo trudimo znanstveno izmeriti, zapisati in preučiti preobrazbe biološkega ustroja ljudi, da bi dokazali svetu, da lahko običajni ljudje dosežejo to, kar velja za neobičajno. Ta knjiga ni povezana samo z zdravjem, čeprav prinaša zgodbe ljudi, ki so izjemno spremenili svoje zdravje in dejansko zaustavili in odpravili bolezni. Prinaša tudi orodja, s katerimi lahko podobno uspe tudi vam. Ti dosežki so dokaj pogosti v naši skupnosti učencev. Gradivo, ki ga boste prebrali, je nevsakdanje in ga večji del sveta običajno ne vidi niti ne razume. Vsebina te knjige temelji na evoluciji naukov in praks, ki našim udeležencem omogočajo, da se poglabljajo v bolj mistične nauke in tehnike. Seveda upam tudi, da bo knjiga spojila svet znanosti in svet misticizma.

Knjigo sem napisal, da bi ljudem pomagal poglobiti razumevanje stvari, za katere od nekdaj mislim, da so izvedljive. Svetu sem hotel dokazati, da lahko izboljšamo svoje življenje – in da nismo premočrtna bitja, ki živijo premočrtna življenja. Smo dimenzionalna bitja, ki živijo dimenzionalna življenja. Upam, da boste ob branju spoznali, da so v vas že vsi dejavniki, povezani z anatomijo, kemijo in fiziologijo, da bi postali brezmejni – ti dejavniki čakajo, da jih prebudite in aktivirate.

V preteklosti nisem najbolj navdušeno govoril o tem vidiku resničnosti, ker sem se bal, da bom odvrnil del občinstva – ljudje se namreč ravnamo po svojih prepričanjih. Vseeno sem že dolgo hotel napisati to knjigo. V letih sem nabral izjemno veliko mističnih izkušenj, ki so me spremenile za vedno. Zaradi teh dogodkov sem danes takšen, kakršen sem. Rad bi vam predstavil ta svet in vam razkril nekatera merjenja, ki smo jih opravili, ter opisal raziskave, ki smo jih izvajali na nadaljevalnih delavnicah po svetu. Na njih sem začel zbirati podatke o udeležencih, saj smo bili priče precejšnjim spremembam njihovega zdravja, in vedel sem, da so med samimi meditacijami spreminjali svoj biološki ustroj.

Imamo izvide več tisoč skeniranj možganov, ki dokazujejo, da te spremembe niso bile plod njihove domišljije, ampak so se dejansko zgodile v njihovih možganih. Nekaj udeležencev je doseglo te spremembe v štirih dneh (kolikor trajajo naše nadaljevalne delavnice). Znanstvene ekipe, ki sem jih sestavil, so beležile potek skeniranja možganov s kvantitativno elektroence-falografijo (EEG) pred delavnicami in po njih. Poskrbele so tudi za merjenje med samo meditacijo in izvajanjem tehnik. Spremembe me niso samo navdušile – bile so tako drastične, da sem osupnil nad njimi.

Možgani naših udeležencev po obisku nadaljevalnih delavnic po svetu delujejo bolj sinhrono in koherentno. Okrepljena urejenost delovanja njihovega živčevja jim pomaga, da jim postane povsem jasno, kakšno prihodnost želijo ustvariti. To namero so sposobni ohranjati in krepiti ne glede na okoliščine v njihovem zunanjem okolju. In ko njihovi možgani delujejo pravilno, tudi oni sami delujejo pravilno. Predstavil bom znanstvene podatke, ki kažejo, kako zelo se je izboljšalo delovanje njihovih možganov v zgolj nekaj dneh – kar pomeni, da lahko to uspe tudi vam.

Konec leta 2013 se je začelo dogajati nekaj skrivnostnega. Bili smo priče izvidom skeniranja možganov, ki so zbegali raziskovalce ter nevroznanstvenike, ki so prišli na naše dogodke, da bi preučevali moje delo. Izjemna količina energije v možganih, ki smo jo zaznali, ko so bili udeleženci v določenih meditativnih stanjih, dotlej ni bila še nikoli zabeležena. In vseeno smo bili vedno znova priče neverjetno dobrim izvidom.

Ko smo se pogovorili s sodelujočimi, so poročali, da so bile njihove subjektivne izkušnje med meditacijo zelo resnične in mistične, kar je bodisi temeljito spremenilo njihov pogled na svet ali pa je drastično izboljšalo njihovo zdravje. Takrat sem dognal, da so ti udeleženci doživeli transcendentalne izkušnje v svojem notranjem svetu meditacije, ki so bile resničnejše od vsega, kar so dotlej izkusili v svojem zunanjem svetu. Nam pa je uspelo te subjektivne izkušnje objektivno »zabeležiti«.

Takšno ravnanje je danes pri nas stalnica. Pravzaprav lahko pogosto napovemo, kdaj bo možgane preplavila obilna količina energije – naše napovedi temeljijo na določenih kazalcih in znakih, ki jih zaznavamo že leta. Na teh straneh želim razkriti, kaj pomeni doživeti meddimenzijsko izkušnjo, obenem pa želim predstaviti znanstveni vidik delovanja ter biološki in kemični ustroj organov, sistem in živčne prenašalce, ki vse to omogočijo. Upam, da boste s temi informacijami zmogli ustvariti takšne izkušnje zase.

