BLAŽENI MOŽGANI – Dawson Church

V knjigi BLAŽENI MOŽGANI se je sloviti raziskovalec Dawson Church poglobil v izsledke najnaprednejših raziskav in odkril osupljive dokaze o bliskovitih in drastičnih spremembah možganov. V zgolj osmih tednih dnevne dvanajstminutne vadbe meditacije ustvarimo merljive spremembe v svojih možganih.

Dawson Church: BLAŽENI MOŽGANI

Število strani: 357 – Format: 14,0 x 22,0 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 32,00 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,90 €.
  • Ob nakupu knjige dobite tudi DARILO – klasično uspešnico Jamesa Allena KOT ČLOVEK MISLI v obliki e-knjige.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Nevroznanost preoblikovanja možganov za več trpežnosti, ustvarjalnosti in radosti

Ko redno ohranjamo in krepimo prijetna stanja »toka«, blaženosti ne občutimo več le kot nekaj začasnega, temveč se spremembe dobesedno vtkejo v naše možgane ter postanejo stabilne in trajne osebnostne lastnosti.

V stanju blaženih možganov smo bolj ustvarjalni, produktivni in zmoremo učinkoviteje reševati težave, te sposobnosti pa še prenesemo v vsakdanje življenje. Postanemo srečen, ustvarjalen in učinkovit človek. Omenjene okrepljene sposobnosti poskrbijo za to, da smo precej bolj pripravljeni na spopadanje z življenjskimi izzivi.

Izsledki Churchevih raziskav kažejo tudi, da nevronsko preoblikovanje poteka na precej globlji ravni, kot so doslej domnevali znanstveniki. Pri adeptih meditacije se začnejo krčiti vezja, povezana s stresom. Sočasno se krepi t. i. »vezje razsvetljenja«, ki je povezano z radostjo, sočutjem, storilnostjo, ustvarjalnostjo in umirjenostjo.

Med pisanjem te knjige je Church doživel niz katastrof – tik pred zdajci je ubežal kalifornijskemu gozdnemu požaru, ki je pogoltnil njegov dom, pisarno in terjal dvaindvajset življenj. Sledili sta boleča poškodba in finančna katastrofa.

V vsem tem času je Church redno izvajal tehnike za blažene možgane, obenem pa jih je poučeval – njegovih tečajev se je doslej udeležilo več tisoč ljudi.

V knjigi Blaženi možgani je zgodbo o svoji vztrajnosti in trpežnosti vtkal v pripoved o nevroznanosti ter po – skrbel za osupljiv opis tega, kako lahko v vseh okoliščinah možganom omogočimo, da so srečni.

Mnenja o knjigi

»Osupljivo! Blaženi možgani so mojstrovina znanosti, navdiha in možnosti. Knjiga odpira vrata slehernemu posamezniku – razkriva, kaj je mogoče v našem življenju, ter razkriva pravi pomen človeškega potenciala. Prebiral jo bom vedno znova in jo priporočil svojim najdražjim!« – Nick Ortner, avtor knjig Tapkanje in Tapkanje za lajšanje bolečin

»Dawsonovo delo v vlogi znanstvenika je prežeto z načeli, predstavljenimi v filmu Skrivnost – meje tega, kar ste verjeli, da je mogoče, bodo premaknjene krepko onkraj vaših obstoječih okvirov zaznavanja resničnosti.« – Jack Canfield, soavtor knjižnih uspešnic iz serije Kurja juhica za dušo in eden od nastopajočih učiteljev v filmu Skrivnost

»Ta knjiga je toliko boljša od več deset priljubljenih knjig o meditaciji, ki sem jih prebral skozi leta, da želim o tem kričati s streh! Blaženi možgani so mogočen protistrup za kulturo, v kateri prevladuje nemir – so protistrup, ki ga tudi nujno potrebujemo.« – dr. David Feinstein, soavtor knjig Energijska medicina in Energije ljubezni

O avtorju

dawson-church
Dawson Church

Dawson Church je nagrajeni avtor, čigar knjižna uspešnica The Genie in Your Genes predstavlja preboj na področju našega razumevanja povezave med čustvi in genetiko. V svoji knjigi Mind to Matter preučuje vrhunska umska stanja z vidika znanosti.

Opravil je več deset kliničnih raziskav in je ustanovitelj ameriškega Državnega inštituta za integrativno zdravstveno nego, v katerem preučujejo in izvajajo obetavne nove tehnike zdravljenja.

Prek ene od najobsežnejših spletnih strani o alternativni medicini – EFT Universe, razkriva, kako prelomna spoznanja s področja energijske psihologije uporabiti za krepitev zdravja in izboljšanje zmogljivosti športnikov. 

VSEBINA KNJIGE

Predgovor

1. poglavje: Požar
2. poglavje: Tok
3. poglavje: Vsakdanje vznesenost
4. poglavje: En odstotek
5. poglavje: Molekula blaženosti
6. poglavje: Kako z umom spremeniti možgane?
7. poglavje: Trpežni možgani
8. poglavje: Razcvetanje v sočutju

Epilog: Navada, imenovana sreča
Informacije o fotografijah
Zahvale
O avtorju

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...