ČLOVEK JE VEČ – Zoran Železnikar

Kar vemo o sebi, je obupno pomanjkljivo. Ob knjigi Človek je več se boste tega pričeli jasno zavedati. Pomen znanja o sebi je neprecenljiv, kajti prav zaradi nepoznavanja resnične človeške narave je civilizacija zabredla v resne težave, kakršnim smo priča. Prav to znanje nas dvigne nad trpljenje, stiske in lastno majhnost ter nam odstre naše neodtujljive darove, ki se jih zdaj ne zavedamo.

Zoran Železnikar: ČLOVEK JE VEČ

Število strani: 293 – Format: 16 x 23 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 24,90 €

Akcijska cena knjige: 18,00 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 18,00 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 2,00 €.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

KNJIGA ZA TRETJE TISOČLETJE

Človek je mnogo več, kot si danes znate predstavljati. A kako bi to vedeli – do zdaj so vas vzgajali tako, da bi vas čim bolj obvarovali pred tem spoznanjem. Z nevednim človekom je namreč preprosto manipulirati. Potreben vam je – kot Trnuljčici – poljub znanja in ljubezni in prebudili se boste iz dolgotrajnega sna ter zablesteli v povsem novi podobi.

Ta knjiga ni le ena iz poplave duhovnih knjig, ki prodajajo duhovne učenosti. Odlikuje jo celosten, današnjim sposobnostim človeka prilagojen pogled na svet. Noben miselni koncept, ki vključuje človekovo omejenost, ne more biti ustrezen. Nobena razlaga stvarnosti, ki se ne dotakne človekovega bistva, ne daje pravih odgovorov, ker ji manjka bistveni element. Treba je seči onkraj vseh teh omejenost, odstreti pogled nase in na svet preko vseh dosedanjih plotov ter ponuditi uvid, ki odstre obzorje do skrajnih meja.

Knjiga ČLOVEK JE VEČ je plod življenjskega dela avtorja, ki je želel ponuditi odgovore na najpomembnejša življenjska vprašanja in tako olajšati iskanje sodobnemu človeku, ki je izgubljen v morju informacij. V dvanajstih poglavjih se dotakne stvari, ki imajo v življenju največji pomen. Po uvodni kritični obravnavi nekaterih veljavnih konceptov ponudi razlago delovanja mehanizmov zavesti, delovanja uma, življenja v nas in naše identitete. Razgrne nov, celostni miselni sistem, ki tako zunanji kot tudi notranji svet razlaga enotno, konsistentno in prepričljivo.

Prinaša rekonstrukcijo zgodovine človeka in sveta, saj je poznavanje preteklosti nujno, da se izognemo ponavljanju starih napak. Celo Sveto pismo v luči novih razlag postane preprosto in razumljivo praktičnemu razumu zahtevnega sodobnega človeka. Zadnja poglavja so usmerjena v obravnavo vprašanj, ki v sebi skrivajo smisel celotne evolucije: razumevanje božanske narave človeka in njegovega bistva.

Danes potrebujemo takšno znanje, ki nas usposobi za uresničevanje višjih, bolj zapletenih, bolj domišljenih idej; znanje, ki omogoči, da se lahko izvijemo iz neznanja, trpljenja in bolečine in opravimo z zablodami in boleznimi. Odpreti je treba zavedanje naše resnične neomejene, božanske narave in potencialov, ki so odlika večdimenzionalnega bitja. Spoznati moramo, da človek še zdaleč ni omejen le na dimenzije, ki veljajo v tem fizičnem svetu; čas in prostor ne moreta utesnjevati duhovno razvitega človeka.

Knjiga ČLOVEK JE VEČ je prvovrstna duhovna hrana za sodobnega človeka. Govori v preprostem jeziku, dostopnem razumevanju širokega občinstva in nagovarja vse, ki se zavedajo, da časa za “spanje” ni več.

VSEBINA KNJIGE

Prvo poglavje Preboj neslutenih razsežnosti nas opozori na odločilni pomen sedanjega trenutka. Priprava na raziskovanje v nadaljevanju, ki zahteva določeno miselno pripravo. Šokantne informacije, ki pokažejo, kako je danes človek zaveden in neinformiran.

Drugo poglavje Preverimo temelje miselne zgradbe nam razgali dvomljivo vrednost veljavnih konceptov, na čelu z materialističnim pojmovanjem stvarnosti.

Tretje poglavje Stvarnost ni takšna, kot se zdi je uvod v umevanje duhovne, zavestne razsežnosti, pregled zahodne filozofske misli.

Četrto poglavje Medicina, kam greš? razkriva medicinske paradokse in dvomljivo veljavnost izhodiščnih načel, na katerih temelji današnja medicina.

Peto poglavje Zgodovina skozi nova očala pove, da je celotno zgodovinsko pripoved treba spremeniti, saj so Nezemljani so odločilno vplivali na človeka in človeško civilizacijo.

Šesto poglavje Sporočila glinenih ploščic razkrije zgodovino, kot jo razberemo s sumerskih ploščic izpod peresa Zecharije Sitchina.

Sedmo poglavje Poizkus rekonstrukcije zgodovine planeta Zemlja je izgradnja popolnejšega mozaika zgodovinske slike, vse do današnjih časov.

Osmo poglavje Spoznanja, ki osupnejo sestavi nove koščke v mozaiku – spoznanja, ki se izluščijo iz minulih poglavij; ozadje religij in denarja.

Deveto poglavje Nisi to, s čimer se istiš, govori o smislu evolucije, o različnih pojmih, ki so predmet istenja (telo, razum, duša…).

Deseto poglavje Kdo sem? razkriva našo lastno identiteto in podrobnejše spoznavanje zavesti in njenih mehanizmov.

Enajsto poglavje Pojmovnik življenja pove kako nova spoznanja oblikujejo pogled na stvarnost in odnos do sveta.

Dvanajsto poglavje Človek je več lepo zaokroži celotno zgodbo; o poslednjem konceptu, božanski igri, sadovih duhovnega napredka.

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...