KAKO? – Tom Stone

KAKO? je knjiga, ki vam ponuja manjkajočo sestavino večine duhovnih učenj in programov za osebnostni razvoj – odgovor na vprašanje »KAKO?«.

Naučila vas bo, kako odstraniti »hroščke« iz svoje notranje, človeške »programske opreme« in kako jo »nadgraditi«, da boste dosegli duhovno prebujenje hitreje in lažje, kot ste si sploh kdaj predstavljali. Pokazala vam bo postopke, s katerimi se boste trajno osvobodili vezi svojega ega in svojega bolečinskega telesa.

Tom Stone: KAKO?

Število strani: 276 – Format: 12,5 x 21,5 cm – Vezava: mehka

Redna cena knjige: 24,90 €

Akcijska cena knjige: 23,16 €

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 23,16 €

 • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
 • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
 • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

S pomočjo knjige boste odkrili:

 • ovire, ki vam preprečujejo, da bi živeli v stanju ciste zavesti
 • osem tehnik za doseganje stanja čiste zavesti
 • kako odpraviti poistovetenja, ki sestavljajo vaš ego
 • kako odpraviti nerešeno čustveno bolečino, ki se je nakopičila v vašem telesu
 • kako se osvoboditi misli in navad, s katerimi sami sebi mečete »polena pod noge«
 • globoka spoznanja o 12 Temeljnih pogojnih odzivih, ki oblikujejo človekove navade
 • kako lahko razvijete stanje védenja in gotovosti globoko v sebi
 • kako lahko neposredno izkusite cisto zavest, namesto da bi to besedo le razumeli

UVOD

Kar se boste naučili v tej knjigi, bodo najverjetneje nekatera od najglobljih in najpomembnejših spoznanj in tehnik, ki se jih boste naučili kdajkoli v življenju.

Preproste tehnike, ki jih bom opisal, vas lahko osvobodijo iz primeža vaših čustev. Lahko vas popeljejo iz objema trpljenja. Lahko vam pomagajo najti in odpraviti probleme, za katere ste mislili, da jih ni mogoče rešiti. Lahko vam dajo izkušnjo tega, kar resnično ste. Lahko vas povežejo z vašo najglobljo naravo, torej z vašim bistvom in z bistvom vsega kar je.

tehnikami za doseganje stanja čiste zavesti lahko neposredno izkusite tisto, kar kvantna fizika imenuje enotno polje. Tehnike vam lahko pomagajo ves čas živeti v »coni«1. Z njimi se lahko rešite notranjih konfliktov in iluzij. Pomagajo vam lahko na preprost način spremeniti navade, ki ste jih vedno želeli spremeniti. Rešijo vas lahko iz primeža odvisniškega vedênja. Prinesejo vam lahko občutek globoke in trajne izpolnjenosti, ki je bolj dragocen kot katerikoli drug dosežek do katerega boste prišli v življenju.

In poleg vsega so te tehnike povsem preproste, lahko se jih je naučiti in enostavno izvajati. Ko boste pričeli uporabljati tehnike za doseganje stanja čiste zavesti, ne bo dolgo trajalo pa se boste začeli osvobajati strahu, jeze, krivde, obžalovanja, zamer, depresije, tesnobe, zaskrbljenosti, razdražljivosti in trpljenja. Doživljati boste začeli več veselja, izpolnjenosti, uspeha in sreče v življenju kot kdajkoli prej.

To so resnično velike obljube, vendar jih je povsem preprosto uresničiti. Seveda se to ne bo zgodilo, če boste le prebrali knjigo. Zgodilo pa se bo, če se boste tehnik, ki so v njej predstavljene, naučili in jih redno izvajali. Le spomniti se morate, da jih uporabite. Te tehnike so najhitrejši način, s pomočjo katerega se lahko osvobodite trpljenja in problemov. In vse kar morate storiti je, da jih osvojite in jih redno uporabljate — in vse našteto in še več bo vaše.

Če ste prebrali mojo prvo knjigo, Čista zavest — pet preprostih tehnik s katerimi boste začutili svojo najglobljo naravo, vam bo mnogo konceptov v tej knjigi že poznanih. Z novo knjigo sem želel razširiti in izboljšati prvo knjigo. Na novo sem dodal natančen opis treh novih tehnik za doseganje stanja čiste zavesti (SEE, SANYAMA in GPS), povzetek delovanja vsakega od 12 Temeljnih pogojnih odzivov in razlago razvijajočega se področja Programskega inženiringa za človeka.

Dodal sem tudi poglavje o tem, kaj manjka večini duhovnih programov in programov za osebnostni razvoj, in še nekatere druge vsebine. Vem, da vam bodo novosti v knjigi všeč in da boste zadovoljni z dodanimi tehnikami.

