ADIJO, FINANČNI STRES – Ana in Mitja Vezovišek

Življenje se ne vrti okoli denarja, temveč izkušenj. Pravi cilj ni imeti ogromen kup stvari, temveč »sanjski« življenjski slog. To pa lahko dosežemo le tako, da najprej postanemo finančno zreli. Zagotovite si knjigo, ki vas bo peljala po mirni poti skozi obdobja finančne starosti.

Ana in Mitja Vezovišek: ADIJO, FINANČNI STRES

Število strani: 200 – Format: 17,0 x 24,0 cm – Vezava: mehka

Cena knjige: 22,98 €

  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,10 €.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.

Mirna pot skozi obdobja finančne starosti

Kako do finančne zrelosti?

Finančni stres je posledica pomanjkanja znanja in neurejenih osebnih financ. Si želite kar se da hitro do finančne zrelosti in s tem vplivati na kakovost svojega življenja? Z upoštevanjem nasvetov iz knjige boste lahko svojo prihodnost ne le dohiteli, temveč celo prehiteli. Postati finančno zrel ni preprosto, vendar je mogoče! Vprašanje je le, kaj smo pripravljeni narediti, da to dosežemo. Vsi moramo prehoditi isto pot in iti skozi vsa obdobja finančnega odraščanja, da bi dosegli finančno zrelost, neodvisnost in celo svobodo.

Zakaj denarja nikoli ni dovolj?

Ne glede na to, ali na mesec zaslužimo sedemsto, tisoč, tri tisoč (in tako naprej) evrov, nam konec meseca praviloma ne ostane nič. Kajti običajno velja, da več ko imamo, več tudi porabimo. Torej? Kaj moramo potem storiti? Stvarno oceniti, kje smo trenutno in kam želimo priti. Ugotoviti, katera prepričanja nas ovirajo in nam onemogočajo nadaljevanje poti. Poiskati pot, ki nas vodi do cilja, pa naj bo to finančna svoboda ali »le« finančna varnost. In potem ukrepati.

Priročnik priznanih slovenskih strokovnjakov

Knjiga ADIJO, FINANČNI STRES združuje znanje, izkušnje in konkretne primere iz prakse, ki sta jih priznana slovenska strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek pridobila v skupaj šestintridesetih letih delovanja na področju osebnih financ – od tega devetnajst ženskih in osemnajst moških let.

39 mitov, ki ne držijo

V prvem delu priročnika avtorja ovržeta kar 39 mitov oziroma prepričanj, ki nas ovirajo na poti do finančne svobode: če bi več zaslužil, bi se vse uredilo; za finance skrbi moj partner, zato se meni ni treba ukvarjati s tem; nepremičnino je bolje kupiti kot najeti; vsak odrasel mora imeti sklenjeno življenjsko zavarovanje; na stran bom dal, če mi bo konec meseca kaj ostalo …

Skupaj do finančne neodvisnosti

Postati finančno zrel ni preprosto, vendar je mogoče! Vprašanje je le, kaj smo pripravljeni narediti, da to dosežemo. Seveda je veliko odvisno tudi od tega, kje smo danes, koliko smo finančno stari oziroma v katerem finančnem obdobju smo. A vsi moramo prehoditi isto pot in iti skozi vsa obdobja finančnega odraščanja, ki jih avtorja podrobno opisujeta v drugem delu priročnika.

Kaj pravijo o knjigi?

“Če bi to knjigo dobil v roke pri svojih 20-ih, mi danes pri 55-ih zagotovo ne bi bilo treba skrbeti za pokojnino. Bi jo že občutil v denarnici. Tako pa bom poskušal iz tega potegniti največ, kar je mogoče, da vsaj malo izboljšam svoj položaj. Čudežev ne pričakujem, a ker so prvi napotki iz knjige že prinesli rezultate, bom nadaljeval.” – Robert Gumilar, Pristava

“Spoštovana starša! Čestitke v naprej ob “detetu”, naj raste in se razvija, atu in mami v ponos, da Slovenec ne bo finančno bos. Kopijo “naraščaja” sem naročil in plačal, ko opravim sistematski pregled “novorojenčka”, potrdim, če je vse v redu z njim in če bo kaj iz njega.” – Jure Bićanić, dr.med., spec. spl. med.

