SAMOOSKRBA V PRAKSI – Sanja Lončar

Če želite že v tej sezoni pridelati več in hitreje ter čim bolje izkoristiti prostor, ki ga imate na razpolago, je treba zavihati rokave že sedaj. Številne neuporabne površine lahko dobesedno čez noč ali celo v samo pol ure spremenite v gredice. S spremembo načina sajenja pa lahko pridelek podvojite!

Sanja Lončar: SAMOOSKRBA V PRAKSI

Število strani: 265 – Format: 19,0 x 24,5 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 34,90 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,90 €.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Več pridelka, manj površine

V tem priročniku smo se lotili praktičnih in zares preverjenih rešitev, ki delujejo na naših tleh, v našem podnebju in z našimi rastlinami. Pri njegovem nastajanju so sodelovali ljudje, ki že leta in desetletja tudi v praksi delajo, preizkušajo in izpopolnjujejo to, o čemer pišejo.

O avtorjih

Sanja Lončar v sodelovanju z ddr. Ano Vovk Korže, Matejo Reš, Fanči Perdih, Ireno Rotar in drugimi.

  • Sanja Lončar je vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave in glavna urednica informacijskega središča Zazdravje.net. Je avtorica in soavtorica več kot 20 priročnikov o preverjenih naravnih rešitvah za težave z različnih področij. Od leta 2019 vodi Zavod za celostno samooskrbo, Škofja Loka, v okviru katerega delujeta tudi samooskrbni učni vrt in samooskrbni klub.
  • Mateja Reš je kmetica, kuharica, zeliščarica, avtorica knjig Letni časi v kuhinji, Bučna kuhinja za vsak okus in Kuhajmo z Matejo Reš ter soavtorica knjige Čarobni svet buč. Zadnji dve leti razvija ekološko naravnano kmetijo Vrt okusov v Zgornjih Gorjah pri Bledu ter izvaja kulinarične delavnice na temo »od vil do vilic« na kmetiji in na povabilo tudi drugje.
  • Fanči Perdih je ustanoviteljica kooperative Amarant, predavateljica, svetovalka, koordinatorka, babica, mama, vrtnarica … in vse to 24/7. O tem, da je vse, kar počne, teoretično nemogoče, pa preprosto nima časa za razmišljanje.
  • Prof. ddr. Ana Vovk Korže je dvojna doktorica znanosti, s področja fizične geografije in varstva okolja. Predava kot redna profesorica na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (UM) in gostujoča profesorica na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede UM. Ustanovila je tudi Učni poligon za samooskrbo Dole, ki je nagrajen z nacionalno nagrado za drugo najboljšo učno pot v Sloveniji. Tam je možno doživeti več dimenzij samooskrbe, od povezanosti z zemljo, do razumevanja povsem novih znanj za preživetje v prihodnosti. Kdor ga obišče, gre zagotovo domov z novo motivacijo in življenjsko energijo za lastno samooskrbo na prav vseh področjih.
  • Irena Rotar je neodvisna aktivistka, gonilna sila Ekoci – eko civilne iniciative Slovenije. Dala je pobude za toliko projektov, da bi potrebovali nekaj strani, če bi hoteli vse našteti. Verjetno jo najbolj poznate po gibanju Oskrbimo Slovenijo – štafeta semen, izmenjevalnicah, posvetih, dogodkih Ekofejst, Poligonu sonaravnih vrtov, Poligonu Zeleni dragulji narave na Pomurskem sejmu … Je tudi kmetica, svetovalka s področja permakulture, soavtorica priročnika Sveža zelenjava z domačega vrta 365 dni in še marsikaj.

Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi mag. Nataši Ferant, univ. dipl. biologinji, Slavku Turšiču, velikemu poznavalcu sadjarskih tehnik, Mirjam Mihelčič Korez, univ. dipl. biologinji, ki je z nami delila izkušnje s svojega vrta na parkirišču, Tilnu Praprotniku, ki se je poglobil v mikrozelenje in nam predstavil še to možnost varne in hitre samooskrbe, Yuliyi Ayvazyan, ki nam je razkrila potencial »recikliranja« zelenjave, in Rudiju Kruhu, ki nam je pokazal, da bi že v domači garaži lahko ustvarili samooskrbni poligon, ki nas lahko prehrani.

Vsi smo se združili z željo, da v naši lepi domovini nihče nikoli ne bi bil lačen! Samooskrba je v naših rokah. In če je ne dosežemo, ne moremo krivde za to valiti ne na naravo, ne na politiko in ne na svetovno ekonomijo.

Prelistajte knjigo

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...