Uživajte v čisti zavesti, saj je to edino kar resnično ste.

Tom Stone
januar 2009
Carlsbad, Kalifornija

P.S. Vas zanima kakšno je življenje, če ga živite iz čiste zavestiNavajamo še odlomek iz petega poglavja knjige KAKO?

KAKO IZGLEDA ŽIVLJENJE, ČE GA ŽIVITE IZ ČISTE ZAVESTI?

Jasno je kaj so ovire in razlogi, ki nam preprečujejo, da bi ves čas živeli v stanju čiste zavesti in zakaj svet je, kakršen je. A zdaj, z razvojem novih tehnologij na področju Programskega inženiringa za človeka, lahko kdorkoli, ki želi odpraviti te ovire in vsak dan bolj živeti iz čiste zavesti, to tudi stori. Vse dokler ne bo prišel dan, ko bo odpadel celo naš lažni občutek, da smo osamljeni posamezniki, ločeni od preostalega sveta in se bomo prebudili v stvarnost. Spoznali bomo, da smo čista zavest in da je čista zavest v resnici – vse kar obstaja.

Kako pa izgleda življenje v takem stanju zavesti?

 • Vedno zaupate svoji intuiciji in delujete v skladu z njo.
 • Vedno ste zvesti sami sebi.
 • Sposobni ste oblikovati zares intimne odnose z drugimi ljudmi, obenem pa se počutite popolnoma neodvisni in samozadostni.
 • Veselite se dejstva, da ste po naravi popolnoma svobodni in vas ne vežejo okovi preteklosti, niti niste zaskrbljeni ali vznemirjeni glede prihodnosti.
 • Živite polno, zavedajoč se vsega kar se dogaja in ste popolnoma prisotni v vsakem trenutku posebej.
 • Nikoli se ne znajdete v primežu svojih čustev.
 • Polno doživljate svoja čustva, veliko bolj polno kot prej, a se v njih ne izgubite, temveč vas bogatijo.
 • Imate prirojeno sposobnost čutenja vsega okoli sebe in v sebi, izkušnje, ki jih doživljate s svojimi čutili, pa so bolj žive, bogate in polne kot ste si lahko kdaj predstavljali.
 • Čutite globoko povezanost z naravo in vesoljem, in globok občutek enosti z njima.
 • Čutite, da ste uglašeni z zakoni narave in da vas podpirajo.
 • Ves čas se počutite, kot da živite v »coni«.
 • Spontano delujete v skladu z naravo, zato izgleda kot da ste glasnik narave in vesolja.
 • Spremlja vas globok občutek notranjega miru in harmonije z vsem okoli vas; zunanje okoliščine ga ne morejo zamajati.
 • Vaše življenje se odvija brez trenja — kot neke vrste čarovnija – dogodki si sledijo, kot si jih prej niste mogli niti zamisliti, a kljub temu imate občutek, da je vse naravno in popolno.
 • Stalno vas prežema občutek notranjega miru.
 • Počutite se popolnoma svobodni.
 • Vaše želje se uresničujejo lahkotno in brez napora, niste več navezani na to, kdaj in kako se bodo uresničile.
 • Čakanja ne vidite več kot problem, saj je včasih potrebno; pravzaprav se ne počutite, da čakate, ker niste več navezani na pričakovanja, odvrgli ste navado ustvarjanja pričakovanj in navezanosti nanje.

AVTOR O KNJIGI

Kar se boste naučili v tej knjigi, bodo najverjetneje nekatera od najglobljih in najpomembnejših orodij, ki se jih boste naučili kdajkoli v življenju. Preproste tehnike, ki jih bom opisal, vas lahko osvobodijo iz primeža vaših čustev. Lahko vas popeljejo iz objema trpljenja. Lahko vam pomagajo najti in odpraviti probleme, za katere ste mislili, da jih ni mogoče rešiti. Lahko vam dajo izkušnjo tega, kar resnično ste. Lahko vas povežejo z vašo najglobljo naravo in tisto, kar ste v svojem bistvu, povežejo z bistvom vsega, kar je.

S tehnikami za doseganje stanja čiste zavesti lahko neposredno izkusite tisto, kar kvantna fizika imenuje enotno polje. Tehnike vam lahko pomagajo ves čas živeti v »coni« . Z njimi se lahko rešite notranjih konfliktov in iluzij. Pomagajo vam lahko na preprost način spremeniti navade, ki ste jih vedno želeli spremeniti. Rešijo vas lahko iz primeža odvisniškega vedênja. Prinesejo vam lahko občutek globoke in trajne izpolnjenosti, ki je bolj dragocen, kot katerikoli drug dosežek, do katerega boste prišli v življenju.