“Knjiga, ki res ni samo knjiga. Je nekaj novega, drugačnega. Čutim pravo olajšanje, saj natančno vem, kaj moram narediti, da bom finančno mirna. To pa je nekaj, kar si po mojem želi prav vsakdo od nas. Končno tudi v slovenskem jeziku kakovostno in priročno gradivo, ki sta ga napisala Slovenca, ki razumeta, kako je dejansko pri nas.” – Majda Lešnik, Ljubljana

“Knjiga, ki jo bo razumel vsak in zelo kompleksno temo predstavi na preprost način. Namenjena je tistim, ki imajo občutek, da bi lahko imeli še več, ali pa danes s težavo pridejo skozi mesec. V knjigi so zelo praktični nasveti, kaj početi, da bodo to lahko dosegli. Zato se mi zdi ta knjiga tako posebna in si želim, da pride do čim več ljudi.” – Urška Kaloper, urednica knjige (Mladinska knjiga)

“Zdaj mi je jasno, kako enostavno je pravzaprav vzpostaviti nadzor nad mojim denarjem. Še posebej sem si zapomnila sistem 3VD, ja, ta mi je dal res misliti. Čeprav sem najprej mislila, da je zakomplicirano, pa sem z vsakim dnem bolj prepričana, da je to edini  način ravnanja z denarjem, ki mi bo dolgoročno koristil.” – Barbara Gornik, Celje

O avtorjih

ana-vezovisek-1
Ana Vezovišek, mag.

Ana Vezovišek, mag. je specialistka za financiranje in osebni proračun, s čimer se ukvarja že več kot dvajset let. V svetu bančništva in poslovanja z osebnimi financami je namreč dejavna od leta 1999. Med visokokvalificirane specialiste jo uvrščajo raznolike izkušnje, visoka izobraženost in specializacija iz financiranja in svetovanja.

V zadnjih letih je objavila številne avtorske članke, komentarje in intervjuje v medijih, pripravlja pa tudi delavnice, seminarje in predavanja o osebnih financah.

Še posebej se je uveljavila kot prvi finančni coach v Sloveniji, ki ljudem z individualnim pristopom pomaga poiskati pravi način ravnanja z denarjem, jim pokaže čim krajšo pot iz dolgov in jih opremi z znanjem o osebnem oziroma družinskem proračunu.

mitja-vezovisek-1
Mitja Vezovišek, mag.

Mitja Vezovišek, mag. je ustanovitelj uspešne finančne svetovalne hiše in startup podjetja ter eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv »upravljalec osebnega premoženja«.

Osemnajst let izkušenj na področju osebnega finančnega svetovanja in podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji. Iz osebnega finančnega svetovanja je leta 2010 tudi magistriral, in sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ob tem je javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje.

Danes lahko ponosno pove, da je bil pobudnik vseh programov finančnega opismenjevanja v Sloveniji in da je pri njih sodeloval tudi kot avtor. Mitja je prepoznan kot vizionar, zato je večkrat povabljen k nastopu v medijih in kot predavatelj na različnih dogodkih; je glas finančne industrije, ko je govora o promociji osebnega finančnega svetovanja in »fintech« podjetnikov v javnosti.

Vsebina knjige

Razbijmo mite o denarju, ki na ovirajo na poti
– Miti o družinskem proračunu
– Miti o kreditih
– Miti o varčevanju
– Miti o zavarovanju
– Miti o pokojninah
– Miti o investiranju denarja
Sistem 3-vd
Sistem treh vreč denarja
Finančna starost skozi obdobja
Koliko smo torej finančno stari?
Kako načrtu dati pospešek?
Finančna starost v praksi
O avtorjih

Delite naprej ...
E-knjigarna.si
E-knjigarna.si

Branje nas bogati ...