UČBENIK ŽIVLJENJA – Martin Kojc

Ob prvi slovenski izdaji Učbenika življenja leta 1935 je Martin Kojc (1901-1978) dejal, da ga bodo zares brali in razumeli šele v novem tisočletju. Življenjska filozofija Martina Kojca temelji na samoniklem raziskovanju transcendentne stvarnosti duhovnega sveta, ki je zanj prapočelo vsega in je materija le njen odsev.

Martin Kojc: UČBENIK ŽIVLJENJA

Število strani: 112 – Format: 13,0 x 22,5 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 22,84 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Poštnina je brezplačna.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Misli so edina realna moč, ki oblikuje naše življenje

Martin Kojc je bil prepričan, da lahko pozitivno učinkuje le tista psihoterapevtska metoda zdravljenja, ki temelji na filozofskem izhodišču, je razvil svojo metodo – s katero je v praktičnih posvetovalnicah tako doma kot v tujini ter na mnogih predavanjih dosegal vsesplošne uspehe in priznanja.

Sreča pride šele tedaj, ko smo se ji odrekli; ničesar hoteti pomeni, vse zaželeno dobiti.

Ta knjiga je učbenik. V njej boste spoznali duhovne zakone, ki jih boste uporabljali, da bi se vaša usoda oblikovala po vaših želja. Knjiga uvaja v nov način gledanja na življenje in se močno razlikuje od tistega, ki ste ga do sedaj uporabljali. Toda, če hočemo bolje živeti, moramo poiskati boljše poti in poti po njih hoditi.

Potrebno bo veliko dela in potrpljenja, preden boste snov osvojili in pridobili moč, s katero boste bolezni, nesreče, neuspehe, stiske, revščino in obup izločili iz svojega življenja.

Bilo bi napačno, ko bi knjigo le prebrali kot roman in jo nato odložili. Knjiga je napisana tako, da je vsakomur, ne glede na izobrazbo, ob poglobljenem proučevanju razumljiva in mu bo koristila v vsaki življenjski situaciji.

Iz vsebine:

  • Praktični nasveti, kako doseči notranje ravnovesje in notranji mir (ki sta potrebna za duhovni preporod).
  • Preproste življenjske resnice, ki vlivajo novih moči.
  • Če hočemo bolje živeti, moramo poiskati boljše poti in po njih hoditi.
  • Želje se nam lahko uresničijo, če vanje resnično verjamemo in če zaupamo v dogajanje okrog nas.
  • Vse v življenju ima svoj določen smisel in smoter.

Nemški izvirnik njegovega prvenca je najprej izšel na tujem in je kmalu postal uspešnica, prva domača izdaja je iz istega leta. Več kot 50 let kasneje, so sledili slovenski prevodi še drugih njegovih del. Danes je dobro uveljavljen avtor ne le v tujini, temveč tudi doma in se uresničuje njegova napoved, da ga bodo zares brali in razumeli šele v novem tisočletju.

Zaradi zavezanosti resnici in notranje dinamike je Kojčeva samonikla psihoterapevtska metoda neizčrpen vir, ki nas napaja s svojo neusahljivo ustvarjalno miselno energijo. Obenem pa je domači prijatelj, ki priskoči na pomoč ob najbolj nepredvidljivih in na videz nerešljivih življenjskih situacijah.

O AVTORJU KNJIGE

martin-kojc
Martin Kojc

Martin Kojc, psiholog, parapsiholog, filozof in publicist, se je rodil leta 1901 v Središču ob Dravi, kjer je tudi pokopan. Življenjska pot ga je vodila po evropi, kjer je predaval in svetoval po svojih filozofskih prepričanjih. V Berlinu je vodil priznano življenjsko posvetovalnico, ki jo je med drugimi obiskovala tudi Marlene Dietrich.

Pred drugo svetovno vojno je enako posvetovalnico odprl v Ljubljani. Ko pa se je tudi v Sloveniji razplamtel Hitlerjev teror, se je Martin Kojc vrnil v rodno Središče in se zavil v kulturni molk. Martin Kojc se je moral s svojo teorijo in delom uveljaviti najprej v tujini, šele potem smo ga sprejeli tudi doma.

Njegove knjige, ki so najprej v tujini, šele potem smo ga sprejeli tudi doma. Njegove knjige, ki so najprej izhajale v nemščini in nizozemščini, zdaj izhajajo tudi doma in preko njih Slovenci s ponosom spoznavamo velikega misleca.

KAZALO VSEBINE

Predgovor
Poseben predgovor profesorja dr. K. Ozvalda
Avtorjev predgovor
Uvod
Pouk
1. lekcija
2. lekcija
3. lekcija
4. lekcija
5. lekcija
6. lekcija
7. lekcija
8. lekcija
9. lekcija
10. lekcija
Sklepna beseda

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...