In pri vsem tem so preproste, lahko se jih je naučiti in lahko jih je izvajati. Ko boste pričeli uporabljati tehnike za doseganje stanja čiste zavesti, ne bo dolgo trajalo pa se boste začeli osvobajati strahu, jeze, krivde, obžalovanja, zamer, depresije, tesnobe, zaskrbljenosti, razdražljivosti in trpljenja. Doživljati boste začeli več veselja, izpolnjenosti, uspeha in sreče v življenju kot kdajkoli prej.

Uživajte v čisti zavesti, saj je to tisto, kar resnično ste.

O AVTORJU KNJIGE

Tom Stone
Tom Stone

Tom Stone je mednarodno priznan coach in govornik, iznajditelj, podjetnik in pisec. Večino življenja je razvijal tehnike, ki omogočajo kar najbolj učinkovito in uspešno reševanje problemov, s katerimi se soočamo. Pri svojem delu uporablja načela in tehnike iz področja biofizike.

Tom je pionir na področju razvoja Programskega inženiringa za človeka (Human Software Ingineering ali HSE), na katerem je prišel do številnih edinstvenih odkritij. Med njimi je tudi niz globokih spoznanj o naravi programiranja, ki smo ga deležni v svojem otroštvu in ga imenuje Temeljni priučeni odzivi, ki oblikujejo človekove navade. V delu, ki je pred vami, boste našli orodja, s katerimi boste z lahkoto odstranili ovire, ki vam preprečujejo, da bi živeli življenje, kot si ga resnično želite.

V zadnjih letih se je Tom usmeril k iskanju učinkovitih rešitev za probleme, s katerimi se sooča današnja družba, kot so tesnoba, depresija in ADD/ADHD, za katere se zdi, da zanje ne poznamo pravega odgovora. Ta knjiga povzema izkušnje nekajletnih raziskav na tem področju in je prva iz zbirke knjig »Debug and Upgrade Your Ego«.

Tom z ženo živi v Švici, od koder vodi svoje podjetje Great Life Technologies. Več o njegovem delu lahko izveste na naslovih: www.greatlifetechnologies.com in www.thepowerofhow.com

KAJ PRAVIJO O KNJIGI?

»Tom Stone je v tej čudoviti knjigi iz svojih obsežnih izkušenj zbral najbolj preproste in najuporabnejše tehnike, s katerimi lahko dosežemo globoke in trajne spremembe v svojem življenju. In kot da to še ne bi bilo dovolj, je v njej zapisal, kako lahko delujemo na popolnoma nov način – tako, da se »spontano odzivamo na potrebe vsakega trenutka iz polnosti svojega bitja«. V roke nam je dal učinkovito kombinacijo orodij in popolnoma nov način odpravljanja naših neželenih navad in omejitev. Njegov pristop je drugačen od pristopa vseh drugih tehnik, namenjenih izboljšanju življenja, kar sem jih kdajkoli videl.« – Jack Canfield, soavtor knjižne zbirke Kurja juhica za dušo® in Načela uspeha™

»Po 30-ih letih dela v vlogi televizijskega novinarja in 10-ih letih profesionalnega coachinga me je doletela čast, da spoznam nekaj resnično neverjetnih in nadarjenih ljudi. Tom Stone je zame ponovno definiral pojem neverjetnih in nadarjenih. Ne samo da je krasen človek, ki ga je vredno poznati, ampak je tudi strokovnjak, od katerega se lahko marsičesa naučimo. Njegove tehnike za doseganje stanja ciste zavesti in Model Temeljnih priučenih odzivov ponujajo popolnoma nov in izjemno učinkovit način, kako lahko radostno uživamo dar, ki je del vseh nas – našo človečnost. Hvaležen sem mu, da je svoje čudovito delo ponesel v svet.« – Bill Campbell, voditelj in izvršni producent oddaje »Chicagoing with Bill Campbell« ter ustanovitelj in predsednik družbe Campbellquest.

VSEBINA KNJIGE

O avtorju
Zahvale
Predgovor
Uvod
Kaj manjka večini duhovnih učenj?
Kaj manjka večini programov za osebnostni razvoj?
12 Temeljnih priučenih odzivov, ki oblikujejo človekove navade
Kratek pregled tehnik za doseganje stanja čiste zavesti
Tehnike za doseganje stanja čiste zavesti
Izkušnje uporabnikov tehnik za doseganje stanja čiste zavesti
Dodatek – Bistvene značilnosti Temeljnih priučenih odzivov

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...