Zabeležili smo tudi osupljive spremembe variabilnosti srčne frekvence. To pomeni, da vemo, kdaj udeleženec odpre svoje srce in ohranja okrepljena pozitivna čustva, kot so hvaležnost, navdih, radost, prijaznost, spoštovanje in sočutje, zaradi katerih srce utripa koherentno – torej ritmično, urejeno in uravnoteženo. Vemo, da jasna namera (koherentnost možganov) in okrepljeno pozitivno čustvo (koherentnost srca) omogočata spreminjanje posameznikovega biološkega ustroja ter mu omogočita, da ne živi več v preteklosti, ampak začne živeti v prihodnosti. Ta kombinacija uma in telesa – misli in občutkov – tudi očitno vpliva na materijo. In tako ustvarjamo resničnost.

Če nameravate resnično verjeti v prihodnost, ki si jo predstavljate z vsem srcem, poskrbite za to, da bo srce odprto in popolnoma dejavno. Zakaj ne bi z vadbo in s pomočjo kvantitativnih povratnih informacij tega počeli dobro in poskrbeli, da to … (nadaljevanje si preberite v knjigi).

Kaj pravijo o knjigi?

»Dr. Joe Dispenza je zdravnik, znanstvenik in sodobni mistik. Njegov slog je preprost, neposreden in zelo razumljiv. V to knjigo je vtkal odkritja s področja kvantne znanosti, ki spreminjajo paradigme, ter poglobljene nauke, za katere so poznavalci v preteklosti potrebovali vse življenje, da so jih obvladali.« – iz predgovora Gregga Bradena, avtorja uspešnice Božanska matrika

»Že dolgo obožujem delo dr. Joeja Dispenze. V knjigi Postanite brezmejni boste natančno izvedeli, kako preseči omejitve svoje preteklosti – vključno z zdravstvenimi težavami – in dobesedno ustvariti novo telo ter novo življenje. Te informacije so vznemirljive, spremenijo življenje in so neverjetno praktične.« – Christiane Northrup, dr. med., avtorica knjižnih uspešnic Žensko telo, ženska modrost in Brezčasne boginje

»Vau! Če ste kdaj želeli verjeti v čudeže, a ste potrebovali znanstveno podporo, da bi podprli svoje upe, je to knjiga za vas. Dr. Joe ponuja izjemna spoznanja in mogočna, jasna navodila, predstavljena po korakih, kako živeti brezmejno.« – David R. Hamilton, dr. med., avtor knjig Kako um zdravi telo in Nalezljiva moč mišljenja

»Prebrala sem že marsikaj, ampak ob knjigi dr. Dispenze sem osupnila. Je izjemno sodobna in predstavlja vrhunski preboj na področju medicine na ravni um–telo. Bravo!« – dr. Mona Lisa Schulz, dr. med., avtorica knjig Ozdravite svoj um in Vse je v najlepšem redu

O avtorju

Joe Dispenza
Joe Dispenza

Joe Dispenza, doktor kiropraktike, je prvič opozoril nase kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!? Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad ugotavljanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, ampak tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje. Dr. Joeja žene prepričanje, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Kot učitelj in predavatelj je bil dr. Joe doslej vabljen na nastope v več kot 26 državah na šestih celinah. Izobražuje več tisoč ljudi, predava razumljivo, spodbudno in sočutno. Podrobno pojasnjuje, kako lahko ljudje preoblikujejo svoje možgane in telesa, da bi ustvarili trajne spremembe. Poleg številnih spletnih in televizijskih tečajev izvaja tudi tridnevne nadaljevalne in petdnevne izpopolnjevalne delavnice po svetu.

Kot raziskovalec dr. Joe preučuje znanost, povezano s spontanimi remisijami, zanima pa ga tudi, kako se ljudje sami znebijo kroničnih težav in celo neozdravljivih bolezni. Nedavno se je začel povezovati z drugimi znanstveniki, s katerimi poglobljeno preučuje učinke meditacije med svojimi nadaljevalnimi delavnicami. S svojo ekipo opravlja mapiranje možganov z elektroencefalografijo (EEG) in merjenjem energijskega polja posameznikov z napravo, ki omogoča vizualizacijo izločenih plinov (GDV). Z monitorji HeartMath meri koherentnost srca, s senzorjem GDVSputnik pa meri energijo, navzočo v prostoru, kjer poteka delavnica – pred dogodkom, med njim in po njem. Načrtuje, da bo raziskave kmalu lahko oplemenitil z epigenetskim testiranjem.

P.S. Morda vas bo zanimal tudi komplet meditacijskih zgoščenk PLACEBO STE VI in knjigi od istega avtorja z naslovom PLACEBO STE VI in ODVADITE SE BITI TO, KAR STE.

VSEBINA KNJIGE

Predgovor (Gregg Braden)
Uvod
Pripravite se, da postanete brezmejni

1. poglavje – Odprite vrata brezmejnemu
2. poglavje – Sedanji trenutek
3. poglavje – Stik z novimi možnostmi v kvantnem polju
4. poglavje – Blagoslov energijskih središč
5. poglavje – Privajanje telesa na novi um
6. poglavje – Preučevanje primerov: Živi primeri resnice
7. poglavje – Inteligenca srca
8. poglavje – Mentalni filmi/kalejdoskop
9. poglavje – Meditacija med hojo
10. poglavje – Preučevanje primerov: Dejanski uspehi
11. poglavje – Prostor-čas in čas-prostor
12. poglavje – Češarika
13. poglavje – Projekt koherentnost: kako izboljšati svet
14. poglavje – Preučevanje primerov: lahko bi se zgodilo tudi vam

Bodite mir
Zahvale
Opombe
O avtorju

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...